Pristatyta kolekcija, sukurta iš tapybos ant šilko

Trečiadieno vakarą meno kūrėja ir notarė Auksė Poškuvienė Vilniaus rotušėje surengė savo kūrybos dešimtmečio vakarą. Pasveikinti menininkės atvyko ne tik ištikimi jos kūrybos gerbėjai, bet ir gausus būrys bičiulių, kolegų.

„Neslėpsiu, jaudinausi prieš šį renginį, nes rodyti savo kūrybą Rotušėje, reprezentuojančioje sostinės politinį, visuomeninį ir kultūrinį gyvenimą – neeilinis įvykis “, – renginio išvakarėse sakė A. Poškuvienė.

Trečiadienio vakarą menininkė pristatė bene keturias dešimtis šilko ir lino aprangos derinių, dalis kolekcijos – autorės kūrybos retrospektyva. A. Poškuvienės kūryboje dominuoja augaliniai motyvai, plati spalvų ir netikėčiausių atspalvių paletė.

Auksės Poškuvienės kolekcija
Auksės Poškuvienės kolekcija
R. Valiulio nuotr.

Renginyje buvo galima sutikti stilistę Violetą Malevską su dukrele Paule, Vairuojančių moterų asociacijos prezidentę Astą Jonušienę, verslininkę Norą Lapinskienę, aktorę Gintarę Čepukonytę, teisininkę Birutę Vyšniauskaitę, bankininkę Laurą Prušinskaitę ir kt.

Tapyba ant šilko – jau dešimtmetį yra neatsiejama A. Poškuvienės, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narės, gyvenimo dalis. „Piešimas ant šilko – įtraukia, užburia ir veikia lyg meditacija, o tai leidžia atskleisti kūrybinius gebėjimus, vidines nuotaikas ir emocijas“, – teigė meno kūrėja. Pasak A. Poškuvienės, tapant ant šilko negalima skubėti, jaudintis, pykti ar leisti mintims nuklysti. O ir kūrybos pagrindas – natūralus šilkas, įnoringa medžiaga, diktuojanti savo sąlygas.

R. Valiulio nuotr.

„Ant šilko kartais dažai liejasi tiksliai, suplanuotai, o kartais būna nevaldomi: teka ten kur jiems patinka. Visa tai sukuria neregėtus, nesuplanuotus, neapibrėžtus vaizdus, o kūrybos rezultatas nustebina žiūrovą“, – atviravo menininkė.

A. Poškuvienė džiaugiasi, kad jos artimieji ją palaiko kūrybiniame kelyje, tačiau, pasak kūrėjos, namiškiai mėgsta ir pašmaikštauti, kad dažniau žmoną, mamą ir močiutę mato ne su samčiu, o su teptuku rankoje.

R. Valiulio nuotr.

Prie A. Poškuvienės kolekcijos buvo priderinti avalynės kūrėjos Rūtos Rimšelienės batai. Modelių parinkimu ir pasirodymo choreografija rūpinosi Savera Čepulienė, studijos-mokyklos „Modeliai.lt“ vadovė. Vakarą vedė aktorius Antanas Kišūnas.

A. Poškuvienei 2015 m. Kultūros ministerija suteikė meno kūrėjo statusą. Per kūrybos dešimtmetį savo kolekcijas autorė pristatė ne tik sostinėje, bet ir Lietuvos pajūryje, kituose miestuose. Menininkės darbai buvo rodomi Jungtinėse Amerikos Valstijose, Lenkijoje, Graikijoje. 2016 m. kovo mėnesį A. Poškuvienės tapyto šilko drabužių kolekcija buvo pristatyta Tautų festivalyje („Festival des migrations“) Liuksemburge.

Vakaro akimirkos:

Robertino Valiulio nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis