Prancūziškas rafinuotumas ir elegancija - naujausioje E. Tatarinovos kolekcijoje

Savo kuriamomis kolekcijomis šiemet jau pakerėjusi Monaką, Italiją, Šveicariją, Lietuvą ir Ukrainą, mados namų „Femmes Fatales“ kūrybos direktorė Ella Tatarinova naujausius savo kūrinius pristatė kaimyninės Latvijos sostinėje.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Raisa Gorbačiova – kodėl savi jos nemėgo?
- Horoskopas 10.30-11.06: geros prognozės santykiams su artimaisiais
- Stiprinti imunitetą padeda ne tik medus ir citrina
- Rudens ir žiemos mada išraiškingesnių formų moterims
- Bandelės su cinamonu

Mados renginyje „Bonjour, Paris“ apsilankė per šimtą kviestinių svečių iš Europos, Amerikos bei Pietų Afrikos. Tarp garbingiausiųjų – Latvijos prezidentas Valdis Zatleris su žmona Lilita bei Holivudo prodiuseris Izidor Gordon. Teatralizuotą mados spektaklį stebėjo ir lietuvių dizainerės talento gerbėjų būrys iš mūsų šalies.

Anna Protko nuotr.

Į Rygą atvyko verslininkai Irena Marozienė, Marius Gelažnikas, Tatjana Liubertienė, Olga Rusakova, Elmira Danilova, Bela Chavkina. E.Tatarinovos komandoje buvo ir ištikimi jos bendražygiai – pasaulinio garso menininkas Vladimiras Tarasovas ir manekenė Renata Mikailionytė, mados kūrėjos sūnus, fotografas Leonidas Tatarinovas. 

Anna Protko nuotr.

Uždaro pasirodymo metu pristatyta virš pusės šimto prancūziška dvasia alsuojančių „Femmes Fatales“ mados namų kūrinių. Auksiniu rudeniu pasipuošusi Ryga vienam vakarui tapo XX amžiaus pradžios Paryžiumi.

Anna Protko nuotr.

„Įsivaizduokite antrąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį, kuris skelbė naujos epochos pradžią. Tai didžiųjų mokslinių atradimų metas, kai kiekvienas savo viduje išgyveno tam tikrą laisvės revoliuciją. Estetika tada tapo labai svarbiu gyvenimo segmentu. Daugybė kūrėjų persikėlė į Paryžių ieškoti įkvėpimo, naujų vėjų ir idėjų. Čia tuo laikotarpiu traukė visos iškiliausios planetos asmenybės – Hemingvėjus, Gertrūda Stain, Artūr Miler. Juk tai buvo siurrealizmo, net avangardo pradžia. Žmonės ėmė laužyti senąsias taisykles ir kurti liberalesnes naujas. Šis laikmetis senajam pasauliui buvo naujo kelio pradžia, todėl mane jis pavergė. Būtent tos epochos dvasios įkvėpta kūriau savo naująją kolekciją, kurioje stengiausi perteikti paryžietišką rafinuotumą, prancūzišką elegenciją ir subtilią prabangą, visa tai skoningai sujungus su invidualumu ir galimybe išsiskirti iš minios“, - apie rudens/žiemos kolekciją „Bonjour, Paris“ pasakoja dizainerė Ella Tatarinova.

Anna Protko nuotr.

Išskirtinio pristatymo modeliams sukurti naudoti tik aukščiausios klasės audiniai, kurie gaminami garsiuose Italijos fabrikuose. Tarp dominuojančių – žakartas, aukso ir sidabro siūlėmis puoštas šilkas, kašmyras, kailiai, didelis dėmesys skirtas perlams. Dizainerė šįsyk rinkosi dūmines žydrą ir rožinę, įvairių atspalvių pilką, kreminę, kaštoninę ir juodą spalvas.

Anna Protko nuotr.

2009-aisiais įkurti mados namai „Femmes Fatales“ lepiam Europos mados elitui šių metų pradžioje Vilniuje pristatė Venecijos dvasios įkvėptą kolekciją „Ciao Venezia“. Prieš kiekvieną parodymą, E.Tatarinova ištisus mėnesius praleidžia kelionėse, įkvėpimo ieškodama muziejuose, įžymiausiose vietose, istoriniuose rūmuose ar tiesiog kelyje. Didžiulę laiko dalį kūrėja skiria ir vietų, kuriose rengia savo madų šou, atsirinkimui.

Anna Protko nuotr.

„Rygoje idealiausios man pasirodė „Grand Hotel Palace“ erdvės – šis Latvijos sostinės širdyje esantis prabangus viešbutis išsiskiria aristokratiška aplinka, kurios reikėjo naujosios kolekcijos pristatymui“, - gražių žodžių negaili Italijoje, Florencijoje gyvenanti mados kūrėja iš Lietuvos Ella Tatarinova.

Anna Protko nuotr.

Vakaro kolekcija:

Vakaro svečiai:

Nuotraukos - Anna Protko



Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis