Pirkinių gidas: 15 geriausių pavasario rankinių

Šį pavasarį nėra vienos rankinių tendencijų krypties: madingos tiek rankinės-piniginės, tiek didžiuliai krepšiai, primenantys skirtus pirkiniams krauti. Tai geriausias laikas įsigyti tokią rankinę, kuri jus džiugins visą šiltąjį sezoną!

SUPER MAŽA

Šį sezoną dizaineriai rankinę nusprendė sumažinti iki tokio dydžio, kad į ją tilptų tik lūpų dažai ir telefonas. Madingos visų klasikinių formų mini versijos, tokios buvo pademonstruotos ant „Hermes”, „Valentino” ir „Tod's” podiumų.


Maža rankinė, „Anya Hindmarch”, net-a-porter.com

SU RANKENA-GRANDINĖLE

Ilga grandinėle prilaikoma rankinė, nešiojama ant peties ar skersai, turi kažką tokio, dėl ko akimirksniu įvaizdžiui suteikia puošnumo. Ieškokite rankinės su plona, grakščia grandinėle, venkite pigiai atrodančios aukso spalvos, rankinių su stambaus pynimo grandinėle.

Rankinė, „& Other Stories”, stories.com

LABAI DIDELĖ IR TALPI

Šį sezoną madingi kone visų rankinių tipų padidinti variantai. Tai gali būti didelis krepšys, griežtų, kampuotų formų rankinė ar didžiulė kuprinė. Talpi ir praktiška rankinė tikrai ras vietą užimtos moters gyvenime! Rinkitės klasikinį modelį – greičiausiai šios rankinės ilgai nenorėsite paleisti iš rankų.

Rankinė, „Coccinelle”


IŠ MOČIUTĖS SPINTOS

Klasikinė trapecijos formos rankinė su trumpa rankena priverčia pasijausti tikra ledi. Jei tokios rankinės nepaveldėjote iš stilingos močiutės, šį klasikinį modelį rasite turbūt visose galanterijos parduotuvėse. Itin stilinga – netradicinės spalvos, veliūro rankinė.


Rankinė, „Zara”


SU KUTAIS

Kutai gali būti subtilūs, arba drąsūs, ryškūs, kone šluojanys žemę. Šį sezoną ant podiumų jų matėme visokių. Kutus pagrindiniu rankinės akcentu pasirinko mados namai „Elie Saab”, „Coach”, „Giorgio Armani” – jų rankinės, nors ir nedidelės, atrodė sunkios ir masyvios. Tačiau įspūdingo kutų efekto nepaneigsi, kutais dekoruota rankinė visada atrodo išskirtinai.


Rankinė, „Urban originals”, shop.nordstrom.com


IRONIŠKA

Rankinė kaip visiškai atskira aprangos detalė, kuri neprivalo būti derinama su drabužiais. Ilgėjant dienoms, daugėjant saulės spindulių po truputį pradedame atsipalaiduoti – kodėl neišbandžius linksmo ir ironiško aksesuaro? „Dolce & Gabbana” pristatė įvairius muzikos instrumentus imituojančias rankines, „Moschino” – kuprinę-meškiuką, rankinę-vaistų buteliuką ir t.t. Taigi, leiskite pasireikšti fantazijai!


Rankinė-ananasas, „Mango”

SU ŽINUTE

Pamirškite marškinėlius su užrašais, rankinė su užrašu – daug originalesnis būdas komunikuoti tai, ką nori pasakyti. Šį sezoną tokias rankines įsigyti siūlo mados namai „Dolce & Gabbana”, „Loewe”, „Dior”. Tiesa, dizainerių pristatymuose žinutės nebuvo labai aiškios, rankinės skelbė užraus „ledainė”, „ateitis”, „iki pasimatymo”... Turbūt svarbiausia yra tai, ką žodis reiškia rankinės savininkei!


Rankinė, „Gucci”, net-a-porter.com

KUPRINĖ

Ne vieno mados mylėtojo širdį užkariavusi kuprinė madinga ir šį pavasarį. Patogus ir praktiškas aksesuaras gali būti ir labai stilingas. Kuprinę rinkitės atsižvelgdama į savo stilių – madingos tiek sportinio stiliaus, tiek puošnios kuprinės.


Erika Hoc, erikahoc.com

RYŠKIŲ RAŠTŲ

Rankinė kaip viso įvaizdžio vinis – ryški, spalvota, labiau primenanti meno kūrinį, nei aksesuarą. Būtent tokią ją šį sezoną mato tokie mados namai kaip „Prada”, „Bottega Veneta”, „Gucci” ir daugelis kitų. Su tokia rankine tikrai nereikės galvoti apie tai, kaip išsiskirti iš minios.


Karoliukais siuvinėta delninė, „Mango”

SVARBIAUSIA – RANKENA

Žiedo formos rankena, labiau primenanti juvelyrikos dirbinį, nei rankinės detalę, dominavo „Chloe” bei „Givenchy” kolekcijose, o vėliau tapo tikra gatvės stiliaus žvaigžde, puošusia madingas moteris visame pasaulyje. Išties, tobulas būdas įvaizdžiui suteikti elegancijos ir modernumo, neperlenkiant lazdos.


Rankinė su žiedo formos detale, „Zara”


SUTRAUKTA

Popieriaus maišelio mada įsisuko ne tik į kelnes, bet ir į aksesuarų pasaulį. Tokie dizaineriai kaip Marc Jacobs, Victoria Beckham ir Derek Lam savo kolekcijose parodė rankines, kurių viršus buvo sutrauktas, taip sukuriant sulamdyto popieriaus maišelio vaizdą.


Rankinė, „Massimo Dutti”


PASTELINĖ

Pastelinės spalvos rankinė – tobulas romantiško įvaizdžio akcentas, reiškiantis, kad jau tikrai atėjo pavasaris. Paletė plati: nuo dangaus žydrumo iki oranžinio persiko, tereikia išsirinkti.


Alyvų spalvos rankinė, „Coccinelle”


PINTAS (NE)PAPLŪDIMIO KREPŠYS

Pirmoji pintinę vietoj rankinės pradėjo nešioti legendinė aktorė Jane Birkin, tai tapo įkvėpimu prancūziško stiliaus gerbėjoms visame pasaulyje. Toms, kurioms pintinė – per daug ekstravagantiška, siūloma rinktis iš vytelių pintą rankinę. Kad ir kokios formos bebūtų, ji laisvalaikio aprangai visada suteiks žavingai prancūziško nerūpestingumo.


Rankinė su pintu paviršiumi, „Zara”

SU PRIEDU

Kartais vienos rankinės būna tiesiog negana. Tokiu atveju pasitarnauja įvairūs priedai: bumbulai, segės, kaspinai, prikabinamos piniginės... Manančioms, kad tokie aksesuarai – praeito sezono mada, reikėtų pasakyti, kad rankines kailio bumbulais puošė net pats Karl'as Lagerfeld'as mados namų „Fendi” pristatyme, o tai reiškia, kad kol kas jie dar tikrai nėra laikomi stiliaus klaida.


Rankinė su dirbtinio kailio bumbulu, „H&M”


METALO BLIZGESIO

Metalo blizgesys – dar vienas devintojo dešimtmečio atgarsis, šiemet grįžęs į madą. Marc Jacobs, „Delpozo” bei „Trussardi” savo kolekcijose pristatė blizgios medžiagos rankines. Formos pačios įvairiausios: nuo mažos kvadratinės rankinės iki talpaus krepšio. Lengviausia bus šią rizikingą tendenciją pritaikyti minimalizmo kontekste – rinkitės švarių formų blizgią delninę ir derinkite prie modernaus kelnių kostiumo.


Delninė, „& Other Stories”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis