Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų

Vasarą avalynė turi būti ne tik traukianti žvilgsnius, bet dar ir patogi: juk pėsčiomis įveikiame ne vieną kilometrą, o kur dar kelyje pasitaikančios kliūtys! Išrinkome jums 20 porų ne tik labai madingų, bet – svarbiausia – patogių batų.

Šių dienų skaitomiausi tekstai:
- Noriu jaunesnio! Arba kodėl puma - kur kas geriau nei barakuda
- Eva Tombak: apie beždžionės protą, vardu multitaskinimas
- Grožio procedūros būsimoms nuotakoms: 10 auksinių patarimų
- Savaitės horoskopas: prasidėjusios jaunaties prognozės nuteikia optimistiškai
- Firminis tinginio receptas

Šį kartą nekalbėsime apie balerinų (ką apie juos kalbėti – tai amžina klasika, tik į Kanus jų geriau nesivežti) ir sportinius batelius (visos ir taip žinome, kad jie vis dar madingi (tinka ir prie dalykinio stiliaus kelnių, ir prie suknelės), o ir dėl patogumo klausimo turbūt nekyla). Mūsų tikslas – supažindinti su madingais ir patogiais batais.

Gladiatorių basutės


Pirmiausia – apie tuos, kurie įveikė nelengvą distanciją ir atkeliavo net iki kito sezono. Tokios yra gladiatorių basutės ir sandalai. Jie buvo madingi ir anksčiau, tačiau ir šią vasarą jų netrūksta. Jei mėgstate tokio stiliaus apavą, rinkitės kuo ilgesnes, beveik iki kelių. Nešiokite prie marškinių tipo suknelės ar lengvos tunikos.




„H&M“










Sandalai, „WaWa“









„Tamaris“


Siūlytume išbandyti kitas spalvas, ne juodą – pavyzdžiui, labai dailiai ant lengvai įrudusio kūno atrodytų pudros spalvos, pastelinės rožinės ar rusvos spalvos gladiatorių basutės.

Kutais dekoruotos, masyvios basutės


Anksčiau kutai puikuodavosi tik ant mokasinų, šį sezoną kutuota viskas – drabužiai, rankinės, aksesuarai, taigi – visai natūralu – ir batai. Safario ir hipių stilius – karštos kaip Turkijos smėlis tendencijos, todėl pasirinkusios kutais dekoruotą avalynę tikrai neprašausite. 








„Aldo“

Jei turite dailias kojas, tuo labiau juos nešiokite, nes einant kutai tilindžiuos į šalis ir atkreips dėmesį (aišku kur). Žingsniuojant atostogų ritmu jūsų žingsniai atkartos ir mados ritmą – argi ne žavu? 

Kad ir kokias basutes nuspręsite rinktis, svarbiausia, kad ji būtų su masyvia (idealu, jei dar ir ramtyta, „traktorine“) pakulne.



„Vagabond“

Elegantiškos platformos


Vasarą žavingai atrodo elegantiškos basutės. Tik jos šį sezoną persikėlė ant platformų. Kuo aukštesnė – tuo geriau! Gal ir keistai skamba, bet tokie batai yra labai patogūs, be to, prideda šiek tiek ūgio.




„Luciana de Luca“



„Otre“

Stilinga naujiena, labai tinkanti mūsų orams – minkšto plastiko basutės ir sandalai „Melissa“. Jų didžiausias privalumas – koja net karštą vasaros dieną neprakaituoja (o ir kvepia saldainiais), nebaisu jais avint net papulti į liūtį – batai jei ir neliks sausi, niekas to bent jau nepastebės. 



„Melissa“

Tekstiliniai bateliai ir espadrilės


Nuo vasaros ir atostogų tiesiog neatsiejamos espadrilės ir tekstiliniai bateliai. Jie šį sezoną arba visiškai minimalistinės, vienspalvės (tarkime, baltos ar mėlynos), arba margintos egzotiškais raštais, atogrąžų motyvais ir pan. 





„Gant“








„Marks & Spencer“













„Desigual“












„Faguo“




Dar vieni labai patogūs vasaros batai – tekstiliniai įsispiriami mokasinai. Ryškių spalvų, žaismingų faktūrų jaunatviško modelio bateliai – tikras miesto ritmo padiktuotas madingo vasarinio apavo kodas.






„H&M“










„Patrizia Pepe“

Stilingos šlepetės


Stileivos kraustosi iš proto dėl japonų avalynę primenančių šlepečių. Jos būtinai turėtų būti su platforma. 



„H&M“

Madingi ir sandalai kamštiniu padu. 



„Esprit“



Spalvos: nuo baltos – iki aukso


Šią vasarą populiaresni šviesūs atspalviai (pvz., kūno, pasteliniai), citrusinių vaisių spalvų akcentai. Jie suteikia įvaizdžiui vasariško žavesio ir energijos.









„Mammamia“









„Tamaris“

Labai madingi ir baltos spalvos batai.

Vis dėlto aktualiausia mados naujiena – avalynė aukso, sidabro ir panašių spalvų blizgiu paviršiumi.



„Hogan“






„H&M“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis