Paprasti žingsniai, padėsiantys kurti rafinuotą stilių

Tam, kad atrodytumėte rafinuotai nereikia prabangiose parduotuvėse išleisti visų turimų pinigų. Štai keli paprasti patarimai toms, kurios ieško paprastų ir nebrangių rafinuoto stiliaus idėjų.

Žinokite, kas jums tinka

Bet kuris mados ekspertas pasakys, kad svarbiausia – turėti gerą garderobo pagrindą, – rašo vogue.com.au. Dažniausiai tai – puiki, tobulai tinkanti džinsų pora, kurią galite dėvėti su baltais marškiniais ar pilkais, klasikiniais marškinėliais. Jei nemėgstate kelnių, tai gali būti ir džinsinis pieštuko formos sijonas, o atvirus marškinėlius keiskite golfu aukštu kaklu. Kiekviena mūsų yra skirtinga, tad ir pagrindiniai garderobo elementai turėtų būti tokie, kurie tinka būtent jums.

Gatvės mada
Gatvės mada
Sipa / Scanpix

Atkreipkite dėmesį į drabužių audinius

Kiek kartų įsigijote drabužį, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodė kokybiškas, tačiau vos kelis kartus apsivilkus pakeitė formą ir tapo tinkamas tik išmetimui? Tam, kad išvengtumėte tokių nutikimų reikėtų atidžiai skaityti drabužių audinių sudėtis. Lengviausiai įsimenama taisyklė – megztiniai, kurių sudėtyje yra angoros arba moherio galiausiai apsiburbuliuos, tad juos galėsite apsivilkti limituotą kiekį kartų. Taip pat gerai apsvarstykite prieš pirkdama drabužį, kurios sudėtyje yra daug elastano, mat toks rūbas trumpiau išlaikys savo formą. Sintetinis audinys nebūtinai bus prastos kokybės, tačiau drabužiai, pasiūti iš sintetinių audinių kartais turi savybę atrodyti pigiai.

Žinokite, kur verčiau pataupyti, o kur – galima paišlaidauti

Nedaugelis mūsų turi privilegiją nežiūrėti į drabužio kainą, tad verta žinoti, į ką reikėtų investuoti, o kur galima pataupyti. Pavyzdžiui, klasikinės formos marškinėliai, kurių sudėtis – 100% medvilnės, greičiausiai atrodys taip pat gerai, ar juos pirktumėte iš dizainerio butiko, ar iš greitosios mados parduotuvės. Vis dėlto paltai ir rankinės yra tie daiktai, į kuriuos verta investuoti. Tai jokiu būdu nereiškia, kad turite pirkti prabangių mados namų kūrinius, bet atkreipkite dėmesį į medžiagas, iš kurių jie pagaminti bei prekių ženklą, kuris juos kuria. Puikiai sukirptas, kokybiškas paltas ir gera rankinė leis atrodyti rafinuotai net ir tuomet, kai su jais derinsite džinsus, medvilnės marškinėlius ir sportinius batelius.

Gatvės mada
Gatvės mada
Sipa / Scanpix

Raskite gerą siuvėją

Kiekviena elegantiška moteris žino, kad joks rūbas neatrodys gerai, jei tobulai netiks jos figūrai. Kartais tokį pavyksta rasti parduotuvėse, tačiau neretai prireikia drabužius nešti pas siuvėją tam, kad juos pataisytų individualiai, pagal figūrą. Jei esate nedidelio ūgio, siuvėjas pasitarnaus trumpinant kelnes ar sijonus, jei jūsų kūnas – ne visiškai simetriškas, jis padės pataisyti rūbą, kad kirstų tobulai. Į siuvėją verta kreiptis ir norint pagilinti, ar kitaip pataisyti palaidinės iškirptę, paryškinti švarko pečius ir t.t.

Rūpinkitės savo drabužiais

Greitas ir paprastas triukas, padedantis akimirksniu atrodyti labiau rafinuotai – prieš apsivilkdama drabužį, jį išlyginkite. Jei skubate ir neturite laiko, drabužius galite pakabinti vonioje, o kol prausitės po dušu, susidarę garai padės išlyginti smulkias raukšleles ir akimirksniu atnaujins rūbą. Ištepusi drabužį kuo greičiau jį išvalykite, o jei nesate tikra, kaip tai padaryti jo nepažeidžiant, neškite į valyklą. Nepamirškite ir batų bei rankinių, juos laikykite dėžėse ar maišeliuose ir kol nenaudojate, prikimškite servetėlėmis.

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Nepamirškite grožio priemonių

Jei norite visada atrodyti pasitempusi, nepamirškite šiek tiek makiažo. Sveika, spindinti oda, skruostai, šiek tiek parausvinti skaistalais, sutvarkyti antakiai ir blakstienos, paryškintos tušu yra viskas, ko reikia natūraliai atrodančiam grožiui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis