Pagaliau atšilo – galime traukti madingiausią sezono sijoną!

Pavasariui pagaliau atėjus galime išdrįsti nešioti šiuos sijonus. Stilistė Agnė Gilytė pataria, kaip nesuklysti ir kokiu derinius geriausia rinktis.

Net neabejoju: dizainerio Juozo Statkevičiaus tiulio sijonai, pristatyti 2016 metų pavasario ir vasaros kolekcijoje, ne vieną moterį sugundys (o gal jau ir sugundė) šį drabužį įsileisti ir į savo spintą.

Modeliai iš Juozo Statkevičiaus 2016 metų pavasario ir vasaros kolekcijos
Moteris.lt montažas (DELFI, D. Pipo nuotr.)

Net dizaineris Egidijus Rainys, šiaip jau vengęs šio gana pretenzingo audinio, praėjusią savaitę pristatydamas ateinančio sezono kolekciją, ant podiumo išleido ir keletą naujam gyvenimui prikelto (o gal reabilituoto?) audinio modelių. Dizaineris norėjo parodyti, kad tiulis – „visavertis“ audinys, jis gali būti derinamas ne tik su gipiūru. O kaip tada jį nešioti?

Modeliai iš Egidijaus Rainio 2016–2017 metų rudens ir žiemos kolekcijos
Moteris.lt montažas (DELFI, D. Pipo nuotr.)

„Marcel Ostertag“
Vida Press

Viena pirmųjų labai teisingai viešai šį pretenzingą drabužį pristatė režisierė Dalia Ibelhauptaitė po vienos savo statytos operos („Pelėjas ir Melisanda“) premjeros: su neperregimomis juodomis pėdkelnėmis, grubiais batais ir rokeriško stiliaus odiniu švarku.

Stilistė Agnė Gilytė sutinka, kad odinis švarkas – puikus tiulio sijono kompanionas, nes abu šie elementai dera kontrasto principu. „Mano subjektyvia nuomone, tai tinkamiausias būdas nešioti tiulio sijoną. Odinį švarką galima keisti ir paprastu džinsiniu švarku, o grubius aulinius – sportiniais ar balerinų bateliais“, – pataria A. Gilytė.

Geri Halliwell
Vida Press

Whitney Port
Vida Press

Gatvės stilius
Vida Press

„Jei darbe nėra griežtų aprangos taisyklių, nuosaikesnis tiulio sijonas su paprastu golfu ar megztuku gali tapti net darbo stiliaus dalis“, – sako A. Gilytė.

Alexandra Rokhinova
Vida Press

Schumacher Modenschau
Vida Press

Kas dar derėtų prie tiulio sijono? Anot Agnės, variantų gali būti daug: minimalistinio stiliaus palaidinė, golfas, megztinis apvalia ar „V“ formos iškirpte. Megztukas gali būti platesnis, tuomet jį galima sukišti į sijoną ir susijuosti diržu. Jei šalta – pravers storos neperregimos pėdkelnės. „Patarčiau vengti glaustinukių, gilių iškirpčių, perregimo audinio ar nėriniuotų palaidinių.“

Indrė Kavaliauskaitė
Delfi archyvo nuotr.

Vakarui tiktų ir blizgaus audinio viršutinė dalis arba kristalais, karoliukais siuvinėtas ilgas tiulio sijonas (viršutinė dalis tuomet turėtų būti nuosaikesnė).

Hailee Steinfeld
Vida Press
Olivia Holt
Vida Press

Aimee Song
Vida Press

Jaime King
Vida Press

Sophie Ellis-Bextor
Vida Press

„Šaltuoju metų laiku prie tiulio sijono derėtų megzta viršutinė dalis, grubesni aulinukai iki kulkšnių ar paprasti ilgaauliai be detalių storu kulnu. Pavasarį – laisvas (ne aptemptas!) trikotažas, netgi paprasta vyriško stiliaus maikutė, striukytė ar džinsinis švarkelis, brogues bateliai, smailianosės balerinos ar sportbačiai“, – variantus siūlo A. Gilytė.

Ella Catliff
Vida Press

Lucy Watson
Vida Press
Hailee Steinfeld
Vida Press

Chiara Ferragni
Vida Press

Stiliaus žinovė primena, kad tiulio sijonų, kaip ir megztų suknelių, yra visokių: perregimas gali būti ir vienas du sluoksniai, o gali toks „sluoksniuotinis“ priminti ir pūstą tutu sijonėlį.

Leandra Medine
Vida Press
Chloe Grace Moretz
Vida Press

Gatvės stilius
Vida Press

Saugiausias tiulio sijono ilgis – iki kelių ar per delną aukščiau kelių. „Labai gražu tiulio sijonas iki pusės blauzdų, tik nėra paprasta išspręsti kūno proporcijų klausimą“, – drąsuoles paragina A. Gilytė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis