Naujoje rankinių kolekcijoje – ir apyrankės

Rankų darbo odinių rankinių kūrėja Kristina Lisauskė pristato trečiąją „Gėda Pelėda“ kolekciją, skirtą šaltajam metų laikui.

Atėjęs ruduo po truputį pradeda keisti miestų veidus, žmonių spintas ir jų įpročius. Atsižvelgusi į tai, dizainerė sukūrė bet kokiems orams atsparias, griežtų geometrinių formų, prie rudens ir žiemos garderobo derančias rankines.

Gamintojo nuotr.

Kolekciją pristatanti kūrėja naujus modelius kūrė, kaip ji pati sako, „pasitardama su miestu”.

Gamintojo nuotr.

„Kuriant šią kolekciją, man didžiausias įkvėpimas buvo miesto geometrija. Įdomių pastatų formos, cemento šaltumas, jo spalva, neįprastos apleistos erdvės – visa tai savaip nuspalvina miestą. Man - tai be galo žavu. Todėl ir norėjosi sukurti atributą, derantį prie miesto, pritaikytą metų laikui ir papildantį kasdienį moters garderobą. Juk su rankine mes išsiskiriame labai retai, tiesa?”, - savo mintimis dalinosi Kristina.

Gamintojo nuotr.

Naujosiosios rankinės pasižymi tiksliomis formomis, ryškiais kampais ir stambiomis detalėmis. Kolekcijoje vyrauja juoda spalva, tad rankinės yra labai praktiškos ir lengvai pritaikomos kiekvienam stiliui.

Gamintojo nuotr.

Kartu su nauja kolekcija gerbėjos išvydo ir dar vieną naujieną. Tai – kartu su menininku Edvinu Busarovu kurtos apyrankės. Šis išliejo šimtą limituoto tiražo Pelėdžiukų, kuriuos dizainerė nutupdė ant odinių apyrankių.

Gamintojo nuotr.

"Toks bendras darbas - dar vienos mano ir Edvino svajonės išsipildymas. Esame labai seni draugai. Kažkada, kol buvome jauni, svajojome apie ateitį: aš kalbėjau, kad norėčiau vieną dieną išdrįsti sukurti savo rankinių kolekciją. Edvinas tuomet jau buvo paniręs į kūrybą, jis svajojo, kad jo meno kūriniai pasklistų po meno kolekcijas skirtingose pasaulio vietose. Abiem šios svajonės išsipildė su kaupu. Viskas įmanoma, kai tuo tikrai tiki. Būtent tam ir sugalvojome, kad bendras kūrinys bus apyrankės - kažkas, ką visada turėsi savimi, kas visada galės priminti, jog išties galime įvykdyti tai, ką panorėjome", - patį asmeniškiausią savo kūrinį pristatinėjo dizainerė.

Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis