Nauja mada: vestuvinės suknelės iš lietuviško lino (FOTO)

Dabar – tas metas, kuomet šiemet vestuves planuojančios būsimosios nuotakos renkasi, kuo gi pasipuošti tą ypatingą dieną. Ieškančioms kažko netradicinio patiks naujiena – vestuvinės suknelės iš lietuviško lino.

Lietuviškas linas – vienas tų audinių, kurie daugeliui vis dar asocijuojasi tik su vasariniais laisvalaikio stiliaus drabužiais. Pasirodo, jo panaudojimo galimybės yra labai plačios ir šis audinys tinka netgi vestuvinėms suknelėms siūti! Prekių ženklo „CozyBlue“ įkūrėja Daiva Ambrozė sako, kad lininės vestuvinės suknelės vis labiau populiarėja.

Pati tuokėsi su linine suknele

D. Ambrozė tikino, kad ši mintis gimė savaime, kadangi moteris pajuto ypatingą klienčių susidomėjimą ilgomis suknelėmis, kuriomis jos nusprendė pasipuošti vestuvių dieną. Be to, ir pačios drabužių kūrėjos vestuvinė suknelė buvo iš lino:

„Jau seniau jaučiau simpatiją linui, buvau pasisiuvus lininių suknelių, nors įmonės dar nebuvome įkūrę. Nemėgstu sintetinių gaminių, todėl planavau, kad mano vestuvinė suknelė bus natūrali, subtili, neperkrauta. O taip pat norėjau, šią ypatingą dieną jaustis lengva ir pakylėta. Būtent linas leidžia jaustis natūraliai, tikrai. Juk tai ne „suknelės“, o jaunosios diena. Moteris šios šventės metu nori šokti ir linksmintis. Maža to, linas šiltu oru vėsina, leidžia jaustis nevaržomai. Manau, šis audinys papildo moters grožį ir natūralumą. Galiu drąsiai teigti, kad tądien jaučiausi laisvai ir moteriškai“, – mintimis apie vieną svarbiausių moteriai dienų dalinosi prekių ženklo įkūrėja.

Asmeninio archyvo nuotr.

Linas ne tik tradicinėms vestuvėms

Pradėjusi siūti linines vestuvines sukneles, Daiva susidūrė su nuomone, kad jos tinkamos tik tradicinėms vestuvėms. Tačiau, anot pašnekovės, toks požiūris vyrauja tik mūsų šalyje:
„Lietuvoje linas siejasi su senove, jam priskiriama kasdienio, ūkiško audinio asociacija. Tačiau mano klientės iš JAV, Kanados, Australijos, Vokietijos, Norvegijos visai taip nemano. Jos puošiasi lininėmis vestuvinėmis suknelėmis, nors visa šventės aplinka alsuoja modernumu“, – tikino vilnietė.
Laimei, su tuo sutinka daugiau ir daugiau lietuvių nuotakų, kurios vis dažniau lino drabužius renkasi ne tik tradicinėms, bet ir modernioms vestuvėms.

Asmeninio archyvo nuotr.

Puošnumas – siluete

D. Ambrozė teigia, kad vis tik suknelės puošnumas priklauso ne nuo audinio, o nuo to, kaip jis sukirptas:

„Nors mūsų pagrindinis kriterijus yra patogumas, tačiau antrasis – ne ką menkesnis – pabrėžtas moteriškumas. Mūsų suknelės, tarp jų ir vestuvinės, pabrėžia moters figūrą: išryškina liemenį, krūtinę, tačiau kartu laisvai krenta ir leidžia patogiai judėti“, – pasakojo pašnekovė. Ji tikino, jog yra buvę atvejų, kad klientėms taip patiko ilgos ir elegantiškos lininės vestuvinės suknelės, kad jos šias įsigijo tiesiog dėvėti kasdienai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Renkasi ir pamergių sukneles

Nors egzistuoja plati spalvų paletė: nuo išskirtinai ryškių iki pastelinių spalvų, nuotakos paprastai renkasi sniego baltumo arba pieno baltumo spalvos liną. Tačiau spalvų laisvė išryškėja renkantis pamergių sukneles, mat dažna jaunoji, pasirinkusi lininę vestuvinę suknelę, ir pamerges nori papuošti linu: „Paprastai pamergių suknelės būna kuklesnės, trumpesnės, tačiau elegantiškos. Dažniausiai joms pasiūti renkamasi purpurinės, žydros, pilkai rožinės spalvos liną“, – pasakojo Daiva.

Siuva pagal individualius matmenis

Ir pagal individualius matmenis siuvanti moteris džiaugiasi, kad užsienyje gyvenančios klientės taip pat domisi lino suknelėmis. Su jomis laiškais bendraujanti vilnietė sako, kad aktyvus bendravimas suartina, su dažna kliente atsiranda ryšys. Ji juokiasi, kad dažną užsienyje gyvenanti klientė, užsisakiusi suknelę, vėliau internete ieško, kur gi ta Lietuva, ir tikina, kad viena net prasitarė, svajojanti aplankyti šią egzotišką šalį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis