Moteriai per gyvenimą užtenka 6 porų batų. Ar turite visas?

Suprantame, kad batų, kaip ir rankinių ar kvepalų, per daug nebūna. Tačiau iš tiesų moteriai reikia tik 6 porų batų. Smalsu, kokių ir kodėl būtent jų?

Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- Bulvių daigai gali išgydyti astmą ir vėžį
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- V. Baublienė: apie vidinę reviziją, privedančią iki ašarų
- Kada veidrodžiai gali sukelti rimtų bėdų
- Kopūstų dieta – plokščias pilvas per 14 dienų

1
Aulinukai iki kulkšnių


Tai – bene universaliausi ir patogiausi moteriški batai, kokius tik galima įsivaizduoti. Jie puikiai tinka ir prie dalykinio stiliaus, jais galima apauti kojas einant vakarieniauti ir netgi avėti prie džinsų.


„Asos Apocalypse“


„Tod’s"



„Vic Matie“

Sugadinti įvaizdžio šia batelių pora beveik neįmanoma. Na, gal tik vienintelis, visai nedidelis, minusas: jie vizualiai šiek tiek trumpina kojas. Tačiau jei rinksitės aukštesne pakulne, šios bėdos išvengsite. Be to, tai, ką su jūsų kojomis daro šie aulinukai, yra niekis, palyginti su tuo, kokia katastrofa ištinka kojas, apautas auliniais iki pusės blauzdų!

2
Aukštakulnės basutės


Smailianosės ar apvalianosės basutės atviru (ne)aukštu kulnu arba nosimi – dar viena klasika.


„H&M"



„Santoni“
Šie bateliai nepakeičiami dalykinės moters garderobe (tik kulną reiktų rinktis žemesnį), tačiau žaismingai atrodo ir prie plačių kelnių. Be to, jais avint šokti galima kad ir visą naktį!


„Zara“

Vienintelis „minusas" – reikia darytis pedikiūrą.

3
Balerinų bateliai


Turbūt nenustebinome: kiekvienai moteriai savo batų lentynoje (ar rankinėje) pravartu turėti porą lygiapadžių vadinamųjų balerinų batelių. Jei šie priekyje bus papuošti kaspinėliu – būsite palaiminta tarp moterų, nes turėsite absoliučią balerinų klasiką.

„Pretty Ballerinas"



„H&M"

Šiuos batelius specialiai Audrey Hepburn sukūrė Salvatore Ferragamo, ši kino legenda balerinas ir išpopuliarino visame pasaulyje.


„H&M"

Dabar avint balerinų batelius galima rodytis net ant raudonojo kilimo. Šią „taisyklę“ ypač mėgsta prancūzės, balerinų bateliai – mėgstamiausia jų avalynė.

Žurnalistė Paola Jacobbi savo knygoje „Noriu šitų batų!" išskiria dvi kategorijas moterų, kurios mėgsta avėti balerinų batelius. Pirmajai priklauso „santūrios princesės, nepasiduodančios rėksmingai madai. Jos yra išskirtinai gražios ir puikios figūros, o šiuos batelius avi nerūpestingai; tokios damos nenaudoja dekoratyvinės kosmetikos, segi labai nedaug papuošalų (visada tuos pačius)."

Antroji kategorija – tos, kurioms balerinų bateliai yra troškimo objektas. Avėdamos juos, moterys nori jaustis ir atrodyti elegantiškos kaip Audrey Hepburn.

4
Sportiniai bateliai


Praėjo tie laikai, kai sportiniai bateliai buvo skirti tik sporto salei. Dabar ši avalynė derinama prie visko: sijono, suknelės, smokingo, – prie ko tik nori. Didžiausias stiliaus nesusipratimas dabar ne avėti sportinius batelius, o jų neavėti. Ir kuo įmantriau juos „įkomponuosite“ į garderobą, tuo geriau.

Sportinę avalynę labiausiai rekomenduoja ir ortopedai. Avint sportinukus, ant pėdų neatsiranda nuospaudų, nedeformuojama pėda.



„Aldo“


„H&M"
Kad ir kaip būtų, sportiniai bateliai universali ir nepakeičiama laisvalaikio avalynė. 

Puiki laisvalaikio avalynės alternatyva – mokasinai. Odiniai bekulniai batai, apsiūti iškiliąja siūle, nepakeičiami laigant po didmiesčių džiungles.

Sakoma, kad mokasinai skirti jautrioms, turinčioms šimtus darbų moterims. Tai patogių batų įsikūnijimas. Jie laikomi diskretiškiausia avalyne.



„Massimo Dutti“




„Lorenzo“



5

Loaferai (angl. loafers)


Greitai apsiaunami patogūs ir labai lengvai pritaikomi batai. Jie tinka ir prie kelnių, ir prie sijono, ir prie suknelės. Juos mėgsta veiklios moterys ir tos, kurioms tenka paisyti griežtų aprangos reikalavimų. 


„H&M"




„Tamaris“

Jei norisi daugiau prašmatnumo, rinkitės lakuotos odos pusbačius. 



„Officine Creative“

6
Vakariniai bateliai


Nieko naujo, ar ne? Tačiau gera žinia ta, kad nebūtina rinktis aukštakulnių labai aukšta pakulne. Kulnas gali būti ir visai nedidelis. Tiesa, aukštakulniais paprastai laikomi bateliai, kurių pakulnės aukštis siekia bent jau 4–5 cm.


„Este“



„Jimmy Choo“



„Roberto Del Carlo“

Bene vienintelis reikalavimas būtų nosiai: mados tendencijoms nepavaldūs ir universaliausi yra bateliai smailia nosele. Prie tokios nosies tinka absoliučiai visos kelnės, sijonai – A silueto arba pieštuko formos.

Su smailianosiais batais pėda atrodo grakštesnė ir siauresnė, nei yra iš tikrųjų. Jie – pats tikriausias moterų slaptasis ginklas!

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis