Moderni klasika, minimalizmas ir elegancija pagal L. Larionovą ir E. Rainį: ką dizaineriai siūlo kitam sezonui? (FOTO)

Nešiojamų drabužių kolekcija be juodos spalvos ir be raštų – tokį sprendimą, kurdama ateinančio sezono įvaizdį, priėmė dizainerė Lilija Larionova. Jos kolega Egidijus Rainys pabandė šiek tiek labiau išsišokti...

Jau tapo įprasta, kad šių dizainerių gerbėjai ant podiumo išvysta iš karto dvi kolekcijas. Ateinančio sezono Lilijos Larionovos kolekcija (joje iš viso – 30 modelių), kaip įprasta, moderni ir persmelkta minimalizmo. Pagrindinis dizainerės įkvėpimo šaltinis – belgų siurrealistas René Magritte’as.

Modelių galvas puošiantys katiliukai – aliuzija į šį tapytoją.

DELFI / Domantas Pipas

Dar pernai iš savo paletės išbraukusi juodą spalvą, Lilija jos nepasigedo ir šiemet. Vietoje juodos dizainerė siūlo rinktis tamsiai mėlyną ir pastelinius atspalvius: pilkus tonus, chaki, švelniai rožinę, smėlio.

DELFI / Domantas Pipas

Audiniai – švarūs: nėra atspaudų, raštų, tik lygi faktūra. L. Larionova pasirinko žaisti įvaizdžiu ir kontrastingais spalvų deriniais.

Medžiagos natūralios – daugiausia įvairių rūšių šilkas bei prabangi, švelni ir itin šilta alpakų vilna. Būtent iš alpakų vilnos siūti trumpi ir ilgi paltai sudaro nemažą dalį Lilijos Larionovos naujausios kolekcijos.

DELFI / Domantas Pipas

Kolekcijoje netrūko ir įvairių ilgių bei siluetų šilkinių suknelių kasdienai ir šventiniam vakarui.

DELFI / Domantas Pipas

DELFI / Domantas Pipas

Subtilią prabangą ir eleganciją kuriantis dizaineris Egidijus Rainys šį sykį pabandė labiau išsišokti ir moterims leidžia pačioms pasukti galvą, kaip suderinti vieną ir kitą drabužį, kad ansamblis būtų tinkamas dėvėti įvairiomis progomis. Nors daugelis ant Egidijaus podiumo buvo pratęs matyti drabužių derinius, tinkamus vilkėti iš karto nuo podiumo, dizaineris paruošė žaismingą netikėtumą: „Improvizuokite!“

DELFI / Domantas Pipas

Dar viena staigmena – tiulis ir aliuzijos į baletą. Anksčiau tiulio beveik nenaudojęs, E. Rainys šįmet nutarė jį reabilituoti ir prikelti naujam gyvenimui: parodyti, kad tiulis – lygiavertis audinys ir gali būti derinamas ne tik su gipiūru.

DELFI / Domantas Pipas

Dizaineris neatsisakė ir tradicinių natūralių audinių: aukščiausios kokybės šilko ir vilnos, jie – E. Rainio kolekcijos pagrindas.

DELFI / Domantas Pipas

Kūrėjo vizitine kortele tapusios ir moterų pamėgtos aprangos kodą „black tie“ atitinkančios ir ne tokios prašmatnios suknelės ir kitą sezoną karaliaus ant pjedestalo: žemę šluojančios, iki kelių ar pusės blauzdų ir visai mini, puoštos Egidijaus pamėgta rozete (tik dar kitokia) ar visai be jos.

DELFI / Domantas Pipas

Svarbiausiai gyvenimo dienai – vestuvėms – besiruošiančios moterys taip pat turi iš kur pasisemti idėjų: už klasiką, romantišką stilių ir be priekaištų atliktą darbą nuotakų itin vertinamas Egidijus Rainys pristatys ir plazdančių vestuvinių suknelių eilutę.

DELFI / Domantas Pipas

Ant podiumo išvydome ne tik prabangias ir kasdienes sukneles, sijonus, bet ir kelnes, paltus, pončus, kurių spalvinę gamą daugiausia sudaro trys spalvos: balta, juoda ir mėlyna. Iš viso dizaineris, kaip ir jo kolegė, pristatė 30 modelių.

Visa dizainerių L. Larionovos ir E. Rainio kolekcija – fotogalerijoje:

Smalsu, kaip atrodė į kolekcijos pristatymą susirinkę svečiai? Žvilgterėkite į moteris.lt fotogaleriją:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis