Mados viršūnėje - paprasta, bet įdomi elegancija

Žanas Kokto yra pasakęs, kad stilius – tai gebėjimas paprastai paaiškinti sudėtingus dalykus. “MaxMara” 2016 m. pavasario ir vasaros kolekcija būtent šiam pasakymui ir skirta, nes naujas mados požiūris – tai paprasta, bet įdomi elegancija.

Naivumas – tai naujoji elegancija. Šią kolekciją įkvėpė Kokto paveikslai, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti neigiantys meną, bet iš tiesų savyje talpinantys įvairiausių prasmių, dėl to drabužiuose pasirodo ryškūs motyvai, padabinti rašalo juoda ir popieriaus balta spalvomis. Ženklai, simboliai, žvaigždės ir jūriniai mazgai atranda savo vietą ant neryškių audinio raštų. Gryna raudona, gyva geltona, prabangi mėlyna ir jūros bangų spalvos sužadina prisiminimus apie vaikystėje patirtus pirmuosius susitikimus su jūra, laivais, jų vėliavomis ir gaivia pajūrio šviesa.

Mados namų "MaxMara" nuotr.

Kiek atletiškesnius modelius įkvėpė jūrininkų uniformos ir tuo pačiu – romantika. Moteriškumą išlaikė ilgi įstrižai kirpti sijonai, atviros nugaros su mazgų elementais, sunkūs raiščiai ant lengvų audinių. Pagrindiniais siluetais tapo drobės kelnės ir dvipusiai platėjantys paltai, puošti eilėmis spindinčių sagų ir dryžuotu motyvu, primenančiu kelionę į plačią atvirą jūrą.

Mados namų "MaxMara" nuotr.

Daugiau "MaxMara" 2016 m. pavasario ir vasaros nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis