„Mados infekcijos“ II diena – reveransas elegancijai

Šeštadienio vakarą „Mados Infekcijos“ svečiai stebėjo antros festivalio dienos programą. Kaip ir pirmą festivalio dieną buvo pristatytos aštuonios kolekcijos. Šios dienos programoje buvo galima išvysti keturias lietuvių dizainerių ir keturias svečių iš Latvijos, Belgijos, Prancūzijos bei Vokietijos kolekcijas.

Vakaro svečiai:

Antrosios dienos programą pradėjo Lietuvoje puikiai žinoma Kristina Kruopienytė. Dizainerė pristatė tiek vyrams, tiek moterims skirtą kolekciją „MONK“. Asketiško gyvenimo, rytų kultūros bei transformacijos įkvėptoje rudens/žiemos 2015-2016 kolekcijoje vyravo tamsios, sodrios ir achromatinės spalvos. Kolekcijoje buvo naudoti tokie audiniai kaip šilkas, vilna, vyravo siluetų įvairovė, išlaikytas elegancijos pojūtis.

Pirmos dalies programą tęsė „Injekcijos“ laureatė Liucija Kvašytė. Kolekcijoje „Kelionė. '83 - '13" dizainerė nagrinėjo žmogaus harmonijos su aplinka problematiką. Kolekcijos akcentu buvo auksinės, sidabrinio metalo, blizgios medžiagos. Taip pat išskirtinai atrodė gamtos vaizdus perteikiantys drabužiai. Kaip pati dizainerė teigė, jos kolekcijoje galima atrasti tiek kasdieniam gyvenime pritaikomų, tiek tik podiumui skirtų aprangos detalių.

Pirmos dalies programą užbaigė iš Belgijos atvykusi Lena Lumelsky. Dizainerė pristatė tradicinių Škotijos rūbų įkvėptą kolekciją „AW1516“. Moterims skirtoje kolekcijoje vyravo juoda, balta bei pilka spalvos, kontrastuojančios su keliais pastelinių bei violetinės spalvų deriniais. Škotijos tematika puikiai išlaikyta derinant iki kaklo užsagstytus marškinius su kelius siekiančiais sijonais.

Latvijoje organizuoto konkurso „Injekcija“ nugalėtoja Monta Apsane pristatė kolekciją „Captured“, įkvėptą ilgametės Šiaurės tradicijos maudytis ledo skylėse. M. Aspane kolekcijoje buvo galima pamatyti tiek paprasto, tiek ir asketiško kirpimo drabužius, vientisus ir atskirus maudymosi kostiumėlius. Baltijos jūros peizažo vaizdinį kūrė pasteliniai, tamsiai violetiniai bei balkšvai pilki tonai.

Prancūzų dizainerė Sandrine Philippe pristatė kolekciją „FW15-16 Black Hypothermia“. Pati dizainerė savo kolekcija norėjo atiduoti duoklę praeities ir dabarties evoliucijai. Juodoje, tiek vyrams, tiek moterims skirtoje kolekcijoje dominavo viršutinis drabužis - paltas arba švarkas. Buvo galima išvysti įdomaus kirpimo detalių, daug sluoksniavimo naudojant odą.

Antrojoje dalyje paskutinė savo kolekciją „Aplinkos atspindžiai“ pristatė „Mados Infekcijos“ laureatė Lina Elmentaitė. Kolekcija išsiskyrė veidrodinio audinio pritaikymu, kuris skleidė atsispindėjimo principą. Nestandartiniai siluetai kartu su veidrodiniu audiniu buvo puikiai pritaikyti prie kolekcijoje dominavusio suknelės tipažo.

Paskutinę dalį pradėjo nuo 2010-ųjų metų „Infekcijoje“ dalyvaujanti Lilija Larionova. Dizainerė pristatė kolekciją „WHITE HORSES/4“, skirtą vyrams, tačiau, kaip pati dizainerė sako, tinkamą dėvėti ir moterims. L. Larionovos kolekcijoje vyravo natūralūs, kokybiški audiniai – kašmyras, merino vilna. Buvo galima matyti, kad akcentuojamas viršutinis rūbas - paltas.

Šių metų „Mados Infekcijos“ festivalį uždarė Jing Jing Qi ir Robin Rau kūrybinis duetas „BOOM“ iš Vokietijos. Pristatyta kolekcija „Woman of forest“ pasižymėjo naudojamų audinių gausa. Ant podiumo buvo galima išvysti tiek tradicinius audinius, tokius kaip vilna ar šilkas, tiek ir aukštųjų technologijų audinius. Pasak dizainerių šia kolekcija buvo siekiama atskleisti tokių technikų kaip siuvinėjimas ar mezgimas universalumą.

Iš viso septynioliktą kartą vykusiame dviejų dienų „Mados Infekcijos“ festivalyje buvo pristatyta šešiolika lietuvių dizainerių bei svečių iš užsienio kolekcijų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis