Madinga ir elegantiška darbo apranga: ką turėtumėte žinoti

Nors įprasta manyti, kad darbo apranga yra nuobodi, tai nėra tiesa – svarbiausia žinoti limitus, tačiau nebijoti modernių sprendimų.

Šiuolaikiškos verslo moterys, derindamos dalykinės aprangos taisykles ir sezono tendencijas, gali atrodyti ir deramai, ir madingai. Kelios aprangos etiketo žinovų įžvalgos padės susikurti stilingą darbinį įvaizdį.

APRANGOS STILIUS

Aprangos stiliaus pasirinkimas priklauso nuo jūsų pareigų, biuro ir jame įprastų įvaizdžio taisyklių. Paprastai dalykinė apranga apibūdinama kaip trend-classic stilius – klasikinis, bet madingas. Jo variacijų yra įvairių, nuo griežtos minimalistinės elegancijos iki laisvesnės, kai elegancija derinama su kitais stiliais.

Marškiniai "Vilkma", gamintojo nuotr.

Kaip griežtesnės dalykinės aprangos pavyzdį, galime pateikti banko darbuotojos įvaizdį. Derėtų rinktis klasikinį elegantišką stilių, nuo jo nenukrypti drąsiais sprendimais. Tai galėtų būti klasikinio tipo marškiniai, figūros linijoms tinkantis sijonas, elegantiškas švarkas ir subtilūs aksesuarai.

Marškiniai "Vilkma", gamintojo nuotr.

Moterys, dirbančios kūrybinį darbą, biure gali atrodyti laisviau. Nesuklysite derindama klasikinį ir romantišką stilius arba klasikinį ir modernų minimalizmą (įdomios konstrukcijos, naujų technologijų audiniai, išraiškingos faktūros). Visgi vasarą vienas populiaresnių sprendimų – klasika ir romantika. Darbo apranga gali būti pagyvinta nėriniais, raukiniais, permatomais audiniais, velvetu ar ryškesniais aksesuarais.

Marškiniai "Vilkma", gamintojo nuotr.

SPALVOS

Tradicinės dalykinės aprangos spalvos yra neutralios: juoda, balta, įvairių atspalvių pilka arba ruda, taip pat tamsiai mėlyna. Tačiau pavasarį ir vasarą darbinei aprangai suteikite gaivos madingais pasteliniais atspalviais: dangaus melsva, kvarco rožinė, švelni alyvų, mėtų ar citrinų šerbeto gelsva.

Marškiniai "Vilkma", gamintojo nuotr.

AUDINIAI

Verslo aprangai tiks natūralių pluoštų audiniai: vilna, pusvilnė, šilkinis krepas, viskozė ir kiti. Tokie audiniai dera vieni prie kitų, pavyzdžiui, lengvai krintanti šilkinio krepo palaidinė ir vilnos švarkelis. Kurdama dalykinį įvaizdį moteriškumą galite pabrėžti šilko ir medvilnės audiniais, kurie nepriekaištingai priglunda prie kūno linijų.

Marškiniai "Vilkma", gamintojo nuotr.

BAIGIAMIEJI AKCENTAI

Verslo įvaizdis – tai ne tik apranga, aksesuarai, bet ir tinkama šukuosena, makiažas. Dieninis makiažas turėtų išryškinti natūralų grožį, tačiau jokiu būdu neatrodyti it kaukė, čia subtilumas privalomas. Tačiau kūrybininkės gali atrodyti kiek laisviau, kurdamos makiažą atkreipti dėmesį ir į esamas grožio tendencijas. Šukuosena turėtų būti tvarkinga ir patogi, plaukų spalva atrodyti natūraliai. Dalykinis įvaizdis – ne vieta eksperimentinėms paieškoms, tačiau akylai parinktos tendencijos jam suteiks modernumo.

Įsigyti svarbų ir madingą dalykinės aprangos atributą – marškinius – galite Dalyvaukite konkurse ir laimėkite madingus moteriškus marškinius! Konkursą rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_71218254

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis