Kone kas antra Paryžiaus mados savaitės viešnia avėjo šiuos batus

Populiariausią sezono avalynę rinkosi ir Niujorko, Londono bei Milano madistės.

Tai oficialu: kedų mada pasiekė apogėjų. Sportinio stiliaus batai, nominuojami ryškiausia šių metų avalynės tendencija, dominavo didelėje dalyje jau praūžusios mados savaitės gatvės mados nuotraukų. Geriausias įrodymas, kad kedus šį pavasarį reikėtų įsigyti kiekvienai moteriai, nepriklausomai nuo jos asmeninio stiliaus, – jiems neatsispyrė net tradiciškai su elegancija bei moteriškumu siejamos paryžietės!


Vida Press nuotr.

Pamirškite tradicinį trapios prancūzės įvaizdį, iš vieno dizainerio kolekcijos pristatymo į kitą skubančios mados redaktorės, manekenės ir, žinoma, influencerės, elegantiškus batelius keitė komfortiškais, masyviais sportiniais bateliais, vadinamaisiais bjauriaisiais kedais (angl. ugly sneakers). Daugiausiai ant mados pasaulio atstovių kojų matėme futuristinių „Louis Vuitton“, storapadžių „Balenciaga“ bei spalvingų „Stella McCartney“ modelių.


Vida Press nuotr.

Orai Paryžiuje tikrai nebuvo patys maloniausi – lietų keitė šalnos, o saulė pro storą debesų sluoksnį pasirodydavo tik protarpiais, tad nenuostabu, kad stilingos moterys nuo šalčio gynėsi vilkėdamos daugybę drabužių sluoksnių ir avėdamos nemalonioms oro sąlygoms tinkamus batus (nors buvo ir tokių, kurios snieguotais šaligatviais slydo avėdamos basutes!).


Vida Press nuotr.

Dažniausiai sportiniai bateliai buvo derinami su patogia, neįpareigojančia apranga: didelėmis pūkinėmis striukėmis, patogiais džinsais ir oversized stiliaus marškiniais. Norinčios atrodyti šiek tiek puošniau, rinkosi ilgus, laisvai krentančius vilnos paltus ar elegantiškus kailinius. Įvaizdį užbaigė madingos formos akiniai nuo saulės bei nedidelė architektūriškos formos rankinė.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.

Vis dėlto aukščiausi stiliaus balai skiriami toms Paryžiaus mados savaitės dalyvėms, kurios pasirinko eklektišką kelnių kostiumo ir baltų kedų derinį. Tai – be jokios abejonės moderniausias būdas avėti sportinius batelius. Kostiumo formalumas tobulai dera su sportbačių nerūpestingumu, taip kurdamas stilingą, 9-tojo dešimtmečio įkvėptą įvaizdį. Šį naujojo sezono įvaizdį verta išbandyti ir su mados pasauliu nesusijusioms, bet tendencijomis besidominčioms moterims.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.


Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis