Kokius batelius lietuvaitės renkasi dažniausiai

Mados specialistai pastebi, kad šįmet Baltijos šalių moterys vasarai dažniausiai renkasi klasikinių spalvų batelius – raudonus ir juodus. Toks pasirinkimas yra saugi investicija, tačiau verta pasiryžti ir madingoms drabužių, batų bei aksesuarų spalvoms.

Šių dienų skaitomiausi:
- Iš depresijos liūno - į sėkmingą moteriškų krepšių verslą
- Ginekologė: intymi priežiūra vasarą - ką reikia žinoti
- Renkuosi meilužės vaidmenį
- L. Rimkevičienė: augindama vaikus atsisakiau ne tik viešojo gyvenimo
- 10 onkologinių ligų simptomų, kuriuos privalo žinoti kiekviena moteris
- Grybų ir makaronų užkepėlė

Tendenciją rinktis neryškių spalvų žemakulnius batelius populiaraus Latvijoje mados tinklaraščio alinakeller.blogspot.com autorė Alina Keller aiškina tuo, kad pirkėjoms kokybė, ilgaamžiškumas, patogumas ir galimybė batus lengvai priderinti prie įvairių drabužių yra kur kas svarbesnės, nei išsiskiriantis batų dizainas ar spalvos.

„Gali būti, kad Lietuvos, Latvijos, bei kitų Baltijos šalių moterys bijo klaidų derindamos drabužius arba nėra pasiruošusios netradicinei spalvų paletei. Kita vertus, ryškių spalvų batai su kitos spalvos padais ar neįprastomis detalėmis – tai šio sezono būtinybė („must have“)“, – aiškina A. Keller.

Mados tinklaraštininkė taip pas pastebi, kad šiuo metu avalynės madų tendencijos diktuoja rinktis tai, kas neįprasta: įdomias spalvas, aukštas platformas, septintojo dešimtmečio stiliaus užapvalintas nosis.

„ECCO“ pardavimo duomenys Lietuvoje patvirtina, kad lietuvės stabiliai pirmenybę teikia klasikinių spalvų batams. Užtikrintai tiek Lietuvoje, tiek ir visose Baltijos šalyse pirmauja ir raudonos spalvos balerinų stiliaus bateliai. Daugiausiai nuperkamų batų trejetuką taip pat papildo juodos spalvos laiveliai.

Bateliai
Bateliai "Ecco"
Gamintojo nuotr.

„Galerija Centrs“ mados tinklaraščio autorė Renatė Slucka pastebi, kad, įsigydamos vasarinius batus, Baltijos šalių moterys didžiausią dėmesį skiria tam, kad jie būtų patogūs kasdienai. „Daugelis moterų į darbą važiuoja dviračiu ar vairuoja automobilį, tad žemakalniai bateliai yra tiesiog nepakeičiami“, – teigia tinklaraščio autorė.

Bateliai
Bateliai "Ecco"
Gamintojo nuotr.

Viena pagrindinių šio sezono avalynės mados tendencijų – juodos ir baltos spalvos derinys. „Juodi bateliai madingikasmet, todėl moterys tinkamai investuoja į aukštos kokybės batus, kuriuos galės nešioti kelis sezonus. Turėdama galvoje permainingas Baltijos šalių oro sąlygas, patarčiau moterims protingai rinktis batus, kad jie būtų ne tik stilingi, bet ir patogūs, leistų tiesiog gerai jaustis“, – pataria R. Slucka.

Visuomenei žinomos moterys Laura Imbrasienė, Redita Dominaitytė ir Eglė Kernagytė vertindamos naujas šiltojo sezono tendencijas pripažino, kad svarbiausios sąlygos, į kurias reikia atkreipti dėmesį renkantis batus pavasariui ir vasarai, yra jų patogumas, kokybė ir tinkamumas nešioti kasdien. Moterys pirmenybę teikė žemakulniams ryškių spalvų bateliams: rinkosi geltonos, mėlynos ir citrininės spalvų derinius.

Bateliai
Bateliai "Ecco"
Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis