Kokie vėriniai madingi šį sezoną?

Aksesuarų dėželėje nebūtinai turi puikuotis tik juvelyriniai dirbiniai. Bižuterija taip pat gali sustiprinti įvaizdį, jį atnaujinti ir papildyti. Bet papuošalai turėtų ne tik patikti, bet ir atitikti jūsų asmenybę.

Mados žinovė Miroslava Duma pasipuošusi vintažiniu
Mados žinovė Miroslava Duma pasipuošusi vintažiniu "Chanel" vėriniu
RIA/Scanpix
Šįmet mada skelbia: kuo puošmena didesnė, tuo geriau. Madingiausi masyvūs ir ryškūs kaklo papuošalai iš metalo, įvairių akmenų bei plastiko kombinacijų. Derinamos skirtingos medžiagos ir skirtingi reljefai. Blizgus metalas jungiamas su matiniu, perforuota oda su lakuota, skaidrus plastikas su sodriaspalviu ir panašiai.

Plastikas pavasarį ypač populiarus. Iš jo pagaminti vėriniai, atkartojantys gamtos motyvus ar geometrines formas tiks ir mamoms, ir dukroms. Tokie masyvūs papuošalai pavergia originalumu, paprastutę suknelę ar palaidinę paverčia išskirtine.

"Oscar de la Renta" 2013 m.
AP/Scanpix

Mėgstančioms griežtą stilių tiks minimalistiniai metalo antkakliai ir papuošalai, dekoruoti grandinėlėmis, metalinėmis kniedėmis ar kabančiais spygliukais. Šiltajam sezonui metalinius papuošalus pasiūlė ne vieni garsūs mados namai: "Givenchy", "Diane Von Furstenberg","Versace", "Etro", "Chanel" bei kiti.
"Givenchy"
Reuters/Scanpix
Prieš įsigydamos papuošalą įvertinkite siluetą, ar jis atrodys proporcingai, ar derės prie turimų apdarų. Vilkimi drabužiai ir segimi papuošalai turėtų atrodyti harmoningai, papildyti vienas kitą. Tačiau patariama vengti akivaizdaus suderinamumo. Subtilūs auskarų bei kaklo papuošalų komplektai jau paliko mados padangę, tai senamadiška ir nuobodu. Jei renkatės vėrinio ir auskarų derinį, lai jis rėžia akį, būna drąsus.
''Gucci'' 2013 m. pavasaris ir vasara
''Gucci'' 2013 m. pavasaris ir vasara
Reuters/Scanpix

Kaip išsirinkti tinkamą kaklo papuošalą?
Jei vilkite drbužį apvalia apykakle arba uždaru aukštu kaklu, tinkamiausi bus ilgi vėriniai. Galite rinktis ir dvieilį ar perrištą mazgu. Jei iškirptė ypač gili, sekitės trumpesnius vėrinius. Pagal etiketą, prie atviros palaidinės ar suknelės be petnešėlių segami arti kaklo esantys vėriniai. Jei dėvite vasarinę suknelę, surišamą ties kaklu arba palaidinę viena rankove, segtis vėrinį nerekomenduojama. Tuomet verčiau išsirinkti masyvius auskarus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis