Ko nedera vilkėti brandesnio amžiaus moterims?

Laikui bėgant keičiasi mūsų išvaizda ir stilius. Turėtume ieškoti kokybiškų, elegantiškų, dažniau klasikinių apdarų, kurie neatrodytų lyg nukniaukti iš dukters spintos. Stilistai pataria, ko reikėtų atsisakyti įžengus į 5-ąją dešimtį?

Laužyti aprangos taisykles galite, jei esate pripažinta mados žinovė, turite puikų stiliaus pojūtį ar dirbate ne oficialioje aplinkoje. Vis dėlto, kad ir kuo užsiimate, stilistai pataria vengti tam tikrų aprangos detalių, kurios nedera vidutinio ir brandesnio amžiaus moterims.

Kelnės pažemintu klynu
Nors šios laisvalaikio kelnės pavasarį itin madingos, brandesnio amžiaus moterims patariama jų atsisakyti. Taip, gatvėje kelnės pažemintu klynu gali atrodyti puikiai, tačiau tuomet, kai jas mūvi stilinga mergina. Tokios kelnės deformuoja siluetą, prideda papildomų kilogramų ir tikrai nepaslepia figūros trūkumų. Verčiau šias kelnes palikite iškylai į gamtą.

Aktorė Milla Jovovich
Aktorė Milla Jovovich
Mavrixonline/Scanpix

Šortų kombinezonas
Galbūt vasarą tai patogus drabužis, bet solidžiai damai jis netinkamas. Tai paplūdimio merginų apdaras, juk pademonstruoti puikią figūrą galite kur kas subtiliau. Linkius pabrėš išmodeliuota suknelė, siauro silueto sijonas ar kombinezonas ilgomis kelnėmis.

Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian niekada nearsėjo geru skoniu, deja, ir šis blizgus šortų kombinezonas - įvaizdžio klaida.
Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian niekada nearsėjo geru skoniu, deja, ir šis blizgus šortų kombinezonas - įvaizdžio klaida.
Buzzfoto/Scanpix

Aukštakulnių ir kojinių derinys
Toks derinys – originalus ir žaismingas, sparčiai populiarinamas įvairių mados tinklaraštininkių, bei išskirtinio stiliaus savininkių. Tačiau tinkamas tik merginoms ar jaunoms moterims. Brandesnio amžiaus damos, mūvinčios kojines ir avinčios aukštakulnius, rizikuoja atrodyti it močiutės.

"Bottega Veneta"
Scanpix

Šortai paaukštintu liemeniu
Dauguma drabužių paaukštintu liemeniu gali ir patobulinti, ir sugadinti siluetą. Pavyzdžiui, tinkamo kirpimo kelnės aukštesniu liemeniu kojas pailgins, figūra atrodys grakštesnė. Jei pasirinksite netinkamas, atrodysite suspausta, žemesnė nei esate iš tiesų, taip pat stambesnė. Būtent šortai paaukštintu liemeniu yra vienas pavojingiasių padarų, skaldančių figūrą, ypač išryškinančių sėdmenis bei šlaunų zoną.

"Jason Wu"
Scanpix

Tamprės vietoj kelnių
Tamprės mūvimos kaip kelnės – viena didžiausių aprangos klaidų. Nors tai patogu ir paprasta, tinkama tik jaunimui. Brandaus amžiaus moteris, mūvinti tampres ir nieko daugiau, mažų mažiausiai atrodytų juokingai. Tai paauglių pamėgtas drabužis, kuris reikalauja nepriekaištingų kojų ir valiūkiško stiliaus.

E.R.Wood, E.Lozada, W.Port, P.Ecclestone
E.R.Wood, E.Lozada, W.Port, P.Ecclestone
Scanpix

Akivaizdžiai suderintas ansamblis
Nesistenkite drabužių bei aksesuarų pernelyg suderinti. Skarelė prie rankinės, rankinė prie batelių, bateliai prie skrybėlaitės ir taip be galo. Tokia derinių grandinė sukurs senamadišką įvaizdį. Kad nepasiklystumėte spalvų ir stilių gausoje, taikykite pasirinktą derinimo būdą – kontrastą arba niuansą. 

Jei derinate kontrasto principu, turėtų skirtis drabužių ir aksesuarų stilius, spalvos arba faktūros. Pavyzdžiui, grubus užtrauktukais dekoruotas odinis švarkas ir romantiška pastelinės spalvos palaidinė arba laisvalaikio džinsai, kostiuminiai marškiniai ir smailianosiai aukštakulniai. Taip suderinti drabužiai ir aksesuarai papildys vienas kitą, įvaizdis atrodys įdomus.

Laisvalaikio ir klasikinio stiliaus mišinys sparčiai populiarėja
Laisvalaikio ir klasikinio stiliaus mišinys sparčiai populiarėja
tumblr.com nuotr.
Skirtingų paviršių derinimas.
Skirtingų paviršių derinimas. "Prada" 2013-2014 m.
Sipa/Scanpix

Jei derinate niuanso principu, drabužiai bei aksesuarai turėtų būti to paties stiliaus artimų atspalvių ar panašių tekstūrų. Pavyzdžiui, elegantiška kreminės spalvos suknelė, klasikinis sagomis užsegamas smėlio spalvos megztinis ir laivelių tipo bateliai. Arba išsirinkite vieną stilių, galbūt, minimalizmą: standaus silueto palaidinė, tiesios siauros kelnės, masyvus puspaltis, klasikiniai bateliai ir vienspalvės odos kieta rankinė. Niuanso būdu derintas ansamblis visuomet atrodys harmoningai, žinoma, svarbu neperlenkti lazdos.

Niuanso principas - artimi atspalviai.
Niuanso principas - artimi atspalviai. "Carven" 2013-2014 m.
Sipa/Scanpix
Klasikini stilius nuo-iki.
Klasikini stilius nuo-iki. "DAKS"
Sipa/Scanpix

Mini sijonas
Jei jums 40 ar daugiau ir turite puikias kojas, vistiek nesisekite mini sijonėlio, tai nei stilinga, nei brandu. Grečiau atrodysite lyg žūtbūt norėtumėte grįžti į dvidešimtuosius gyvenimo metus. Kojos – gražu, tačiau keliai nėra patraukliausia kūno vieta, o su amžiumi jie darosi dar nepatrauklesni. Jei norite pabrėžti kojas, verčiau segėkite siaurą pieštuko silueto sijoną ar margintą geometriniais raštais, siekiantį šiek tiek virš kelių. Tačiau atsisakykite sijonėlių, kurie dengia vos pusę šlaunų.

Trumpas suknutes verčiau palikti dukroms. Diana Martinėlė
Trumpas suknutes verčiau palikti dukroms. Diana Martinėlė
Organizatorių archyvas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis