Kas gyvena spalvingoje Ingos Tarėlaitės spintoje? (FOTO)

Sakoma, kad lietuviai – pilka tauta, linkę mes rengtis tamsiai ir nepastebimai, mieliau susiliejame su mase nei iššokame iš konteksto. Tačiau anaiptol ne visi, renginiuose nepastebėti Ingos Tarėlaitės – sunku. Neseniai įkūrusi savo mados ženklą ji džiugina ryškiais ir spalvingais įvaizdžiais. Tad trumpam persikėlėme į Kauną ir pasidairėme nuotaikingoje Ingos spintoje. Pasidomėjome, ko galime tikėtis netrukus dienos šviesą išvysiančioje I. Tarėlaitės kolekcijoje.

Populiariausi straipsniai:
- Jaunystės eliksyras, naikinantis net žilus plaukus
- Po skyrybų - nė dienos be banglentės, kalnų ir jogos
- 10 Feng Shui patarimų, kurie gali būti aktualūs ir Jums
- Atsitiktinis seksas vyrų ir moterų akimis
- Tinginys su varške

Anksčiau buvote pirkimo vadybininkė, o dabar žengėte į kūrybininkų gretas, kas paskatino keisti veiklos kryptį?

Pirmiausia, tai – jog pritrūko erdvės saviraiškai. Pakankamai ilgą laiką pradirbus toje pačioje pozicijoje ateina laikas ir begalinis noras kažką keisti. Ypač kai viduje gyvena meniškumas. Ilgą laiką bijojau tai daryti, kai turi daug darbinės patirties, atsiranda barjerai, kuriuos sunku peržengti. Tačiau aplinkybės susiklostė taip, jog studijavau „Mados akademijoje“, ten sutikau labai daug įdomių žmonių, gavau tam tikrų žinių. Kiekvieną kartą ateidama vis labiau linkau į pokyčius, kuriuos atidėliodavau. Ten pamačiau, jog visiškai patirties neturintys žmonės ryžtasi nerti į kūrybą, kuria savo prekinius ženklus, kolekcijas. Pagalvojau, kad pats laikas ir man keisti gyvenimą. Įgavau drąsos.

Inga Tarėlaitė
Inga Tarėlaitė
DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Papasakokite plačiau apie savo mados ženklą „Apoteca“, kuo jis išsiskiria, kam skirtas?

„Apoteca“ – tai ženklas, siekiantis gydyti kūną ir sielą. Skirtas moteriai, kuri neabejinga norui palepinti save, kuri trokšta jausti šilko prisilietimus, ne tik ypatingomis progomis, bet ir kiekvieną dieną. Kuri nebijo vilnos kutenimų, dievina kašmyro bučinius. Moteriai – skiriančiai daug dėmesio sau ir savo aplinkai. Trokštančiai jaustis patogiai, bet elegantiškai, nebijančiai eksperimentuoti ir atkreipti į save aplinkinių žvilgsnius. Mėgstančiai netradicinius aksesuarus, smulkias detales, suteikiančias išskirtinumo. Jaučiančiai spalvų galią, ir žinančiai, jog spalvos suteikia gyvenimui žavesio.

R. Achmedovo nuotr.

Renginiuose stebinate ryškiaspalviais ir nuotaikingais įvaizdžiais. Kaip susikuriate komplektus?

Dažniausiai sudėlioju iš to, kas gyvena spintoje. Keliaudama po įvairias šalis parsivežu drabužių, aksesuarų, papuošalų, kurie, tuo metu atrodo, bus tinkami ateičiai. Dažniausiai žinodama, jog eisiu į kažkokį renginį, aprangą sugalvoju keletą dienų iki to, kad paskutinę minutę nereikėtų panikuoti.

R. Achmedovo nuotr.

R. Achmedovo nuotr.
Ryškus įvaizdis – įpareigoja, rodos, dauguma įpratę, kad į renginius ateinate pasipuošusi įdomiau. Ar nepavargstate nuo spalvų, detalių?

Taip, tai tiesa, įpareigoja. Todėl visada stengiuosi neatrodyti nuobodžiai. Nuo spalvų niekada nepavargstu, todėl kai pradeda varginti detalės, velkuosi savo laisvalaikio mėgstamiausią spalvotą kostiumą ir taip pailsiu. Be to, kiekvieną dieną tikrai neatrodau taip, kaip renginiuose. Daug paprasčiau, be tiek aksesuarų.

R. Achmedovo nuotr.

R. Achmedovo nuotr.

Galbūt prieš įkurdama savo ženklą kūrėte drabužius sau?

Vienu metu kūriau papuošalus sau ir savo aplinkai. Kitu periodu kūriau ir pirkau kolekcijas „Aprangos“ parduotuvėms. Dar vėliau kūriau savo namų interjerą. Dabar atėjo laikas, ir kuriama – „Apoteca“.

R. Achmedovo nuotr.

Kur ieškote drabužių bei aksesuarų?

Visada apsiperku kelionėse. Norisi nematytų daiktų. Mėgstu mažas parduotuvėles, kuriose gausu nuostabių dalykėlių.

DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

R. Achmedovo nuotr.

Kokių drabužių Jūsų spintoje daugiausia?

Daugiau suknelių. Nemažai tamprių ir labai daug pėdkelnių.

R. Achmedovo nuotr.

DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Kokius 3 drabužius vertėtų įsigyti kiekvienai moteriai?

Visi sako, jog mažą juodą suknelę, o aš galvoju, kad nebūtinai. Mano manymu: patogius džinsus, kašmyro megztuką ir patogią liemenėlę.

Ar sutinkate, kad aksesuarai yra svarbi įvaizdžio dalis? Į kokius verta investuoti?

Pritariu. Tinkami aksesuarai, visada sudeda taškus ant „i“ ir gali kardinaliai pakeisti įvaizdį. Investuoti verta į tuos, kurie arčiausiai širdies, ir kur jauti, kad daiktas tarnaus bei atidirbs savo kainą.

Ar turite mėgstamiausių dizainerių, ar yra tokių, kurių kolekcijos įkvepia?

Kiekvienas dizaineris ar kūrėjas turi nuostabių akcentų. Negalėčiau išskirti, kiekviena kolekcija, kiekvienas sezonas atneša savo naujienas. Įkvepia ne dizaineriai, bet aplinka, žmonės, gamta, gyvenimo tempas, tradicijos, laikotarpis, kuriame gyvename.

Ko galime tikėtis naujoje liepos mėnesį pristatomoje „Apoteca“ kolekcijoje?

Šilko spindesio, kašmyro jaukumo, vilnos šiltumo, kailio švelnumo, miško gyvumo...

Daugiau spalvingų detalių - fotoalbume:

Mados ženklo „Apoteca“ kolekciją „Miškas“ galėsite išvysti liepos 5 dieną Tado Ivanausko zoologijos muziejuje Kaune.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis