Kaip teisingai pasirinkti auskarus

Auskarai – sena moterų puošmena – gali pakoreguoti veido formą, paryškinti bruožus, pabrėžti savitą stilių. Šiandieninė mada siūlo galybę auskarų variantų, tad išsirinkti tinkamus vis sunkiau. Pateikiame keletą patarimų, kur ir kokius auskarus segėti, kaip jais patobulinti išvaizdą.

Taip pat skaitykite:
Odiniai drabužiai darbe: išteisinti ar pasmerkti
Maudymosi kostiumėlis jūsų figūrai

Jei susiruošėte į šventę, pasipuošėte elegantiška apranga ir vakarine šukuosena, labiausiai tiks kabantys, kaklo grakštumą pabrėžiantys auskarai. Juos segėkite eidamos į klasikos koncertą, operą, formalią vakarienę ar kitomis išskirtinėmis progomis.

"Ralph Lauren" modelis
AFP/Scanpix

Eidamos į darbo interviu nepersipuoškite. Verčiau segėkite mažučius, pavyzdžiui, deimantėlių auskarus. Masyviais, traukiančiais žvilgsnius galite pasidabinti nebent tardamosi dėl darbo mados sferoje.
Aktorė Kelly Rutherford
Aktorė Kelly Rutherford
Kasdienai rinkitės paprastų formų auskarus. Kartkartėmis paįvairinkite dieną kabančiais ar didesniais auskarais, tačiau venkite įmantrių. Tokie greitai atsibos, nebus tinkami darbo aplinkoje.

Laisvalaikiu segimi auskarai priklauso nuo to, kaip jį leidžiate. Keliaujančioms į gamtą patariami patogūs, poilsiaujančios pajūryje gali segėti ir masyvius auskarus, ypač tiks dekoruoti madingais kutais ar kabančiais akcentais. Susitikimui su draugėmis mieste rinkitės iš tendencingų auskarų sąrašo, pasimatymui verčiau ieškokite kuklesnių. Svarbiausia, kad leidžiant laisvalaikį auskarai papuoštų, bet nesukeltų nepatogumų, būtų praktiški.

Ketinančioms pabėgioti ar paplušėti sporto salėje auskarų segėti nepatariama. Jei vis dėlto norite, puikiai tiks mažyčiai geometrinių formų: auksiniai, sidabriniai ar kito metalo.

Tinkamos formos auskarai pabrėš pranašumus, netinkami išryškins netobulumus. Toms, kurių veidas pailgas, o bruožai smulkūs, reikėtų vengti ilgų kabančių, o rinktis iš trumpesnių arba apvalių. Žiedo formos auskarai šią vasarą yra tarp madingiausių.

Aktorė Marion Cotillard
Aktorė Marion Cotillard
Scanpix
Jeigu jūsų veidas apskritas, nesegėkite apvalių ir žiedinių auskarų. Ieškokite kabančių, kurie ilgintų veidą, pabrėžtų grakštumą.
Aktorė Audrey Tautou
Aktorė Audrey Tautou
Sipa/Scanpix
Širdelės formos veidui, platesnės kaktos ir siauro smakro, atsvarą suteiks kabantys lašo formos auskarai. Jie harmonizuos veidą, užpildys erdvę ties žandikauliu.
"Etro" ir "Ralph Lauren" modeliai
Scanpix

Ryškiausios vasaros auskarų tendencijos:
* Masyvūs

"Balmain" modeliai
AFP/Scanpix
* Plastikiniai, gausiai dekoruoti pakabučiais
"Gucci" modeliai
AFP/Scanpix
* Metaliniai žiedo arba lašo formos
"Versace" ir "Diane Von Furstenberg" modeliai
Reuters/Scanpix
* Maži į ausis segami deimančiukai
"Louis Vuitton"
AFP/Scanpix
* Etnostiliaus, puošti kutais, spalvotais akmenėliais
"Dolce & Gabbana" modeliai
AFP/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis