Kaip tapti stilinga vakarėlyje: kokių taisyklių paisyti, kurias laužyti?

Kelios auksinės taisyklės, kurios padės pasiruošti ir sublizgėti šventiniame vakarėlyje.

Prieš ruošiantis į vakarėlį, reikėtų apmąstyti progą, šventės vietą ir tik tada svarstyti įvairius aprangos variantus. Vis dėlto esama kelių universalių stiliaus taisyklių, į kurias verta atkreipti dėmesį.

Vakarėlyje visada sublizgėsite pasirinkusi suknelę. Ne taip svarbu, kokia ji bus (patartume vengti nebent margintų smulkiais gėlių raštais ar labai margų), tačiau suknelė visada suteikia puošnumo.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Visada gera išeitis – maža juoda suknelė. Tačiau galima rinktis ir kitokio modelio juodą suknelę: tarkime, su viena rankove, asimetriško kirpimo, su įspūdingomis rankovėmis arba gilia iškirpte nugaroje.

Iš „Marciano Guess“ archyvo
Iš „Marciano Guess“ archyvo

Suknelė, „Marciano Guess“

Suknelė, „Marciano Guess“

Ilgos (juodos) suknios labiausiai tinka prabangioms vakarienėms, į vakarinį renginį su kilimais, šampanu ir t. t. Prie tokios suknelės reikia autis aukštakulnius.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Labai geras pasirinkimas – kristalais tviskanti suknelė. Tokia tinka daugeliui vakarėlių, ypač šventinių. Juk kuo daugiau blizgesio – tuo linksmiau. Tokia apranga pakelia nuotaiką.

Iš „Marciano Guess“ archyvo
Iš „Marciano Guess“ archyvo


Suknelė, „Marciano Guess“

Megztinis, „Marciano Guess“

Rankinė, „Guess“

Kad ir kokią suknelę pasirinksite, būtinai pakeiskite rankinę: didesnę, talpesnę darbinę, skirtą dienai, pakeiskite mažesne, skirta vakarui. Ji gali būti nešiojama ant peties (su grandinėle ar siauru dirželiu) arba laikoma rankoje. Kuo iškilmingesnis renginys – tuo mažesnė turėtų būti rankinė.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Rankinė, „Guess“

Bateliai, „Guess“

Ir dar vienas svarbus momentas: atkreipkite dėmesį, iš kokio audinio pasiūta suknelė (tai tinka ir kitiems drabužiams). Kuo audinys kokybiškesnis, natūralesnis, tuo prabangiau atrodo. Jei tik galite, leiskite sau vilkėti šilkinę suknelę, nors yra ir kokybiškų modernių sintetinių audinių.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Suknelė, „Marciano Guess“

Jei vakarėlis kuklesnis, tarkime, susibėgate nedidelė kompanija, tinka ir kasdieniškesnė apranga: megztukas ar palaidinė ir ilga liemenė. Ji primena švarką, tačiau nėra tokia griežta ir įpareigojanti. Gali būti puošta dirbtinio kailio apykakle (juk žiemos šventės!). Puošnumo įvaizdžiui suteiktų aukštakulnės basutės, auksu tviskantys aksesuarai (pavyzdžiui, auskarai ar apyrankės), puošni delninė rankinė.

Vida Press



Palaidinė, „Marciano Guess“

Liemenė, „Marciano Guess“


Dažniausiai moterys, svarstydamos, ką vilkėti vakarėlyje, renkasi juodą spalvą. Ji elegantiška, puošni, universali, iš tiesų tinkanti daugeliui progų. Tačiau šiemet ryžkitės eksperimentui ir apsivilkite, tarkime, raudonos spalvos drabužį. Pamatysite, kokia staigmena jūsų laukia...

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Ką daryti su pėdkelnėmis? Stiliaus žinovai tikina, kad juodos neperregimos pėdkelnės tinka tik į laidotuves. Prie trumpesnės ar kokteilių suknutės reiktų rinktis plonytes kūno spalvos arba juodas – jos turėtų būti beveik perregimos.

Nors vakarėlyje viršutinius drabužius greit nusivelkate, paltas irgi kuria bendrą įvaizdį. Todėl, jei tik įmanoma, vykdamos į renginį rinkitės paltą – geriau ilgesnį (dar ir dėl to, kad šilčiau). Labai puošnu – vilnonės skraistės ir pelerinos.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Paltas, „Marciano Guess“

Pelerina, „Marciano Guess“

Manoma, kad vakarėliuose netinka avėti ilgaaulių batų. Žinoma, į iškilmingą Naujametį vakarą operos ir baleto teatre jie gal ir netiks, tačiau jei aprangos kodas „puošnus kasdienis“, tokiame vakarėlyje galima avėti ir ilgaaulius, ypač jeigu šie kokybiški, pasiūti iš odos arba veliūro. Tokie atrodo prabangiai ir gali tapti netgi įvaizdžio akcentu. Tokius batus galima derinti net prie elegantiškos suknelės.

Iš „Marciano Guess“ archyvo

Veliūriniai ilgaauliai, „Marciano Guess“

Ir paskutinis dalykas: kad ir ką vilkėsite, asmeninis žavesys, pasitikėjimas ir geros manieros puošia labiausiai!

Užsakymo nr.: PT_73088480

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis