Kaip ryšėti skarelę ir atrodyti moderniai? 5 būdai

Šį sezoną dizaineriai į madą sugrąžino kiek primirštą klasiką – šilko skarelę. Nemanykite, kad vienintelis būdas ją ryšėti yra apsukti aplink kaklą, madingoji šilko skarelė gali būti labai universali.

Žinant mados pasaulio polinkį nuklysti į praeitį ir idėjų ieškoti ten, nieko keisto, kad šilko skarelė ir vėl madinga. Vieniems ji siejasi su 8-tojo dešimtmečio mada, kitiems – su skarele žilus plaukus dengiančiomis senjorėmis, sekmadienį keliaujančiomis į bažnyčią (tai daro ir tokia ikoniška persona kaip Anglijos karalienė!), tretiems – su prancūzišku stiliumi, kurį stilingai papildo legendinės mados namų „Hermes” šilko skarelės... Įkvėpimo šaltinių daugybė, kaip ir šio aksesuaro pritaikymo būdų.

Stella McCartney
Stella McCartney
Vida Press

Koks yra modernus būdas ryšėti skarelę? Jų yra ne vienas. Elegantiška, rafinuota ir labai lengvai pritaikoma – šilko skarelė yra nuostabus aksesuaras, galintis kiekvienam įvaizdžiui suteikti neįpareigojančio puošnumo.

Pirmiausiai, skarele galima papuošti rankinę. Tiesiog paimkite norimo dydžio ir rašto skarelę ir ja apriškite norimos rankinės rankeną, kaip kad savo rudens kolekcijose darė mados namai „Balenciaga” bei „Mulberry”. Rezultatas priklausys nuo skarelės rašto bei jūsų kūrybingumo – skarelę galite sukti, rišti, netgi pinti!

„Mulberry”
„Mulberry”
AFP / Scanpix

„Balenciaga”
„Balenciaga”
Vida Press

Klasikinis būdas ryšėti skarelę yra tai daryti ant kaklo. Šio sezono naujovė – ne mažytė skarelė, bet ryški, šiek tiek padidinta jos versija. Mados namų „Mulberry” pristatyme skarelės buvo elegantiškos, bet aiškiai matomos ir perrištos šonu stilingai papildė ne tik griežto stiliaus aprangą, bet ir labiau kasdienišką – pavyzdžiui, mielą velvetinio sijono ir šilto megztinio derinį.

„Mulberry”
„Mulberry”
Vida Press

„Mulberry”
„Mulberry”
Vida Press

Siekiate netikėtumo faktoriaus? Čia įkvėpimo galima būtų pasisemti iš Victorios Beckham. Ji pastaraisiais mėnesiais net kelis kartus pasirodė ilgą šilko skarelę naudodama kaip kelnių kostiumo aksesuarą. Dizainerės triukas – skarelės kraštą pririšti prie diržo kilpos. Efektas išties įspūdingas.

Victoria Beckham
Victoria Beckham
Vida Press

Mados namų „Balenciaga” dizaineris Demna Gvasalia siūlo skarele aptraukti apyrankę. Kad smulki audinio skiautė neliktų nepastebėta, jis ja apsuko masyvią apyrankę, o prie šios priderino dar vieną, puoštą raktais. Tendencija aksesuarus aptraukti šilko skarelėmis matyta ir Paryžiaus mados savaitėje, jai neatsispyrė prancūzų mados tinklaraštininkė Camille Charriere.

„Balenciaga”
„Balenciaga”
Vida Press

Camille Charriere
Camille Charriere
Vida Press

Ne mažiau elegantiškas būdas panaudoti skarelę – ja rišti plaukus. Ir visai nebūtina to daryti dramatiškai, viršugalvyje, elegantiškas kaspinas, ar tiesiog suimti ir skarele perrišti plaukai atrodys šiuolaikiškai ir labai stilingai. Na, o drąsuolės gali įkvėpimo pasisemti iš savo močiučių, skarele juosti plaukus ir ją rišti po smakru. Prieš atsisakydami šios idėjos, suteikite jai šansą – tik pažiūrėkite kaip puikiai tokiu būdu ryšėdama skarelę atrodo lietuvių manekenė Giedrė Dukauskaitė!

Giedrė Dukauskaitė
Giedrė Dukauskaitė
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis