Kaip dryžuotų drabužių pagalba paslėpti savo kūno trūkumus

Vertikalūs dryžiai, horizontalūs dryžiai, nevienodo pločio dryžiai... Šį sezoną madingi visi. Visgi juos savo spintoje privalu turėti net toms moterims, kurioms tendencijos ne tokios ir svarbios – juk dryžuoti drabužiai ne tik atrodo stilingai, bet ir gali padėti vizualiai išilginti siluetą, paslėpti atsikišusį pilvuką ar apvalius klubus. Štai kelios gudrybės kiekvienam figūros tipui.

Dryžiai – jau klasika tapę marinistinio stiliaus ir vasarinės aprangos atributai. Nors yra amžinai madinga klasika, šiemet jie dar ir viena populiariausių tendencijų. Ryškiam efektui dizaineriai siūlo derinti skirtingų pločių ir spalvų bei vertikalias, horizontalias ir įstrižas linijas.


Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier
Vida Press


Vienas geriausių dryžuotų drabužių bruožų – juos sau gali pritaikyti kiekviena moteris. Yra kelios bendrinės taisyklės, kaip kad: vertikalios linijos ilgina figūrą, taigi vilkėdama taip dryžuotus drabužius atrodysite aukštesnė, o horizontalios linijos gali platinti, taigi priversti atrodyti platesnei nei esate iš tikrųjų. Vis dėlto, labai daug priklauso nuo drabužio ir nuo jį vilkinčios moters figūros tipo. Svarbiausia – žinoti kurias savo figūros vietas norite paryškinti, o kurias – užmaskuoti. Tai padės padaryti strategiškai panaudotos linijos.


STAČIAKAMPIO FIGŪRA


Lieknai figūrai, kurioje nėra ryškių linkių itin tiks madingieji asimetriški dryžiai – platūs, ryškūs, įvairiaspalviai. Derinkite kelis skirtingai dryžuotus drabužius, vilkėkite juos sluoksniais. Turite figūrą, leidžiančią žaisti su šia tendencija, išnaudokite tai! Įvairias drapiruotes, skirtingų pločių ir spalvų linijas panaudokite savo figūrai pabrėžti arba sukurti norimą iškilesnės krūtinės ar ryškesnių klubų įspūdį.


Kelnės „Zara“, palaidinė „H&M“, rankinė „Mango“, basutės „ ALDO“, gamintojų nuotr.


SMĖLIO LAIKRODŽIO FIGŪRA


Smėlio laikrodžio figūra leidžia puikiai atrodyti net vilkint paprastus baltus marškinėlius ir džinsus. Vis dėlto, jei norite paryškinti iškilią krūtinę ir apvalius klubus, vilkėkite horizontaliai dryžuotus drabužius – jie norimoms kūno vietoms suteiks dar daugiau pločio. Liauną liemenį akcentuos ties šia kūno vieta atsiradusi ryški linija. Ją sukurti gali ir palaidinė, sukišta į sijoną ar kelnės paaukštintu juosmeniu.


Suknelė „Diane von Furstenberg“, auskarai „Zara“, rankinė „Coccinelle“, bateliai „Dolita“, gamintojų ir net-a-porter nuotr.


KRIAUŠĖS FIGŪRA


Kadangi horizontalios linijos prideda pločio, kriaušės figūrą turinti moteris taip dryžuotą drabužį galėtų panaudoti tam, kad išlygintų viršutinės ir apatinės kūno dalių proporcijas. Taigi horizontaliai dryžuotą palaidinę reikėtų derinti su vienspalvėmis kelnėmis arba sijonu. Kriaušės figūros tikrai nepadailins dryžuotas sijonas, vilkimas su vienspalve palaidine, geriau dryžius palikite viršutinei savo kūno daliai.


Auskarai „Mango“, sijonas „Dolce & Gabbana“, megztukas „Faitful“, basutės „Aldo“, gamintojų, mytheresa.com ir modaoperandi.com nuotr.


OBUOLIO FIGŪRA


Obuolio tipo figūrai netinka niekas, kas akcentuoja vidurinę kūno dalį, taip pat ir dryžiai. Kadangi norima nukreipti dėmesį nuo apvalaus pilvuko, reikėtų jį sukoncentruoti į kitas kūno dalis. Jei jūsų figūra – obuolys, jums tiks tik plonesni vertikalūs, arba įstriži dryžiai, venkite drabužių, kurie yra dryžuoti stambiomis, horizontaliomis linijomis.


Kelnės „H&M“, batai „Zara“, palaidinė „Adam Lippes“, rankinė „Fendi“, gamintojų, net-a-porter ir Nordstorm nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis