Kai nėra lygintuvo: 6 būdai greitai išlyginti drabužius

Po ranka neturite lygintuvo? Ne bėda! Išbandykite vieną iš būdų, kaip drabužių susiglamžymus išlyginti kitomis priemonėmis.

Vienas didžiausių su drabužiais susijusių atostogų nepatogumų – kelionės metu lagamine susiglamžę drabužiai. Toli gražu ne visuose viešbučiuose galima pasiskolinti lygintuvą. Tačiau net ir tais atvejais, kai tai yra įmanoma, ne visuomet drabužių lyginimui randame laiko. Ką daryti? Juk vaikščioti susiglamžiusiais drabužiais – ne išeitis.

Tokiems atvejams vertėtų žinoti bent vieną triuką, kaip drabužius išlyginti be lygintuvo. Jums siūlome net aštuonis!

1. Išbandykite plaukų tiesinimo žnyples

Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti rizikinga, bet pagalvokite – juk plaukų tiesinimo žnyplės veikia tokiu pat principu, kaip ir drabužių lygintuvas. Šiuo prietaisu neišlyginsite džinsų ar ilgos suknelės, bet jis bus tobulas nedideliems plotams – rankogaliams, įvairiems apsiuvams, smulkioms detalėms.


Vida Press nuotr.

2. Išbandykite plaukų džiovintuvą

Dar vienas daugiausiai plaukams naudojamas, bet labai universalus prietaisas – plaukų džiovintuvas. Tiesiog pakabinkite ar ant žemės patieskite susiglamžiusį drabužį ir, laikydama maždaug 5 cm atstumu, jį pašildykite džiovintuvu. Šis būdas labiausiai tiks ploniems audiniams.

3. Panaudokite puodą, pilną verdančio vandens

Laiko patikrintas triukas, kuriam tiks ir virdulys. Pripilkite jį vandens, vandenį užvirinkite ir leiskite kilusiems garams atlikti savo darbą. Tik nelaikykite drabužio pernelyg arti, įkaitę garai gali jį pažeisti.

4. Patieskite drėgną rankšluostį

Šiam būdui prireiks tik drėgno rankšluosčio. Susiglamžiusį drabužį patieskite ant žemės, o ant viršaus užtieskite drėgną rankšluostį. Švelniai prispauskite ir išlyginkite susiglamžiusią vietą. Išdžiuvęs drabužis turėtų būti lygus ir nesusiglamžęs!


Vida Press nuotr.

5. Išbandykite actą

Ar žinojote, kad actas turi stebuklingą savybę išlyginti drabužių raukšles? Purškiklį pripildykite mišiniu, sudarytu iš vienos dalies acto ir trijų dalių vandens. Tiesiog papurkškite drabužį ir leiskite jam išdžiūti.

6. Išnaudokite dušą

Šis būdas nebūtų tapęs kultiniu, jei nebūtų toks veiksmingas. Ant pakabos pakabintą drabužį pakabinkite duše ir nueikite maudytis. Iš dušo kabinos kylantys garai atliks savo darbą ir be jokių jūsų pastangų išlygins drabužius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis