Ką stilistė Viktorija Šaulytė siūlo dėvėti šią vasarą?

Netrukus į duris pasibelsianti vasara kviečia į drabužių spintą įsileisti daugiau spalvų, raštų ir lengvų audinių.

Laiko pasiruošti lieka vis mažiau, todėl kūrybinio dueto „ŠaŠa“ stilistė Viktorija Šaulytė skuba į pagalbą ir tamsų bei pilką garderobą siūlo keisti gaiviomis ir sodriomis spalvomis, šiltus drabužių derinius paįvairinti lengvais ir plazdančiai audiniais, o kojas išlaisvinti atvirais sandalais ir lengvais bateliai. Stilistė dalinasi patarimais bei siūlo 3 skirtingus vasaros įvaizdžius.

„Vasara – tai lengvumo ir gaivumo metas, todėl šį sezoną siūlau rinktis stilingą patogumą. Pirmiausia įvertinkite, su kuo jaučiatės patogiai ir gerai, kad apsivilkę topuose šmėžuojančius drabužius nebūtumėte priversti išėję kuo greičiau grįžti namo ir persirengti, – pataria Viktorija Šaulytė. – Man vasarą norisi lėkti su vėjeliu, kai drabužiai maloniai liečiasi prie kūno ir gali džiaugtis geru oru, kurį reikia taip vertinti, todėl neįsivaizduoju šio sezono be lengvų suknelių, plačių kelnių, palaidinių ar marškinėlių, patogių batelių, maudymosi kostiumėlio ir vidinio švytėjimo.“

Žvelgdama į 2018-ųjų vasaros tendencijas, V. Šaulytė išskiria, kad stilingą patogumą užtikrins plačios kelnės arba vadinamosios sijonkelnės; klostuoti arba asimetriškų formų sijonai; lengvos, raukiniuotos arba lininės suknelės, įvairiausių formų akiniai nuo saulės bei, žinoma, tinkama avalynė. Būtent nuo patogios avalynės, kuri leistų greitai lėkti iš vienos vietos į kitą, stilistė ir siūlo pradėti formuoti šios vasaros įvaizdžius.

V. Šaulytės siūlomi vasariški deriniai:

1 derinys. Tęsiant pavasario tradicijas, vasaros sezoną ir toliau bus populiarus minimalus kičas. Dėl šios priežasties pirmajame drabužių derinyje prie vasariškos suknelės V. Šaulytė siūlo derinti sportinius batelius, kurie ne tik leis jaustis žaismingai, bet kartu įrodys, jog prie suknelių nebūtinai dera vien aukštakulniai.

Asmeninio albumo nuotr.

„Zara“ raštuota suknelė su raukiniais ir auskarai, „Crocs“ sportiniai bateliai

Pasak stilistės, be pastelinių, šviesių ir gaivių spalvų, šį sezoną taip pat madingos sodrios spalvos, todėl prie švelnių atspalvių sportinių batelių puikiai derės ryškūs viršutiniai rūbai. Topuose ir toliau išliks gėlėti ir dryžuoti raštai, tačiau kartu populiaresni taps langeliai.

2 derinys. Neatsiejama 2018-ųjų vasaros dalis – boho stiliaus motyvais puošti batai ir drabužiai. Prie bohemiškos avalynės V. Šaulytė taip pat derina boho motyvais puoštą palaidinę ir plačias sjionkelnes. Pasak stilistės, renkantis drabužių derinius svarbu pagalvoti ne tik apie bendrą vaizdą, bet ir perteikiamą žinutę, pavyzdžiui, stilistės parinktos alpargatos turi socialinę misiją – įsigijus vieną porą, kita pora batų yra dovanojama tiems, kuriems jų labiausiai reikia.

Asmeninio albumo nuotr.

„Zara“ veidrodiniai akiniai, diržas su permatoma sagtimi, siuvinėta poplino palaidinė ir paperbag stiliaus sijonkelnės, „Toms“ alpargatos

Šis gaiviai šviesus derinys tinka tiek miestui dienos metu, tiek vakariniam pasivaikščiojimui prie jūros. O tokio įvaizdžio akcentu gali tapti akiniai nuo saulės, diržas, skarelės arba dideli auskarai.

3 derinys. Vasarą populiarioms išvykoms, kelionėms ir ilgiems pasivaikščiojimams V. Šaulytė siūlo rinktis įvairiose situacijose tinkamus sandalus. Prie žygeiviško stiliaus priderinti pailginti šortai, įvairiausi marškinėliai gali būti pagyvinti paprasčiausiu džemperiu. Net karštomis dienomis stilistė siūlo džemperio neatsisakyti – jį užsimetus ant pečių galima pakeisti visą įvaizdį. Galiausiai tokiam deriniui puikiai tinka kepurės nuo saulės – juk ir nuo jos apsisaugoti reikia!

Asmeninio albumo nuotr.

„Calvin Klein“ kepurė, „Mango“ pailginti šortai, „Zara“ marškinėliai, „Stradivarius“ džemperis, „Teva“ sandalai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis