Ką reikia žinoti apie megztinius: tendencijos, dizainerės patarimai ir 20 madingų radinių

Ką norite, tą sakykite, rudenį ir žiemą be megztinio nė iš vietos. Rodos, šis drabužis niekad ir neišeina iš mados, o šį sezoną jis netgi tapo puikia nuobodaus švarko ir netgi suknelės alternatyva. Kokios ryškiausios šių metų megztinių tendencijos ir dalykai, kuriuos naudinga žinoti apie megztinius?

Kokios spalvos megztinį paprastai renkatės rudeniui? Ryškų, spalvotą, pakeliantį nuotaiką ar blyškų, pilką, juodą, kokia dažnai apninka nuotaika šaltuoju metų laiku? Prekių ženklo „bliss by Violeta“ dizainerė Violeta Sudžiuvienė tikina, kad rudenį ir žiemą reikėtų gyventi gamtos ritmu, tad ryškių spalvų ir neturėtų būti. Verta rinktis gamtoje vyraujančias spalvas – tarsi prislopintas, neryškias.

Jei esate nuotaikinga asmenybė, varžyti savęs nereikia – mada šį sezoną siūlo rinktis ir ryškių spalvų mezginių. Ypač madingos geltona, žalia, mėlyna, raudonojo vyno, prislopinta rožinė, o artėjant žiemai daugėja Kalėdas simbolizuojančių raudonų megztinių.



„Lindex“



„H&M“



„H&M“

Kalbant apie siluetus ir ilgius, itin madingi labai trumpi, bambos nesiekiantys megztiniai (rinkitės aptemptą, ji derinkite su kelnėmis ar sijonu aukštu liemeniu). Jie gali būti išmegzti lygiu raštu arba padailinti įvairiomis pynėmis.

Iš kairės: Gigi Hadid, Anya Ziourova, Camilla Kerslake, prekių ženko „D.Efect“ megztinis
Moteris.lt montažas (Vida Press ir žurnalo „Moteris“ archyvo (A. Gintalaitės) nuotr.)



„Marks & Spencer“


„H&M“



„Promod“



„Promod“

Karšta tendencija – dryžuoti megztiniai. Patys aktualiausi – juodos ir baltos dryžiai.

Iš kairės: gatvės stilius, Hilary Duff, Misty Copeland, Gwen Stefani
Moteris.lt montažas (Vida Press nuotr.)




„Lindex“




„Vila“



„Balmain x H&M“




„H&M“

Pasak V. Sudžiuvienės, trumpas megztinis (kone ideali sudėtis – 50 proc. medvilnės ir 50 proc. vilnos) gali būti labai universalus. Tokius megztinius „transformerius“ galima vilkėti bent trimis būdais: pagal nuotaiką ir ūpą keisti priekinę dalį su nugaros, įsivilkti per abu šonus, eksperimentuoti su rankovėmis ir pan.

Prekių ženklo „bliss by Violeta“ ir „Julia Janus“ modeliai
Moteris.lt montažas („bliss by Violeta“ ir „Julia Janus“ archyvo nuotr.)




„Zara“



„Julia Janus“

Panašiu principu „veikia“ ir megztos liemenės. „Laisva apykaklė nemėgstantiems kepurių gali tarnauti ir kaip galvos apdangalas“, – variantus, kaip dėvėti naujausios „bliss by Violeta“ kolekcijos kūrinį, vardija dizainerė.

Iš kairės: Francesca Amfitheatrof, Natalie Dormer, Shanie Ryan, prekių ženklo „bliss by Violeta“ modelis
Moteris.lt montažas (Vida Press ir „bliss by Violeta“ archyvo nuotr.)




„Lindex“

Beje, grįžtant prie kaklų, jie šį sezoną labai saugomi – populiarūs megztiniai aukštu kaklu, vadinamieji golfai. Jie gali būti ir labai aptempti, ir laisvi. Pagal tai rinkitės apatinę garderobo dalį: jei viršus aptemptas, apačia turėtų būti laisvesnė ir atvirkščiai.

Iš kairės: Edita Vilkevičiūtė, gatvės stilius, Liv Tyler
Moteris.lt montažas (mados namų „Sirena“ archyvo ir Vida Press nuotr.)



„Lindex“



„Marks & Spencer“

Itin madingi šį sezoną ilgi, sukneles primenantys megztiniai. Jie – daugiausia šviesių atspalvių, su pynėmis. Parenkant atitinkamus aksesuarus (avalynę, kojines, diržą, papuošalus), toks megztinis gali virsti netgi kokteilių suknute ar jaukaus vakaro prie žvakių drabužiu.

Iš kairės: prekių ženklo „bliss by Violeta“ modelis, Ashley Benson, Ashley Tisdale
Moteris.lt montažas („bliss by Violeta“ archyvo ir Vida Press nuotr.)



„H&M“



„Lindex“



„Lindex“

Anot dizainerės, ir megztinis gali būti madingas. „Tai daiktas, kuris ne tik šildo, bet ir puošia, – įsitikinusi dizainerė. – Reikia jam pritaikyti tinkamus priedus, ir atrodysite moderniai, nenuobodžiai.“ Ji patvirtina, kad originalūs megzti drabužiai niekada neišeina iš mados, kinta tik jų formos, siluetai, apimtys, tekstūra.

Šį sezoną madingiausi laisvi ilgesni megztiniai.

Iš kairės: Fearne Cottton, Marion Cotillard, Emily Blunt
Moteris.lt montažas (Vida Press nuotr.)

Violeta Sudžiuvienė pataria: jei norite su megztiniu atrodyti elegantiškai, parinkite kelnes, sijoną, tempres ir būtinai – tinkamus batus. „Jei megztinis beformis, laisvas, jam reikės griežtesnės, švaresnės aplinkos, daiktų, kurie netrukdytų“, – tikina dizainerė.

Megztų ir trikotažinių drabužių kūrėja V. Sudžiuvienė siūlo atkreipti dėmesį ne tik į tai, kokį megztinį kabiname į spintą, bet ir kaip tai darome. „Ilgus, sunkius megztinius reikėtų ne kabinti ant pakabos, o perlenkti ir padžiauti per pakabą, – pataria. – Priešingu atveju sunkus daiktas svyra į apačią.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis