Ką reikėtų žinoti prieš perkant šiltą paltą

Šiluma, lengvumas ir komfortas – tai, ko trokštame pasitinkant žiemą. Išsirinkusi nuo lietaus ir šalčio saugantį paltą ar striukę jausitės lyg skraidanti debesyse.

1. Didžiausią šilumą garantuos pūkai

Rinkdamasi žieminį paltą ar striukę, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį. Nors technologijų pagalba yra sukurta ne viena šildanti sintetinė medžiaga, manoma, kad būtent pūkais užpildyta striukė garantuoja didžiausią šilumą.


Paltas, „Marmot Montreal“, 245 Eur

2. Atsparumas vandeniui ir vėjui yra didelis privalumas

Jei ieškote išties šilto lauko drabužio, dairykitės tokio, kuris yra apibūdinamas kaip saugantis nuo vėjo ir drėgmės. Su tokiu paltu bus nebaisūs nei šalto vėjo gūsiai, nei netikėtai užklupęs lietus ar šlapias sniegas.


Paltas, „Marmot Montreal“, 245 Eur

3. Siūlės turėtų būti tik palto paviršiuje

Kokybiški paltai bei striukės niekada nebus dygsniuoti per visą storį, nes tai sudaro sąlygas per šias siūles prasiskverbti šalčiui ir vėjui. Kokybiškas paltas gali būti (ir dažnai būna) puoštas dekoratyvinėmis siūlėmis, bet jos lieka jo paviršiuje.


Striukė, „Marmot Southgate“, 345 Eur

4. Gobtuvas yra svarbi palto dalis

Neretai į gobtuvą žiūrima kaip į puikų striukės ar palto priedą, tačiau tikrai ne kaip į būtinybę. Vis dėlto gyvenant vėsiame, dažnai lietingame klimate gobtuvas yra viena svarbiausių palto dalių. Jis pasitarnaus netikėtai užklupus lietui ar sniegui, be to, papildomai šildys.


Paltas, „Marmot Sonya“, 285 Eur

5. Užtrauktukai yra apsaugomi ne dėl grožio

Ar atkreipėte dėmesį, kad kai kuriuose paltuose užtrauktukai yra paslepiami po papildoma audinio dalimi? Tai daroma ne tik dėl estetinių, bet ir dėl praktinių sumetimų. Stiprus, šaltas vėjas gali kiaurai perskrosti striukės ar palto dalį, kurioje yra užtrauktukas. Papildoma užtrauktuko apsauga padeda išvengti tokios galimybės.


Paltas, „Marmot Chelsea“, 325 Eur

6. Papildomos detalės gali suteikti papildomos šilumos

Nenumokite rankos į detales. Tokios smulkmenos kaip vidinės kišenės, pašiltinti vidiniai rankogaliai, kailio detalės yra praktiški, be to, prideda papildomos šilumos.


Striukė, „Marmot Georgina“, 345 Eur

7. Svarbi ne tik sudėtis, bet ir užpildymo galia

Dažnai ieškome užrašo „pūkai“, tačiau nepastebime, kokia yra jų užpildymo galia. Ši turėtų būti ne mažesnė nei 550. Pūkų paltas, kurio užpildymo galia yra tokia ar dar didesnė, bus šiltas, lengvas ir taps mėgstamiausiu jūsų šaltojo sezono drabužiu.


Paltas, „Marmot Clarehall“, 345 Eur

9. Kuo ilgesnis paltas, tuo didesnė šiluma

Kaip jau minėta, palto šiluma labiausiai priklauso nuo jo sudėties ir kokybės, tačiau jei norite būti maksimaliai apsaugota nuo šalčio, atkreipkite dėmesį į ilgesnius paltų modelius. Logika paprasta – kuo ilgesnis paltas, tuo didesnį kūno plotą jis apgaubia ir šildo.


Paltas, „Marmot Montreaux“, 395 Eur

8. Tai, kas šilta, gali būti ir stilinga

Mitas, kad šilti paltai negali būti stilingi. O šį sezoną jie dar ir madingi. Dizaineriai savo kolekcijose stengėsi įvairiausiais būdais dekonstruoti mums įprastą siluetą, tačiau madingos lieka ir klasikinės, tiesios striukės ir paltai. Taip pat madingos įdomios spalvos, tad atkreipkite dėmesį ne tik į pilką ir juodą, bet ir į rusvai žalsvą (chaki), vyšninę, mėlyną.


Paltas, „Marmot Downtown Component“, 390 Eur

Kokybiškų, šiltų, stilingų prekių ženklo „Marmot“ pūkinių striukių bei paltų ieškokite parduotuvėje „Lukla“ Vilniuje, Antakalnio g. 42.

Nuotraukos – iš prekių ženklo „Marmot“ archyvo.

Užsakymo nr.: PT_76213843

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis