K. Rimdžius – apie naujojo sezono madas

Garsiausi pasaulyje mados namai – „Gucci“, „Saint Laurent“ ar „Louis Vuitton“ – dar kartą patvirtino taisyklę: nauja – tai pamiršta sena.

Populiariausi straipsniai:
- A. Adamkienė: daugiau interviu nebeduosiu
- Darbe – elegantiška, bet moderni apranga (FOTO)
- Ką apie namų interjerą byloja žalia spalva
- Kaip įveikti celiulitą?
- Jautienos šiupinys

60-ieji praėjusio amžiaus metai grįžta su trenksmu: plunksnos, tviskančio aukso detalės, metalas, oda, margi siūlai, kutai ir, žinoma, ryškios spalvos – vėl „ant bangos“.

Gamintojų nuotr.
Pasak autoritetingo madų žurnalo „Vogue“, šiemetinis ruduo – pats metas atsiskleisti ir tapti ryškia, praeivius atsisukti priverčiančia asmenybe. Naujausios garsių mados namų rudens ir žiemos kolekcijos liudija, kad šį sezoną „valdo“ savitas stilius ir eklektika.
Gamintojų nuotr.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ projekto „Aprangos kodas“ stilistas Kęstas Rimdžius siūlo, kaip šią tendenciją įgyvendinti Lietuvoje: „Pasižvalgykite po septintojo ir aštuntojo dešimtmečio detales ir bandykite jas pritaikyti savo garderobe – tai gali būti trapecijos arba vyriško silueto paltai, ilgaauliai lygiapadžiai odiniai batai ir zomšinė per petį permetama kutais puošta rankinė. Norite būti pastebėta? Daugiau pastangų skirkite savo individualaus stiliaus tobulinimui ar jo paieškoms. Sezonas kaip tik ir leidžia būti tuo, kuo norite ar tuo, kuo svajojate tapti“, – sako jis.

Gamintojų nuotr.
Į garderobą persikelia ir rudenėjančios gamtos spalvos

Sakoma, kad kartais nuotaika priklauso nuo to, kokios spalvos drabužį tą dieną dėvi – ir šito negali paneigti. Ši rudenį ir žiemą spalvų pasirinkimas bus labai palankus tiek melancholiškai nusiteikusioms, tiek energija trykštančioms asmenybėms.

Gamintojų nuotr.
Smaragdinė, vyno, violetinė, pilka, vyšninė, tamsiai mėlyna, šokoladinė ruda, samaninė, degintų plytų, citrusų – moterų aprangoje sluoksniais atsispindės visos rudenėjančios gamtos spalvos.

Gamintojų nuotr.
Prie kiek prislopintų, tamsesnių drabužių puikiai galima derinti ryškių spalvų akcentus. Tad jei nuotaika prastoka – prie samaninio palto ar kostiumėlio nepamirškite oranžinių pirštinių ar etno raštais marginto šalio, o veidui skaistumo suteikite pasipuošdama ryškiai raudonais auskarais ar lūpdažiu.

Gamintojų nuotr.
Kokono siluetas ar pelerina?

Madingiausias vėstančio sezono audinys – tvidas. Tad renkantis paltą ar švarką pirmiausiai atkreipkite dėmesį būtent į šį audinį. Įkvėpimo semkitės iš vyrams skirtų modelių – šiuo metu itin madingi tiesaus kirpimo, pečius pabrėžiantys paltai ir švarkai.

Gamintojų nuotr.
Kiti siluetai, kurių nevertėtų pamiršti – kokono ir trapecijos (aptakių pečių, tarsi per dideli paltai arba švarkai). Dar vienas karštas sezono aksesuaras – pončas, dar vadinamas pelerina. Drąsioms ir mėgstančioms išsiskirti iš minios K. Rimdžius siūlo įsigyti būtent tokį drabužį – pasak jo, garsiausi mados namai pončą tituluoja pagrindiniu sezono akcentu.

Gamintojų nuotr.
Prie minėtų siluetų puikiai tiks pieštuko formos ir klasikinio kirpimo kelnės kiek paaukštintu liemeniu, kurios vis dar karaliauja ant podiumų pristatomose kolekcijose. Platų viršutinį drabužį vertėtų derinti prie siaurų kelnių ar sijono, o varpelio formos sijoną žemiau kelių, kuris šį rudenį taip pat labai madingas, vertėtų rengtis prie aptempto megztuko, švarkelio ar džemperio.

Grubi oda ir aukso spindesys – vėl „ant bangos“

Sena atgimsta naujai, tad ir žinomiausi dizaineriai, ir mados namai šį rudenį ir žiemą siūlo prisiminti senus laikus ir atgaivinti juos subtiliomis detalėmis ir akcentais. „Tik ne viską iš karto,“ – juokiasi stilistas.

Gamintojų nuotr.
Puikiu garderobo aksesuaru dabar gali tapti barokinio ar etno rašto fragmentas, grubus užtrauktukas ar kitas metalinis akcentas. „Įmantria detale dekoruoti drabužiai labiau tiks vakarėliams, vakarienėms ar pasimatymams, o dieną vertėtų rinktis auksinėmis sagomis puoštą švarką ar marškinius. Dar viena idėja - jūsų stiliaus „razina” galėtų tapti grubios odos lietpaltis“, – teigia K. Rimdžius.

Daugiau drąsos derinant skirtingas faktūras!

Šaltuoju metų laiku nori nenori tenka pamiršti lengvus audinius ir parduotuvių lentynose ieškoti kiek šiltesnių. Populiariausi šio sezono audiniai: vilna, tvidas, standus trikotažas, kašmyras, džinsas, oda, šilkas, kailis.

Skirtingų faktūrų medžiagos derinamos pačiais įdomiausiais ir įvairiausiais būdais: lengvas šilkas – prie vilnonių švarkų ir paltų, standaus audinio džemperiai – prie odinių sijonų ir kelnių, ploni krentantys sijonai – prie megztų kašmyrinių megztinių.

Gamintojų nuotr.
„Esate visiškai laisvi rinktis ir eksperimentuoti! Sportinio tipo drabužį lengvai priderinsite prie klasikinio stiliaus kelnių, grubios odos švarką – prie nėriniuotos palaidinės, tik būkite drąsios!” – ragina K. Rimdžius.

Teisinga investicija – žemakulniai arba storapadžiai batai patogiam rudeniui

Mūsų klimatinėmis sąlygomis susirasti gerus batus šlapiam lietuviškam rudeniui – tikras galvos skausmas, ką jau kalbėti apie žiemą! Laimei, pagaliau avalynės dizaineriai priartėjo prie mūsų platumų: kas seniau atrodė tiesiog neįtikėtina ir galbūt ne itin gražu, dabar tapo tiesiog būtinu stiliaus akcentu – tai storapadžiai, kiek gruboki batai. Šiuo metų laiku dominuoja žemakulniai batai, baikerio stiliaus batai („biker boots“) arba avalynė storu, tvirtu kulnu. Tokio tipo avalynę šį sezoną siūloma derinti beveik prie visko. Pavyzdžiui, „Nina Ricci“ klasikines sukneles vilkinčius modelius papuošė storo kulno avalyne ir suvarstomais aulinukais. Tokį sprendimą, pasak K.Rimdžiaus, drąsiai gali rinktis ir lietuvaitės – neprašausite.

Gamintojų nuotr.
Beje, rudenį ir toliau galite semtis idėjų iš sportinės avalynės prekių ženklų. O elegancijos gerbėjoms K.Rimdžius siūlo rinktis smailianosius aukštakulnius batelius su aulu iki kauliuko. Pasak jo – tai nepamainomas elegantiško ir sportinio stiliaus derinys. Kalbant apie spalvas, rudenį nevertėtų apsiriboti tradiciniais juodais batais – geriau rinkitės šio sezono topuose karaliaujančią degintų plytų spalvą.

„Rinkitės patogumą ir praktiškumą, investuokite į gerus odinius batus, jų kainą atpirks dažnas jos avėjimas ir sausos kojos“, – teigia stilistas. Batai gali tapti pagrindiniu aprangos akcentu, todėl šį sezoną besirinkdamos batus atkreipkite dėmesį į odinę, zomšinę, aukso detalėmis, kutais ar kniedėmis dekoruotą avalynę.

Improvizuokite rankinėmis ir aksesuarais!

Norėdamos stilingai užbaigti savo rudeninį įvaizdį, rinkitės dideles, klasikinio portfelio formos rankines. Itin madingai atrodysite nešina auksiniais siūlais, kutais ar etno raštais margintomis rankinėmis. Šį rudenį vis dar populiarios voko formos, aiškių linijų rankinės. Aksesuarų srityje dominuoja aukso spalvos papuošalai, o svarbiausias patarimas – nebijokite improvizuoti! Net ir griežtą klasikinį kostiumėlį pagyvins aukso spalvos laikrodis, ryški skarelė ar įmantri, itin kokybiška rankinė.

Gamintojų nuotr.

Taigi pagrindinis mados receptas stilingam rudens sezonui – savitumas, originalumas, drąsa eksperimentuoti ir būti ryškia. Senus drabužius pabandykite suderinti su sezono naujienomis ir pažvelkite į save naujomis akimis. Ruduo gali tapti puikia proga atsinaujinti, o gal net pirmą kartą išbandyti kardinalių stiliaus pokyčių.

Gamintojų nuotr.

Ugninga raudona – „Aprangos kodo“ naujajame sezone

Viena pagrindinių ir ryškiausių šio sezono spalvų neabejotinai yra raudona. Būtent jos kaitinantys atspalviai papuošė prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ rudens ir žiemos sezono kolekcijas. Jos siekia įkvėpti drąsos ir atsinaujinti, ar net iš esmės pakeisti įvaizdį.

Ugnies motyvai naujajame sezone, neatsiejami nuo žaižaruojančios raudonos, bus sutinkami ir naujojo sezono „Aprangos kodas“ projekte bei jo stilistų patarimuose.

Gamintojų nuotr.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis