Jubiliejiniame J. Statkevičiaus kolekcijos pristatyme – E. Vilkevičiūtė ir kitos žymios Lietuvos manekenės

Dizaineris Juozas Statkevičius (49 m.) jau už savaitės pristatys jubiliejinę, 10-tąją savo kolekciją. Turbūt žymiausias mūsų šalyje drabužių kūrėjas mėgsta stebinti, atrodo, jo kūrybos gerbėjai ir šįkart sulauks nepriekaištingo mados šou.

Ko galime tikėtis lapkričio 9-tąją, naujosios dizainerio kolekcijos pristatymo dieną?

Juozas Statkevičius 2017-ųjų metų pavasario-vasaros kolekcijos pristatyme
Juozas Statkevičius 2017-ųjų metų pavasario-vasaros kolekcijos pristatyme
P.Gasiūno nuotr.

„Jubiliejiniam pasirodymui pradėjome ruoštis dar pavasario pradžioje. Šiuo metu tam, kad renginys pavyktų tobulai, dieną naktį dirbu ne tik aš, bet ir daugybė mano padėjėjų, – pasakoja J. Statkevičius. – Tai bus lengvas, naujas ir šiuolaikiškas šou. Be galo džiaugiuosi, kad kolekciją pristatys mano mylimiausi modeliai, sugrįžę į Lietuvą iš įvairiausių pasaulio kampelių.“

Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius
DELFI / Tomas Vinickas

Per visą „Siemens“ areną vingiuojančiu įspūdingu 300 metrų ilgio podiumu, užimančiu 1400 kv. m. plotą, žengs net šimtas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sužibusių mūsų šalies modelių. Tarp gražuolių žiūrovai išvys ir su garsiausiais pasaulio mados ženklais dirbančias Editą Vilkevičiūtę, Juliją Steponavičiūtę bei vieną iš J. Statkevičiaus mūzų Ditę Antanaitytę.

Juozas Statkevičius ir Edita Vilkevičiūtė
Juozas Statkevičius ir Edita Vilkevičiūtė
Organizatorių nuotr.

Jau dešimtmetį kartu su J. Statkevičiaus kolekcijų pristatymais dirbantys scenos meistrai nedaro išimties ir šį kartą. Įspūdingą pasirodymą režisuoja Gintaras Varnas, scenografija rūpinasi Elvita Brazdylytė, o apšvietimu – šviesų dailininkas Tadas Valeika. Pasirodymo muzikinį takelį kuria pats J. Statkevičius kartu su DJ Allien iš grupės „Happyendless“.

Modelius pasirodymui puoš beveik 30 grimo ir šukuosenų profesionalų, o ant podiumo jos žingsniuos avėdamos vieno žinomiausių pasaulyje batų meistrų „Manolo Blahnik“ kūrinius. Dizaineris atskleidė, jog modeliai bus padabinti „Utopia“ perlais, kuriuos itin mėgo Sophia Loren, ir kompanijos „Asteria“ deimantais. Ši kompanija išgarsėjo tuo, kad pirmoji pasaulyje išpopuliarinio įvairiomis spalvomis žėrinčius deimantus.

Juozas Statkevičius ir Svetlana Griaznova
Juozas Statkevičius ir Svetlana Griaznova
Organizatorių nuotr.

Neeilinį renginį išvysti ruošiasi svarbiausi Lietuvos elito atstovai bei įtakingi mados pasaulio žmonės iš užsienio. Čia apsilankys ir gera dizainerio draugė, topmodelis Svetlana Griaznova, su garsiausiais pasaulio teatrais, tokiais kaip „La Scala“ bei „Grand Opera“ dirbantis Latvijos režisierius Alvis Hermanis, choreografė iš Rusijos Ala Sigalova, buvęs Latvijos operos direktorius Andrejs Žagars ir daugelis kitų.

Juozas Statkevičius ir Alvis Hermanis
Juozas Statkevičius ir Alvis Hermanis
Organizatorių nuotr.

Juozas Statkevičius ir Ala Sigalova
Juozas Statkevičius ir Ala Sigalova
Organizatorių nuotr.

Kolekcijos pristatymo temos ir kitų žiūrovų laukiančių staigmenų dizaineris išduoti nenori – paslapčių šydas bus praskleistas renginio metu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis