J.Galliano: esu alkoholikas, bet džiaugiuosi grįždamas į mados pasaulį

Ekscentriškasis dizaineris Johnas Galliano patvirtino, kad vėl imsis kūrybos. Kol kas jis laikinai sieja savo planus su mados namais „Oscar de la Renta“.

2011 m. kovo mėnesį dėl antisemitinių pasisakymų vienoje Paryžiaus kavinių J.Galliano buvo atleistas iš mados namų „Dior“ vadovo pareigų, taip pat nebekūrė ir savo vardo mados namams „John Galliano“. Ateinančias tris savaites dizaineris praleis mados namuose „Oscar de la Renta“ ir padės pasiruošti būsimai kolekcijai, kuri bus pristatyta Niujorke.

AFP/Scanpix

Dizaineris O. De la Renta sakė: „Su Johnu esame pažįstami jau daugelį metų. Džiaugiuosi, kad suteikiau jam galimybę grįžti į mados pasaulį, dėl to jis ilgai kovojo, dėjo daug pastangų. Galliano neabejotinai yra vertas sugrįžimo, vertinu jo talentą ir kūrybingumą“.

Po 2011 m. atleidimo iš mados namų „Dior“ J.Galliano sukūrė vestuvinę suknelę supermodeliui Kate Moss. Taip pat sklido gandai, kad dizaineris taps atsinaujinusių mados namams „Schiaparelli“ kūrybos direktoriumi, tačiau šios kalbos greitai nutilo ir buvo pamirštos.

Kate Moss
Kate Moss

J.Galliano neseniai prisipažino turįs priklausomybę alkoholiui, dvejus metus jis gydėsi nuo šio potraukio. Dizaineris ne tik viešai kalbėjo apie žalingus įpročius, bet ir atsiprašė už antisemitinius pasisakymus.

Johno Galliano kūryba mados pasaulyje išsiskyrė pompastika ir kolekcijų teatrališkumu, jo mada ekstravagantiška ir intriguojanti. „Esu dėkingas Oscarui už pakvietimą praleisti laiką jo studijoje Niujorke ir prisidėti prie kūrybinio proceso. Nesijaučiu vienišas, studijoje man padeda gausybė asistentų, mėgstu būti apsuptas žmonių“, - džiaugėsi J.Galliano. Taip pat dizaineris paneigė kalbas, kad prisidėjimas prie „Oscar de la Renta“ kolekcijos – tik reklama pamažu populiarumą prarandantiems mados namams.

Scanpix

Fotogalerijoje - J.Galliano kūryba:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis