Jaunieji dizaineriai interpretavo tautiškumą

Savaitės viduryje Vilniečiai išvydo naujus mados talentus, Nacionalinėje dailės galerijoje įvyko konkurso „Injekcija“ finalas.

Šį kartą dizaineriai pristatė naujojo etnostiliaus interpretacijas, kurias vertino mados žinovų komisija: dizaineriai Egidijus Sidaras, Kristina Kruopienytė, Sandra Straukaitė ir Dovilė Gudačiauskaitė.

Naujų talentų konkurse buvo pristatyta net 14 kolekcijų, be lietuvaičių „Injekcijoje “ dalyvavo ir dizaineriai iš Rusijos bei Vokietijos. Vakaro metu išrinkti 4 dizaineriai, kurie turės galimybę savo kūrybą pristatyti kitų metų „Mados infekcijoje“.

''Injekcijos'' laimėtojai
''Injekcijos'' laimėtojai
DELFI / Tomas Vinickas

Ypatingo palaikymo sulaukė ženklo „labàdienà“ dizaineriai. Jauni vaikinai, pristatę sportišką laisvalaikio kolekciją, tapo vienais iš „Injekcijos“ nugalėtojų.

Mados injekcija. „labàdienà“
Mados injekcija. „labàdienà“
DELFI / Tomas Vinickas

Tarp laimėtojų buvo ir dizainerė Eva Baliul. Kolekcijoje „Pinga-pinga“ ji teigė derinusi lietuvių tautinio kostiumo elementus ir fetišizmą. Skarelėmis virto masyvūs iš balto kartono sulankstyti galvos dangalai, o nuožmumo suteikė odos, šifono, kailio deriniai ir apnuogintas kūnas.

Bene daugiausiai pagyrų sulaukė duetas iš Vokietijos „Balagans“. Dizaineriai Tanja Schmidt ir Philipas Rudzinskis pristatė vyrišką kolekciją, kurią demonstravo savotiškais maniakais tapę modeliai. Pamėlusiais paakiais ir išbąlusiais veidais jie nedrąsiai pėdino podiumu, rankas laikydami įmantriose drabužių kišenėse. Kolekcijoje „Alles geht in die Hose“ (liet. – viskas keliauja į kelnes) dominavo džinsinis audinys, melsva, žalsva ir plytinė spalvos, pasak dizainerių, juos įkvėpė gatvės muzikantai. Šmaikšti ir kokybiška kolekcija pelnė kūrėjams vietą „Mados infekcijoje“.

Mados injekcija. „Balagans“
Mados injekcija. „Balagans“
DELFI / Tomas Vinickas

Iš Rusijos atvykusi Natalija Kobernik taip pat pateko į nugalėtojų ketvertą. Dizainerė pateikė futuristinių odinių suknelių kolekciją, kurioje svarbiausią vietą užėmė minimalistiniai aptakūs siluetai. Pastelinių dramblio kaulo ir kreminių atspalvių modeliai pulsavo aštriu moteriškumu.

Malikos Nazirovos kolekcija „.5.4.3.2.1.“ (Rusija)

Agnės Alaburdaitės kolekcija „Out of Control“

Agnės Verseckaitės kolekcija „Archi“

Erikos Vizgirdaitės ir Rasos Jarmolavičiūtės kolekcija „Roll the City“

Atėnės Malinauskaitės kolekcija „About a Woman“

Sandros Ajutytės kolekcija „Suvaržymai“

Birutės Simokaitytės kolekcija „Simbolis. Plaukai“ 

„1011“ (Ąžuolas Kavaliauskas ir Kamilė Balčytytė) kolekcija „Iter Mentis“

Kristinos Valančiūtės kolekcija „Evoliucija“

Chames kolekcija „Rama“


„Injekcijos“ laimėtojų fotoalbumas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis