Jauna papuošalų kūrėja idėjų semiasi iš gamtos

Dizainerė Julija Janus jau ne kartą padėjo į viešumą iškilti jauniems ir talentingiems menininkams. Viena tokių – Telšiuose studijuojanti Roberta Vrubliauskaitė. Mergina buvo pakviesta kurti papuošalus „Julia Janus“ kolekcijai „Ramybė“.

Dizainerė J. Janus bendradarbiauja su įvairiais kūrėjais, siekdama sukurti vis geresnį produktą. Neretai jos dėmesį pelno jauni ir talentingi kūrėjai, kuriems pripažinta menininkė suteikia stiprią motyvaciją.

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

„Robertą susiradome patys, labai patiko jos darbai. Ji gabi, talentinga, originali, sugebanti atlikti didžiulį darbą, – sakė J. Janus. – Procesas vyko taip: Roberta kuria, piešia, siunčia mums, tada koreguojame, kas mums reikalinga, bandome „ištraukti“ kokį nors specifinį papuošalo bruožą.

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Vėliau ji atsiunčia galutinius pavyzdžius. Išsirenkame tai, ką gaminsime.“

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Kolekcijoje „Ramybė“ R. Vrubliauskaitės papuošalai turi tiesioginių sąsajų su gamta. Pavyzdžiui, kaklo papuošalų ar auskarų forma pakartoja tekantį, tįstantį lašą ar trapią medžio šakelę. Žaidžiama ir auskaro ilgiais – vienoje ausyje galima segėti dvi skirtingas šakeles, netgi susikomplektuoti jas taip, kaip nori pačios klientės.

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Mados namų „Julia Janus“ nuotr.

„Pats kolekcijos pavadinimas – ramybė – turėjo įtakos papuošalų temai. Pabandėme „užrakinti“ ją permatomoje natūralioje medžiagoje. Kol lava teka – ji tiršta, bet vėliau sustingsta į akmenį ir nusiramina, – pasakojo J. Janus. – Papuošaluose kalba medis, metalas, forma. Lavos bėgimas, pavasario šakelė, vario gijos, sustingdytos lede... Fotosesijoje perteikėme ir papuošalų vizualines sąsajas su maistu: juodąja karamele, čiobreliais, medumi, svogūno lukštais ar duona.“

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Mados namų "Julia Janus" nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis