J. Statkevičiaus himnas figūrai: kilogramus galima padaryti madingus arba ne (UŽKULISIAI)

Dizaineris Juozas Statkevičius pristatė atostogų drabužių klekciją „Magnum“. Vakaro svečiai, kolekcija ir ekskliuzyviniai kadrai iš užkulisių – jau tekste!

Į naujosios J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymą atvykę svečiai:

Kiek maudymosi kostiumėlių iš tiesų reikia moteriai? Kokį rinktis, kad galėtume varžytis su Prancūzijos Rivjeros gražuolėmis? Rinktis margintą ar vienspalvį? Atsakymus į šiuos klausimus specialiai portalo moteris.lt skaitytojams pateikia dizaineris Juozas Statkevičius. Jo stiliaus patarimai ir ką tik pristatytos šių metų atostogų kolekcijos idėjos pravers ne tik vasarai!

Naujoji Juozo Statkevičiaus kartu su ledų prekių ženklu „Magnum“ kurta vasarinių drabužių kolekcija skirta ne tik dailiosios lyties atstovėms. Mados kūrėjas atostogų sezonui nusprendė paruošti ir vyrus – naujojoje kolekcijoje, kurią pats kūrėjas vadina cruise, buvo modelių, skirtų ir jiems. Pirmiausia – maudymosi glaudžių ir apatinio trikotažo. Tad pirmasis Juozo patarimas – kaip tik šio drabužio ieškantiems vyrams.

J. Statkevičiaus maudymosi drabužių kolekcijos pristatymas
J. Statkevičiaus maudymosi drabužių kolekcijos pristatymas
DELFI / Tomas Vinickas

Patarimas renkantis vyriškas glaudes. „Nėra blogų glaudžių ir blogų figūrų, tik netinkamos jūsų figūrai. Vienos plavkės tiks modeliui, o Antanas iš Seimo su jomis atrodys baisiai. Kai nežinote, kokias rinktis, niekada neapsiriksite įsigiję juodas su raišteliais. O geriausias būdas išsirinkti tinkamiausias – tai pasiimti visas parduotuvėje esančias į matavimosi kabiną ir matuotis, matuotis...“

DELFI / Tomas Vinickas

Dilema: slėpti ar paryškinti? Mados kūrėjas įsitikinęs, kad nei vyrai, nei moterys neturėtų slėptis po drabužiais. „Geriausias drabužis – toks, kuris, kai reikia, paslepia trūkumus ir išryškina privalumus, – įsitikinęs J. Statkevičius. – Žinoma, daug kas priklauso nuo amžiaus grupės, kaip moteris išsilaikiusi, ar sportuoja ir rūpinasi savimi. Tačiau tikrai nieko blogo, jei apkūnių formų mergina vilki drąsų maudymosi kostiumėlį – kilogramus galima pateikti arba estetiškai, arba ne. Kaip tai darai – kultūros ir skonio reikalas. Kartais net puikiausią figūrą galima sudarkyti ir suvulgarinti netinkamu maudomuku.“

DELFI / Tomas Vinickas

Su ledų „Magnum“ gamintojais sukurtoje kolekcijoje tikrai bus visų figūrų ir amžiaus grupių moterims tinkančių maudymosi kostiumėlių ir daug estetikos bei idėjų, kaip figūrą dar labiau pagražinti – tą Juozas tikrai pažadėjo. Šią kolekciją jis pavadino „himnu figūrai“: „Graži gėlė pasimato tik gražioje vazoje“.

Rezultatus matote savo ekranuose – ketvirtadienio vakarą J. Statkevičiaus ir „Magnum“ kolekcija buvo pristatyta „Compensa“ arenoje Vilniuje. Ją dizaineris pavertė paplūdimiu.

DELFI / Tomas Vinickas

Timpos ir kasdienė merginų apranga. „Man bučiuotis su timpomis nereikia, todėl mano požiūris į jas normalus. Kas nori, tas nešioja. Tik ar būtina jas vilktis, jei užpakalis kaip avino? Nesu pranašas, negaliu pasakyti, kokia turėtų būti kasdienė merginų apranga. Ateikit pasikonsultuoti individualiai – pasakysiu.“ Konsultuotis nebūtina – pakanka pažvelgti į naują Juozo kolekciją ir rasite kasdienio atostogų įvaizdžio alternatyvų – be tamprių.

DELFI / Tomas Vinickas

Atostogų kolekcijos tematika. 2015 metų vasarai skirta atostogų drabužių kolekcija – tai ne tik maudymosi kostiumėliai, bet ir lengvi vasariniai drabužiai, tinkantys ne tik paplūdimiui. Dizaineris pristatė drabužių siluetų, spalvų, proporcijų pavyzdžius – savo idėją ir interpretaciją atostogų tema, – vėliau kolekcija bus tiražuojama. Visų paslapčių ir detalių J. Statkevičius nesutiko atskleisti („Argi Paryžiuje pristatant kolekciją jums kas nors pasako, ko laukti? Visi komentarai pateikiami pamačius kolekciją“), tačiau staigmenų ir naujienų pažadėjo.

DELFI / Tomas Vinickas

Viena jų – apatinių drabužių linija vyrams. „Kiekvieną kartą sugalvoju, kaip nustebinti ir surengti šou. Šį kartą nustebinsiu vyrus“, – prieš pristatymą mįslingai šypsodamasis intrigavo J. Statkevičius. Savo kolekciją jis pavadino tendencinga, joje dominuoja rusv, baltii tonai. „Tai klasika, kuri traukia žmones“, – apibendrina mados kūrėjas.

Visa kolekcija:

Maudymosi kostiumėliai. Kolekcijos pagrindu tapo maudymosi drabužiai – kaip prieš pristatymą žadėjo J. Statkevičius, kiekviena mergina turėjo savo maudomuką ir prie jo priderintą kokį nors akcentą. Maudymosi kostiumėliai taip pat paklūsta tendencijoms, tačiau tai drabužis, kurio nebūtina pirkti kiekvieną sezoną. „Manau, kad maudymosi kostiumėlių moteriai reikėtų turėti daugiau, atsižvelgiant į skirtingas situacijas: vienoks tiks būnant su draugais prie ežero, ten nereikės karoliukais siuvinėto maudomuko, koks galbūt tiktų Saint-Tropez. Į kokį baseiną einate – labai madingą ar atvirą laiko? Reikia atsižvelgti į situaciją ir pagal tai išsirinkti bet kelis tinkančius modelius. Daug kas priklauso ir nuo drąsos – kiek kūno esate pasiruošusi parodyti. Galite būti apvali, bet apsivilkti juodą maudymosi kostiumėlį ir užsisegti vėrinį, ir visi kris po kojomis. Tačiau lietuvės bijo: dangstosi visokiomis palapinėmis, ir atrodo tik dar blogiau! Vieniems patinka mėsytė, kitiems – kaulai, taip yra. Bet kilogramus galima padaryti madingus arba ne.“

Kviečiame panardyti po užkulisius:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis