Išskirtinė drabužių rūšiavimo akcija – jau šį savaitgalį!

Sausio 28-29 dienomis vilniečiai galės sudalyvauti drabužių rūšiavimo iniciatyvoje ir prisidėti prie kilnaus tikslo – neigiamo mados pramonės poveikio planetai sumažinimo.

„Uber“ partneriai-vairuotojai nemokamai atvyks ir paims senus tekstilės gaminius, išveš juos rūšiuoti, o akcijos dalyviams mainais įteiks nuolaidos kuponus apsipirkimui „H&M" parduotuvėse.

Miestiečiai ištisus metus gali atnešti dėvėtus drabužius ir tekstilę į bet kurią „H&M" parduotuvę, o šį savaitgalį tai padaryti padės „Uber". Drabužių rūšiavimo akcijoje dalyvauti kviečia ir tokie žinomi žmonės kaip Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Beata Tiškevič, Simona Burbaitė bei Saugirdas Vaitulionis.

Visi norintys dalyvauti iniciatyvoje galės „Uber" programėlės pagalba nemokamai išsikviesti specialų automobilį „Fashion Recycle". Atvykęs partneris-vairuotojas priims suruoštus maišelius su nereikalingais drabužiais ir tekstile. Tai gali būti bet kokios būklės ir bet kokio prekės ženklo gaminiai – nenešiojamos suknelės, dėmėtos kelnės, suplyšusios kojinės ar senos užuolaidos. Už kiekvieną paaukotos tekstilės maišelį atsakingi rūšiuotojai gaus po du nuolaidos kuponus, kuriuos galės panaudoti naujiems „H&M" gaminiams įsigyti. Visa surinkta tekstilė keliaus į specialų rūšiavimo centrą.

Beata Tiškevič
Beata Tiškevič
Organizatorių nuotr.

Simona Burbaitė
Simona Burbaitė
Organizatorių nuotr.

Saugirdas Vaitulionis
Saugirdas Vaitulionis
Organizatorių nuotr.

H&M“ yra pirmoji kompanija, 2013 m. pradėjusi tarptautinę drabužių surinkimo iniciatyvą. Lietuvoje per šį laikotarpį jau esame surinkę apie 214 tonų nereikalingos tekstilės, kuri vėliau yra išrūšiuojama pakartotiniam dėvėjimui, panaudojimui ar perdirbimui, taip sumažinant neigiamą mados pramonės poveikį planetai. Džiaugiamės, kad Lietuvos žmonės aktyviai dalyvauja šioje iniciatyvoje, o vilniečiams vieną savaitgalį tai padaryti bus dar paprasčiau su „Uber“ pagalba“, – pasakoja Virginija Butkutė, „H&M“ viešųjų ryšių vadovė.

„H&M“ garment collecting box
Organizatorių nuotr.

„Manome, kad ši akcija gali paskatinti žmones rūšiuoti ne tik popierių, plastiką ir stiklą, bet ir drabužius bei tekstilę, kurie gali būti panaudoti dar kartą juos perdirbant."- Enn Metsar, „Uber" vadovas Baltijos šalyse

Norint dalyvauti rūšiavimo akcijoje, „Uber" programėlėje reikės pasirinkti „Fashion Recycle" automobilį. Akcija vyks sausio 28-29 dienomis, nuo 11 iki 19 val. „Fashion Recycle" automobilių skaičius yra ribotas. Nereikalingi tekstilės gaminiai iš gyventojų ištisus metus priimami visose „H&M" parduotuvėse Lietuvoje.

Žingsniai, kaip dalyvauti akcijoje:

1. Supakuokite nereikalingus drabužius ir tekstilę į maišelius.

2. „Uber" programėlėje išsikvieskite specialųjų akcijos automobilį „Fashion Recycle".

3. Vairuotojui paduokite maišelius su drabužiais ir tekstile.

4. Už kiekvieną maišelį su drabužiais ir tekstile gaukite po 2 „H&M" nuolaidų kuponus.

„H&M“ garment collecting
Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis