Iškirptė: kaip pasirinkti ir neapsirikti? Stiliaus patarimai + FOTO

Švenčių sezonas tik prasideda. Vis dažniau iš spintų trauksime sukneles ir kitokius vakarinius apdarus gilesnėmis nei įprasta iškirptėmis. Kaip „vilkėti“ iškirptę? Kaip pasirinkti tinkamiausią ir neapsirikti?

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Albos kunigaikštienė – dievino botoksą ir gerokai jaunesnius vyrus
- Horoskopas 11.27-12.04: kai kas jau sulaukė likimo dovanų
- I. Starošaitė ilgai nesiryžo krūtų mažinimo operacijai
- Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
- Močiutės sausainiai

Populiariausia iškirptė ne tokia jau ir „nekalta“

Jei turite gražią krūtinę ir norite prikaustyti žvilgsnius, rinkitės ištęstą trikampio (V formos) iškirptę. Jei tokia iškirptė dar ir dekoruota kokia nors sagtimi, akmenėliais ir blizgučiais – dėmesio neišvengsite.

V formos iškirptė, galima sakyti, populiariausia ir universali. Tik ji tinka, deja, ne visoms. Jei jūsų pečiai siauri, o figūra – kriaušės formos, verta pagalvoti apie plačią V formos iškirptę. Ir atvirkščiai: jei pečiai labai platūs, siaurinkite, o ne platinkite juos – jums labiausiai tiktų siauresnė, ne tokia gili V formos iškirptė.

Emma Stone
Vida Press
Kylie Jenner
Vida Press
Olivia Munn
Vida Press

Šios formos iškirptė idealiai tinka ir didesnio biusto savininkėms – krūtinė neatrodo tokia pilna, o ir pečiai optiškai susiaurėja.

Inga Budrienė
Moteris.lt archyvo nuotr.

Daugelis moterų V formos iškirptę mėgsta, nes ši grakština siluetą, išryškina ne tik gundomą tarpelį tarp krūtų, bet ir ilgina kaklą, šis atrodo laibesnis.

Apvali iškirptė išryškina apvalumus

Apvali negili iškirptė tinka, jei turite nedidelę krūtinę. O jei ir taip esate gamtos adovanota, su šia iškirpte šiuos privalumus tik dar labiau išryškinsite. 

Apvali iškirptė „maskuoja“ ir kaklą, tad ji puikiai tiks toms, kurios negimė turėdamos ilgą gulbės kaklą.

Aistė Paškevičiūtė
Moteris.lt archyvo nuotr.

Ovalios formos nedidelė iškirptė tinka toms, kurių pečiai siauri. Tokios moterys grakščiai atrodys ir pasirinkusios tiesios linijos iškirptę. Ovali gilesnė iškirptė tinka toms, kurių kaklas trumpas. 

Kvadratinė iškirptė siaurina plačius pečius ir mažina krūtinę.

Amanda Peet, Camilla Belle, Jennifer Aniston
Moteris.lt montažas (AOP nuotr.)

Gilus žvilgsnis – pavojingas

Itin gilios iškirptės – ir masina, ir atgraso, mat jas vilkėti reikia turėti drąsos ir tobulą biustą. Be to, per gili iškirptė malšina susidomėjimą, nes viskas pasakoma per greitai.

Karlie Kloss
Vida Press
Rita Ora
Vida Press

Jei vis dėlto norite suknelės gilia iškirpte, įsitikinkite, kad drabužis, kurį vilkite, gerai priglunda prie kūno, kitaip gali įvykti stiliaus avarijų. Svarbu ir vienu metu nedemonstruoti gilios iškirptės bei kojų – tik viena arba kita.

Freida Pinto, Jessica Chastain
Vida Press

Ši iškirptė kaip tik jums, jei esate neaukšta ir platokų pečių, mat gili iškirptė vizualiai ilgina viršutinę kūno dalį ir siaurina pečius. Taip pat, jei turite trumpą kaklą.

Skaiva Jasevičiūtė
Moteris.lt archyvo nuotr.

Jei nesate coliukė ir optiškai norėtumėte atrodyti lieknesnė, rinkitės apvalią gilią iškirptę – ji daro kūną proporcingesnį, grakštesnį, tačiau „užpildo“ krūtinę (rinkitės šią iškirptę, jei jūsų biustas nedidelis).

Julie Delpy, Jessie J
Moteris.lt montažas (AOP nuotr.)

Gilias iškirptes gali drąsiai rinktis, nebijodamos, kad išslys krūtys, tos, kurių krūtinė nedidelė – galite net nesegėti liemenėlės.

Jessica Chastain, Gwyneth Paltrow, Kendall Jenner
Moteris.lt montažas (AOP nuotr.)

Įmantrios iškirptės: už ir prieš 

Iš pirmo žvilgsnio įmantri, neįprasta iškirptė atrodo labai patraukliai, nes daro ir drabužį, ir jos vilkėtoją išskirtinius.

Heidi Klum, Ashley Greene, Rimantė Valiukaitė
Moteris.lt montažas (AOP ir moteris.lt archyvo nuotr.)

Tačiau ji slepia ir kelis pavojus: atsargiai rinkitės asimetrišką, vieną petį apnuoginančią iškirptę, jei esate plačių pečių.

Eva Ghaoui, Jennifer Aniston, Tara Reid
Moteris.lt montažas (AOP ir moteris.lt archyvo nuotr.)

Įdomus sprendimas – nedidelė apvali iškirptė, dekoruota akmenimis, kristalais, karoliukais ir pan. Kai kurios įžymybės mėgsta ant viršaus segėti itin ryškius papuošalus.

Jessica Biel
Vida Press
Keira Knightley
Vida Press
Jazmin Grimaldi
Vida Press

Beje, jei jūsų krūtinė pernelyg iškili ar tarpas tarp krūtų pernelyg didelis, segėkite karančius vėrinius – jie nukreips žvilgsnį žemyn.

Robin Wright
Vida Press

Iškirptė nugaroje – seksualu ir saugu

Stiliaus žinovai tvirtina, kad iškirptės priekyje kiek pabodusios, todėl bent per šventes verta paeksperimentuoti ir pamėginti ką nors naujo, pavyzdžiui, iškirptę nugaroje.

Selena Gomez
Moteris.lt montažas (AOP nuotr.)

„Iškirpta“ nugara – labai seksualu ir moteriška, be to, tai saugus pasirinkimas, nes niekas nevarstys žvilgsniais jūsų krūtinės ir nespigins į kaklą – visas dėmesys nukryps į apnuogintą nugarą.

Gillian Anderson, Debra Messing, Heidi Klum
Moteris.lt montažas (AOP ir Scanpix nuotr.)

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis