Holivudo moterys įminė paslaptį, kaip suvilioti vyrus

Mokslininkai patvirtino, kad moterys, vilkinčios raudonus apdarus, vyrams atrodo patrauklesnės nei pasirinkusios kitą spalvą. Raudona spinduliuoja pasitikėjimu savimi, kuria drąsesnės asmenybės įspūdį ir, žinoma, pabrėžia seksualumą.

Galbūt žinodamos kerinčią raudonos galią šįmet į „Emmy“ apdovanojimus susirinkusios garsenybės vieningai rinkosi būtent šios spalvos sukneles. Daugybė aktorių pasipuošė įvairių raudonų atspalvių vakarinėmis sukniomis: Christina Hendricks, January Jones, Claire Danes, Julia Louis-Dreyfus, Minnie Driver bei kitos.

Christina Hendricks, AP/Scanpix nuotr.

Julia Louis-Dreyfus, AP/Scanpix nuotr.

Giuliana Rancic, AFP/Scanpix nuotr.

Minnie Driver, AP/Scanpix nuotr.

Moterys raudoną aprangą renkasi ne veltui, Kinijoje esančio Wuhano universiteto psichologai surengė eksperimentą, kurio metu 280 heteroseksualių studentų pagal patrauklumą vertino 32 priešingos lyties asmenų nuotraukas. Šiose nufotografuotieji vilkėjo mėlynus, baltus arba raudonus drabužius.

Vyrai aukščiausiais balais įvertino raudonai vilkinčias moteris, jos buvo apibūdintos ne tik kaip patrauklios, bet ir šiltos, kompetentingos asmenybės. Tyrimo duomenys atskleidė, kad ir moterims raudonai vilkintys vyrai atrodo patrauklesni, tačiau efektas ne toks ryškus kaip kalbant apie moterų įtaką vyrams.

Heidi Klum, AP/Scanpix nuotr.

Claire Danes, AP/Scanpix nuotr.

January Jones, AFP/Scanpix nuotr.

Kaley Cuoco, AP/Scanpix nuotr.

Moterys, kurios puošiasi raudonai, kilsteli patrauklumo kartelę, vyrams jos atrodo lengviau bendraujančios, malonesnės, norisi iškovoti jų dėmesį ir palankumą. Juk nuo seno raudona spalva yra siejama su romantika, meile, geismu ir aistra. Beje, raudona spalva vyrauja ir 2014 m. rudens tendencijose!

Mindy Kaling, Reuters/Scanpix nuotr.

Sarah Hyland, Sipa Press/Scanpix nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis