Geriausios šaltojo sezono suknelės kiekvienam figūros tipui

Suknelė yra turbūt mažiausiai galvos skausmo keliantis drabužis. Vis dėlto rasti tokią, kuri yra ne tik graži, stilinga, tinkama žiemiškiems orams, bet ir pabrėžianti geriausius jūsų figūros linkius (ir slepianti tuos, kuriais didžiuojatės kiek mažiau) dažnai prilyginama loterijos laimėjimui – tai nėra lengva. Paieškos procesą palengvins žinojimas, koks suknelės modelis labiausiai tinka būtent jūsų figūrai.

SMULKI FIGŪRA

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Jei jūsų ūgis – mažesnis nei 165 cm ir esate smulkų kaulų, jūsų figūra yra smulki (angl. petite).

Tikslas: Suknelė turėtų šiek tiek maskuoti jūsų liesumą.

Suknelė: Jums labiausiai tiks prie kūno per daug neprigludusios suknelės (bet jokiu būdu ne plačios ir beformės!). Madingas ir smulkiai figūrai itin tinkamas variantas – suknelė ant petnešėlių arba sarafanas, vilkimas su palaidine ilgomis rankovėmis ar plonu megztuku aukštu kaklu.


STAČIAKAMPIO FIGŪRA

Gatvės mada
Gatvės mada
Sipa / Scanpix

Jei esate aukšta, o jūsų figūra liekna ir šiek tiek berniukiška, jūsų figūros tipas – stačiakampis.

Tikslas: Sukurti moteriškesnės figūros iliuziją.

Suknelė: Savo spintą papildykite suknele aukšta iškirpte – tokia puikiai tinka lieknoms moterims nedideliu biustu. Įvairios drapiruotės, minkštai krentančio audinio detalės bei raukiniai padės kurti vizualiai moteriškesnę figūrą, taip pat vertėtų išbandyti liemenį pabrėžiančias detales (dirželius, įvairius surišimus).


„H&M“, gamintojo nuotr.

SMĖLIO LAIKRODŽIO FIGŪRA

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Jei jūsų krūtinės apimtis yra tokia pat ar labai panaši į klubų ir galite pasigirti aiškiai išformuotu liemeniu, jūsų figūros tipas – smėlio laikrodis.

Tikslas: Akcentuoti gražų liemenį.

Suknelė: Jums puikiai tiks prigludusios suknelės, kurios pabrėš Jūsų liemenį. Idealus suknelės modelis: susiaučiama suknelė, taip pat galite rinktis tiesaus kirpimo, prigludusią suknelę arba suknelę su šiek tiek pūstu sijonu, tiesiog suveržkite jos liemenį diržu. Atkreipkite dėmesį į madingą vidutinį suknelių ilgį, sukneles, kurių sijonai yra su smulkiomis klostėmis.


„Cefinn“, net-a-porter nuotr.

OBUOLIO FIGŪRA

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Jei jūsų pečiai – gan apvalūs, kojos lieknos, o svorį kaupiate ties liemeniu, esate obuolio tipo figūros atstovė.

Tikslas: Atitraukti dėmesį nuo vidurinės jūsų kūno dalies.

Suknelė: Rinkitės griežtų, švarių linijų sukneles. Geriausiai Jums tiks subtilaus A silueto mini suknelės. Jei mėgstate dekoruotas sukneles, atkreipkite dėmesį, kad papuošimai būtų ties kaklu (pavyzdžiui, stilinga apykaklė) arba suknelės apačioje, bet jokiu būdu ne tiek liemeniu – tai yra ta sritis, kurią drabužis turėtų maskuoti.


„Mango“, gamintojo nuotr.

KRIAUŠĖS FIGŪRA

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press

Jei jūsų klubai platūs, o pečiai bei liemuo palyginus siauri, jūsų figūros tipas – kriaušė.

Tikslas: Tarp kūno proporcijų sukurti balansą.

Suknelė: Jums labiausiai tiks ties liemeniu prigludusi arba dirželiu liemenį pabrėžianti suknelė, kurios sijonas laisvai krenta ir baigiasi ties blauzdų viduriu ar žemiau. Atkreipkite dėmesį į susiaučiamas sukneles su V formos iškirpte, bei tokias, kurių viršutinėje dalyje yra įvairūs prakirpimai, pavyzdžiui, tiek pečiais – tai sukurs platesnių pečių, taigi ir proporcingesnės figūros iliuziją.


Diane von Furstenberg, matchesfashion.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis