Geriausi sezono batai. Praktiški stilisto patarimai

Kaip išsirinkti ir madingus, ir gerus batus šį sezoną? Ar tai įmanoma? Į ką atkreipti dėmesį? Sezono tendencijos bet kokiai kojai.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Sophia Loren - meilė vedusiam vyrui, patirtas persileidimas ir „viešnagė“ už grotų
- Ką rytų horoskopas žada šiems metams
- Įžymybės diktuoja paltų madą
- Garsenybių stiliaus akibrokštai
- Mamos kugelis - skaniausias

Besivaikančioms madų turėtų įtikti beprotiškai šį sezoną madingi ilgaauliai iki kelių arba virš jų ir vadinamieji botfortai. Kartais jie labiau primena kojines, nei batus, bet ilgaauliai yra vienareikšmiškai geidžiamiausias laimikis šaltuoju metų laiku.

Madingiausi poliruotos arba grubios odos batai, jei dairotės vakarui skirtos poros, rinkitės zomšinius. „Versta oda atrodo prabangiai, tačiau ją sudėtinga prižiūrėti, todėl tokius batus geriau avėti ne kasdien“, – įspėja stilistas Marius Stanevičius.


„Desigual“




„Zara“

Pasak jo, nepraktiška yra ir pernelyg šviesios ar ryškios spalvos avalynė – tokia ir labai tepli, ir sunkiai pritaikoma.

Šį sezoną labai madinga ir lakuota oda. Iš jos pasiūtas apavas suteikia įvaizdžiui elegancijos, prabangos, išskirtinio žavesio. Ypač efektingi lakuotos ir verstos odos deriniai.




„Basconi“





„Basconi“





„Basconi“





„Solo Femme“








„Unisa“






„Vagabond“

„Tinkamiausios batų spalvos – juoda, samanų, raudonojo vyno, puikiai atrodo ir bronzos“, – sako M. Stanevičius. Mada šį sezoną šiuo aspektu gana „atlaidi“. Madingiausios avalynės spalvos šį sezoną – tamsios ir sodrios brangakmenių.



„Emporio Armani“








„Emporio Armani“







„Gabor“







„Rieker“







„Tamaris“

„Šį sezoną itin madingas ir pudros atspalvis, tačiau su tokiais batais daugiau vargo, jiems prižiūrėti reikia kur kas daugiau laiko“, – įspėja stilistas. Tokius batus labai mėgsta įžymybės, bet joms bepigu jais vaikščioti ant raudonojo kilimo, o ne per pliurzą.


„Tommy Hilfiger“ 

Tad kokius batus verta įsigyti? Pasak stilisto M. Stanevičiaus, ieškant žiemai tinkamos avalynės, pirmiausia reikia įvertinti jos konstrukciją. „Perkant batus, būtina įvertinti pado storį, pamušalo šiltumą. Nepirkite su blauzdas smarkiai aptempiančiais aulais. Jei segėsite sijoną, atrodysite nepriekaištingai, o jei norėsite dėvėti kelnes? Nerekomenduoju pirkti ir trumpų aulinukų arba batų, kurių ilgis siekia blauzdų vidurį, nes tokie modeliai vizualiai trumpina siluetą. Geriausia, jei batai dengia kelius, o puikiausias modelis – klasikinis jojikų arba su smailėjančia nosele ir stambiu kulnu.“


„Pennyblack“ 





„Otre“ 





„Otre“





„Pepe Rosa“






„Bronx“







„Vagabond“







„Zara“

Odos faktūra turėtų būti kaip įmanoma geresnė. Prabangiai, kokybiškai atrodo klasikinė odinė ar odos pakaitalo avalynė be nereikalingų detalių – tokią nesunku derinti. Praktiškiausia rinktis subtilia sagtimi ar kutais (jie šį sezoną madingi) puoštus, tačiau žvilgsnio pernelyg netraukiančius ilgaaulius. Jie puikiai tiks prie siaurėjančių kelnių ir jaukaus, tarsi per didelio megztinio. Vakare – prie minimalistinės suknelės. 

„Avint ilgaaulius, labai svarbu paprastumas. Venkite tokių derinių, kurie formuoja keistas proporcijas, pavyzdžiui, ilgaaulių ir kaprių ar ilgaaulių ir šortų, – partaria stiliaus žinovas. – Prie ilgaaulių geriau atrodo ne pūkinė striukė, o kelius siekiantis paltas.“

Madingiausi sezono batai – ant podiumo.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis