Egidijus Rainys ir Lilija Larionova pristatė kolekcijas šių metų rudeniui (FOTO)

Dizaineriai žinomus svečius bei kūrybos gerbėjus sukvietė į išskirtinę mados šventę.

Šeštadienio vakarą industrinėje Vilniaus „Lofto“ erdvėje įvyko dizainerių Egidijaus Rainio ir Lilijos Larionovos 2018-2019 m. rudens-žiemos kolekcijų pristatymas. Pamatyti vienų žymiausių mūsų šalies mados kūrėjų darbų susirinko būrys stilingai pasipuošusių jų kūrybos gerbėjų.

Dizaineriai jau neskaičiuoja, kelintą kartą kolekcijas pristato kartu, tačiau pabrėžia, kad yra du skirtingi kūrėjai su skirtingais požiūriais bei stilistika. Kaip atskleidė L. Larionova, jie dirba atskirai ir netgi specialiai tariasi, kad abiejų kolekcijose nebūtų panašumų.

Ir šįkart jie pademonstravo itin skirtingą braižą.

Pirmoji savo viziją šaltajam sezonui pristatė L. Larionova.

Dizainerė kuria moteriai, kuri vertina laisvę ir madoje, ir judėjime, ir gyvenime. Tai buvo justi ir jos kolekcijoje. Joje matėme daug lengvų šilkinių suknelių (L. Larionova savo klientes skatina jas vilkėti ne tik šventėms) bei midi ilgio viršutinių drabužių: paltų ir lietpalčių. Vidutinis sijonų bei suknelių ilgis dizainerės kūryboje pastebimas jau ne pirmą sezoną.


L. Larionovos kolekcijos modelis, ELTA nuotr.

Vėliau pristatytoje E. Rainio kolekcijoje matėme daug madingų detalių, o L. Larionova nusprendė į tendencijas pažiūrėti pro pirštus ir vietoj to toliau puoselėti savitą braižą. Jos kolekcijoje matėme daug minimalistinių sprendimų, dėmesio audiniui ir unikaliam jo kritimui.


L. Larionovos kolekcijos modeliai, ELTA nuotr.

„Kūryboje man svarbus jausmingumas. Visuomet per save „perleidžiu“ kolekciją ir įvertinu, ar ji turi sielą,“ – prieš pristatymą sakė dizainerė. Gera energija neabejotinai buvo jaučiama ir ant podiumo, kur modeliai demonstravo vėjyje lengvai besiplaikstančius prabangių audinių (šilko, vilnos, kašmyro) drabužius.


L. Larionova, ELTA nuotr.

Visa L. Larionovos rudens-žiemos kolekcija – fotogalerijoje:

Antroji vakaro dalis buvo skirta E. Rainio kolekcijos pristatymui.

Pasak dizainerio, ši kolekcija yra išskirtinė. Dar nebuvo tokios, kurioje taip ryškiai atsispindėtų šiuolaikinės mados tendencijos. Pirmą kartą savo kūrybiniame kelyje jis pajuto, kaip mada apsuko ratą ir grįžo tos tendencijos, kurias kūrėjas jau buvo matęs 9-tajame dešimtmetyje.


E. Rainio kolekcijos modelis, ELTA nuotr.

Kolekcijoje dominavo šiam laikotarpiui būdingos detalės: ryški pečių linija, blizgios faktūros, raukiniai... Modeliai buvo eklektiški, kaip ir metas, kuris juos įkvėpė. Spalvos: sodri violetinė, rožinė, žalia, auksinė bei klasikinės juoda ir balta.


E. Rainio kolekcijos modelis, ELTA nuotr.

40-ies modelių kolekcijai sukurti naudoti įvairūs audiniai: šilkas, vilna, medvilninis aksomas. Kaip ir įprasta dizainerio kūryboje, daugiausiai matėme puošnius, ypatingai progai skirtus drabužius.


E. Rainys, ELTA nuotr.

Visa E. Rainio rudens-žiemos kolekcija – fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis