E. Rainys ir L. Larionova pristatys naujas kolekcijas

Dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova savo kūrybos gerbėjų nusprendė ilgiau nebekankinti ir vėl pristatyti naujausias drabužių kolekcijas, skirtas 2013-2014 metų rudens ir žiemos sezonui.

Ne visada dizainerių kolekcijų atspirties tašku tampa konkretus objektas – literatūros ar muzikos kūrinys, paveikslas. Kartais tai būna tiesiog forma, siluetas, spalva ar faktūra.

Pasakodamas apie savo 2013-2014 metų rudens ir žiemos sezonui sukurtą kolekciją dizaineris E. Rainys patikino, kad jo įkvėpimo šaltiniu šį kartą tapo užsitęsusi žiema. Būtent todėl Egidijus savo kūrybos mylėtojas nustebins kiek neįprastomis lietuviškai žiemai spalvomis – ryškiomis ir sodriomis.

E. Rainio modelis
E. Rainio modelis
Pauliaus Gasiūno nuotr.

E. Rainys prasitarė, kad artėjančio šaltojo sezono kolekcijoje moterys išvys visą drabužinę: nuo suknelių iki sijonų, kelnių, palaidinių ir švarkelių. Visiems dizainerio sukurtiems apdarams būdinga klasika, puošnumas ir rafinuotumas. Nemažą kolekcijos dalį sudarys drabužiai, kruopščiai puošti rankų darbo siuviniais.

Prieš kelis mėnesius sostinės centre vestuvinių suknelių saloną atidaręs E. Rainys madų šou metu moteris pradžiugins ir išskirtinėms progoms skirtais apdarais – vakarinėmis suknelėmis. E. Rainys šalies damų jau seniai dievinamas dėl elegantiškų ir plazdančių proginių suknelių.

L. Larionovos 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcijoje vyrauja paltai, laisvi (angl. Oversized) drabužiai ir ilgos arba kelius siekiančios suknelės. Dizainerė akcentuoja audinius, formas ir faktūras.

L. Larionovos modelis
L. Larionovos modelis
Pauliaus Gasiūno nuotr.

Patogios drabužių formos ir natūralūs audiniai – šilkas, kašmyras, trikotažas, medvilnė, vilna kiekvienai moteriai leis pasijausti smagiai ir jaukiai net darganotą ir vėsią dieną. Labiau kasdieniam vilkėjimui pritaikyti L. Larionovos drabužiai skirti miesto damai, siekiančiai išsiskirti iš minios ir trokštančiai būti stilingai.

Pristatyti kolekciją E. Rainys ir L. Larionova šiais metais nusprendė nuostabios gamtos apsuptuose Verkių rūmuose. Susirinkusius ypač žavės senovinių patalpų interjere pristatoma šių laikų naujausia mada. Tačiau dizaineriai pabrėžė, kad perdėtos pompastikos per savo kolekcijų pristatymus jie niekada nesiekė, todėl šventinis renginys prabanga alsuos tiek, kiek ją skleis pati istorinių rūmų dvasia.

Dizaineriai įsitikinę – svarbiausia, kad jų kolekcijas išvystų tie, kurie prasidėjus naujam sezonui neįsivaizduoja neatnaujinę savo drabužinės bent vienu jų kurtu apdaru.

Prostatymas vyks balandžio 19 dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis