Dvi mados tendencijos, kurios bus madingos šį sezoną

Pristatydami ateinančio rudens-žiemos kolekcijas, Europos mados kūrėjai ir šiemet rekomenduoja puoštis...

... natūraliais kailiais. Nors drabužių su kailio akcentais buvo galima išvysti Milano, Paryžiaus ar Londono gatvėse net ir karštą vasarą.

Šių dienų populiariausi:
- Dieta be angliavandenių: per 7 dienas -5 kg (MENIU)
- Kokia spalva vyrauja 2014 m. rudens ir žiemos makiaže?
- Koks drabužis padės atkreipti aplinkinių dėmesį
- Apie didžiausią vyrų baimę – erekcijos sutrikimus
- Beatos Nicholson cukinijų ir obuolių uogienė

Organizatorių nuotr.
Bendrovės „Spinter tyrimai“ duomenimis, kailinių drabužių populiarumas auga ir Lietuvoje. Tradicinio atsakingo gyvūnų auginimo verslo asociacijos (TAGAVA) užsakyto tyrimo metu net 48,7 proc. Lietuvos gyventojų teigė, jog jie patys ir kiti namiškiai dėvi natūralaus kailio drabužius. Patarimais bei įžvalgomis, kokie kailiai bus madingi šį sezoną, pasidalijo stilistė Natalija Stunžėnienė.

Stilistė
Asmeninio albumo nuotr.
N. Stunžėnienė pastebi, jog vis daugiau dizainerių ieško naujų, neįprastų kailių panaudojimo būdų ir nebeskiria pirmenybės praktiškumui: „Ant podiumų vis dažniau galima pamatyti netradicinių gaminių iš kailių – suknelių, palaidinių ar sijonų. Kailiniai, apykaklės, įvairūs šaliai tapo norma, o tokie nepraktiški ir nefunkcionalūs drabužiai iš kailio kaip palaidinės, sijonai, suknelės – prabangos prekėmis“.

Vida Press
Ryškiausios tendencijos – klasika, grafika ir spalvų žaismas

Apžvelgdama paskutines mados tendencijas, N. Stužėnienė išskyrė tris pagrindinius kailio pateikimo stilius: klasikinį, grafinį bei spalvinį.

Vida Press
Klasikinis dizainas konservatyvus ir griežtas. Jame mažai erdvės naujovėms. Kiekvienais metais mada tik šiek tiek papildo klasiką naujais elementais – minimaliai pasikeičia gaminių iš kailio konstrukcijos, o kailio spalva lieka natūrali. „Šio dizaino esmė – funkcionalumo ir elegantiškumo pusiausvyra. Klasika skirta akcentuoti natūralų žmogaus grožį ir jo neužgožti“, – pasakojo N. Stunžėnienė. Klasikinio stiliaus detalės ryškios „Costume National“ bei „Emporio Armani“ šio rudens-žiemos sezono kolekcijose.

Vida Press
Kitas kailinio gaminio pateikimo stilius – grafinis dizainas. Jis meniškas, žaismingas bei dinamiškas. Modeliuodami grafinio stiliaus drabužius, mados kūrėjai pasitelkia linijas, brūkšnius, dėmes, taškus. Patrumpindami kailio plaukus, nudažydami ir sujungdami skirtingus kailinio audinio paviršius, dizaineriai sudėlioja išradingiausius grafinius piešinius. Tokie gaminiai dažnai vertinami kaip meno kūriniai ir yra labai vertinami tų, kurie jaučia silpnybę kone juvelyriško kruopštumo reikalaujančioms detalėms. Grafiniai dizainai būdingi Angelo Marani, Antonio Marras, Aquilano Rimondi, Chicca Lualdi Beequeen, „Cividini“, „Fendi“, „Marni“ mados namams.

Asmeninio albumo nuotr.
Spalvingumas ir dramatiškumas aiškiai matomas „Versace“, „Prada“, „Roccobarocco“, „Moschino“, „Dolce & Gabbana“ kolekcijose. Spalvinis dizainas drąsus, ryškus. Madingi ne tik natūralių, bet ir ryškių spalvų kailiai – tamsaus indigo, kobalto mėlynos, švelnaus apelsino, sodrios raudonos. Tokie atspalviai padeda sukurti ypatingą, ryškų, dramatinį įvaizdį.

Madingiausios sezono spalvos

Nagrinėdama naujose kolekcijose naudojamus spalvinius derinius, stilistė N. Stunžėnienė pastebi, jog mados namai Elle Saab, Ermanno Scervino, „Dolce & Gabbana“, „Genny“, „Roccobarocco“, Simonetta Ravizza, „Tods“, MSGM, „Gucci“ gaminius iš kailio ir kitus audinius, taip pat aksesuarus, spalviškai derina tonas į toną arba renkasi labai artimus atspalvius. „Pastebiu, kad su kiekvienais metais tokie deriniai tarp kūrėjų tampa vis populiaresni,“ – sakė stilistė.

Vida Press
Tuo tarpu „Marni“, „Blumarine“, „Fay“, Kristina Ti, „Moschino“, Marcode Vincenzo, „Missoni“, „Prada“ kolekcijose matyti ir kontrasto principu sukurtų drabužių. Šie mados namai visada pasižymėjo ekscentriškumu. Drąsūs, išskirtiniai deriniai – jų kūrybos braižas.

Kaip stilingai pasipuošti šį sezoną

Lietuvoje natūralūs audiniai bei drabužiai iš jų nuo seno vertinami dėl savo praktiškumo. Jie leidža odai kvėpuoti, kūnas gerai jaučiasi, lengvai išgarina drėgmę. Be to, kailiai visuomet buvo ir tebėra puošnumo, prabangos simbolis.

Anot N. Stunžėnienės, šį sezoną bus madingi trumpi kailio gaminiai – skraistės, apsiaustai. „Įvaizdžiui tokie gaminiai suteiks prašmatnumo, akcentuos moteriškumą. Ypač prabangiai atrodo šviesūs, tamsūs ir klasikiniai variantai,“ – rekomendavo stilistė.

Vida Press
Palaidinės, marškinėliai bei suknelės su kailio elementais padės sukurti rafinuotus, prabangius, paslaptingus ir nekasdieniškus įvaizdžius. Kailis, derinamas su apnuogintu kūnu tie rankomis, liemeniu ar pečiais sustiprins žavesį bei seksualumą.

Ateinančio sezono mados klyksmas – kailiniai švarkai, padėsiantys išryškinti estetišką trapumo ir glamūro derinį. Švarkai su kailio elementais padeda sukurti gražios, pasitikinčios savimi, tačiau tuo pačiu ir paslaptingos moters įvaizdį. Taip pat dėl savo praktiškumo madingos išliks ir liemenės iš kailio, kurios tinka visais gyvenimo atvejais – ir į darbą, ir į vakarėlį ar iškylą.

Vida Press
Šaltuoju metų laiku itin aktualus kailinis aksesuaras – kepurė. Šiuo atveju funkcionalumas, praktiškumas išlieka svarbus. Dažniausiai kepurės iš kailio būna klasikinio stiliaus.
Šiemet itin madingi bus natūralių ir ryškių spalvų šaliai – ilgi ir trumpi, apykaklės ir drabužių pokraščiai iš kailio, kurie kuria romantišką, vintažinį efektą. O derinyje su moderniais drabužiais traukia savo išskirtinumu.

Taip pat nederėtų pamiršti kito vis dar neišsisėmusio mados hito – rankinių su kailinėmis detalėmis. Tokia rankinė – įprastas, tačiau nenusibostantis ir kiekvieną kartą žavintis aksesuaras. Kurdami rankines dizaineriai drąsiai eksperimentuoja: kailį kombinuoja su veltiniu, įvairiais medžiaginiais audiniais, oda.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis