Drabužių dizainerės ir žurnalisto bendradarbiavimo rezultatas – miesto žmogui skirta kolekcija

Bendradarbiavimas tarp didžiųjų prekių ženklų ir žymių dizainerių yra populiarus jau ne vienerius metus ir nieko nebestebina. Šis tas mažiau įprasto – dizainerio kūrybinis duetas su žiniasklaidos atstovais. 2016-aisiais leidinys „Moteris“ kūrė bendrą kolekciją su prekių ženklu „Julia Janus“, o dabar kūrybines jėgas suvienijo minimalistinę madą didmiesčio gyventojams kurianti kostiumo dizainerė ir prekių ženklo „Ohmy“ įkūrėja Ugnė Martinaitytė ir mados apžvalgininkas, tinklaraštininkas Arnoldas Remeika-Bomberis.

U. Martinaitytės ir A. Remeikos drauge kurtą mini kolekciją vyrams ir moterims sudaro šeši modeliai, o jos pavadinimas – „Aš esu miestas“ – labai simboliškas. Būtent toks yra apie miestą, madą, miestiečių stilių bei gyvenimo būdą rašančio A. Remeikos-Bomberio tinklaraščio šūkis.

„Kai Arnoldas pasiūlė drauge sukurti nedidelę kolekciją, nė sekundės neabejodama sutikau, – apie kolekcijos gimimą pasakoja tris autorines kolekcijas jau pristačiusi U. Martinaitytė. – Esame bičiuliai, Arnoldas dėvi mano kurtus rūbus, mūsų estetinis aplinkos pajautimas labai panašus, todėl ir dirbti kartu buvo be galo lengva – supratome vienas kitą iš pusės žodžio.“

Ugnė Martinaitytė, vedybų planuotoja Laura Vagonė ir Arnoldas Remeika-Bomberis
Ugnė Martinaitytė, vedybų planuotoja Laura Vagonė ir Arnoldas Remeika-Bomberis
Reda Bernotaitė

Pagrindinė kolekcijos spalva – juoda. „Man juoda – didelio miesto spalva. Ji praktiška, netepli, universali, lengvai derinama su kitomis spalvomis, tinka aktyviai gyvenančiam, daug dirbančiam žmogui. Kas sakė, kad ji nepuošni ar nuobodi? Girdėjote – juodą dėvintys žmonės gyvena spalvingus gyvenimus!“, – juokiasi A. Remeika-Bomberis.

Duetas nusprendė kartu sukurti tokius drabužius, kurie būtų patogūs, praktiški, tinkami dėvėti kasdien ir įvairiomis progomis – būtent tokio garderobo reikia aktyviai gyvenančiam, laiką taupančiam miestiečiui. Vadinamojoje aktyviojo laisvalaikio (angl. athletic leisure) stilistika kurti modeliai yra tinkami ir leisti laisvalaikį, ir dirbti, o kai kurie – ir sportuoti. Be to, keli mini kolekcijos modeliai yra unisex – skirti tiek vyrams, tiek moterims.

Paulius Zaborskis

Paulius Zaborskis

„Mūsų modeliai yra paprasti, bet išskirtinio dizaino. Kiekviename paslėpėme įdomių detalių – užtrauktukų, dekoratyvinių peltakių, derinome skirtingus audinius ir jų faktūras“, – apie „OHMY x BOMBERIS“ ženklais pažymėtus modelius kalba U. Martinaitytė.
Bendroje kolekcijoje yra ir dvi bomberio tipo striukės – lengvesnė, trumpa ir ilgesnė, pašiltinta, tinkama vėsiems žiemos orams. „Kaip gi be bomberio – juk tai klasikinis didelio miesto drabužis?! O ir mano „blogo“ pavadinimas toks tik todėl, kad bomberis – miesto kultūros, stiliaus, gyvenimo būdo neatsiejama dalis“, – sako tinklaraštininkas.

Paulius Zaborskis

Ar pirmasis bandymas bendradarbiauti su mados prekių ženklais gali tapti tradicija? „Esu žurnalistas, dizainerio ambicijų neturiu. Norą kurti drabužius turėjau nuo seno, ir dabar šis noras patenkintas. Neslėpsiu – ir procesu, ir rezultatu esu patenkintas, bet turiu grįžti prie savo darbų – tų, kuriuos išmanau geriausiai“, – atviras A.Remeika-Bomberis, apie madą rašantis ir žurnalams bei naujienų portalams.

Savo ruožtu dizainerė, Vilniaus dailės akademijos absolventė U.Martinaitytė, bendrą kolekciją su tinklaraštininku vadina netikėtu nuotykiu. „Tikiu bendradarbiavimu. Juk tokia ir yra kolaboracijos esmė – abu kūrėjai į bendrą projektą atneša savo unikalias idėjas tam, kad gimtų išskirtinis produktas. Neatmetu tokios galimybės, kad ir ateityje svarstysiu panašius pasiūlymus, juolab kad jau turiu geros patirties – darbas su Arnoldu vyko lengvai“, – tikina dizainerė, neseniai pristačiusi ir asmeninę kolekciją.

Visos kolekcijos nuotraukos – fotogalerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis