Dizaineris J. Statkevičius pagaliau atskleidė ilgai saugotą intrigą: netikėčiausias jo šou įvyko

Trečiadienio vakarą dizaineris, kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius pagaliau pristatė intriguojamą savo kitų metų pavasario ir vasaros couture kolekciją „Slaptas JS gyvenimas“. Ką taip ilgai slėpė kūrėjas?

Iki tol (aštuonerius metus) mielai pasakodavęs apie būsimas kolekcijas, šiemet J. Statkevičius, paklaustas apie šou, mįslingai šypsojosi ir kalbėjo nebent tik užuominomis, o intrigą tikino norintis palaikyti iki pristatymo dienos. Žadėjo tik, kad „tai bus netikėčiausias iš visų mano šou“, o didžiausias netikėtumas žiūrovų laukia baigiantis pasirodymui. „Neabejoju, tikrai nustebsite“, – intrigavo grandiozinės kolekcijos autorius. Prasprūdo ir jo mintis apie tai, jog kolekcija skirta tik suaugusiems. Todėl šio kūrėjo talento gerbėjai (o taip pat ir nekentėjai) nekantraudami laukė, ką gi tokio atskleidė bene garsiausias lietuvių dizaineris, leidęs į savo slaptą gyvenimą pažvelgti pro rakto skylutę.To panoro ir daugybė kviestinių svečių.

Pirmą į galvą šovusi mintis, išgirdus būsimą šių metų kolekcijos temą, buvo – atleiskite – kelnaitės.

DELFI / Karolina Pansevič

Savo gyvenimo viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose nevengiantis afišuoti J. Statkevičius asmenukėse gana atviras, o ir intrigos, apkalbos ar iš burbulo pūsti skandalai kūrėjo, regis, niekada nei jaudino, nei žeidė. Todėl buvo įdomu, kaip slaptą gyvenimą kūrėjui pavyks perteikti drabužių kolekcija. Kita vertus, demonstruoti apatinius būtų buvę pernelyg tiesmuka ir nuspėjama.

Edita Vilkevičiūtė
DELFI / Karolina Pansevič

Kolekcijos idėja, kaip pasakojo J. Statkevičius, gimė po vieno pasisėdėjimo su rašytoja, menotyrininke ir dizainerio bičiule Kristina Sabaliauskaite. (Ji irgi turbūt nebūtų rekomendavusi bičiuliui dar kartą viešai demonstruoti apatinių.)

DELFI / Karolina Pansevič

Išlaikyti intrigą Juozui pavyko iki paskutinės akimirkos – nebuvo aišku, ką išvysime ant podiumo abu kartus (dizaineris „Siemens“ arenoje Vilniuje surengė iš karto du pasirodymus, antrasis buvo skirtas daugiausia kviestinei publikai). Aišku buvo tik tiek, kad manekenės ir vėl bandys laviruoti podiumu avėdamos „Manolo Blahnik“ basutes, kad audiniai kolekcijai (pvz., „Dormeuil“ vilna) dar gegužę buvo užsakyti Italijoje ir Prancūzijoje, kad pasirodymą tradiciškai režisuos Juozo bičiulis teatro režisierius Gintaras Varnas, stiliumi rūpinsis Karina Leontjeva ir pats Juozas, o visa kita – gandai.

Asta Valentaitė
DELFI / Karolina Pansevič

Keli iš jų pasitvirtino. Podiumu žengė pasaulyje garsios lietuvaitės Edita Vilkevičiūtė (ji pradėjo ir baigė šou), Aistė Misevičiūtė, nebe pirmą kartą podiumu žengia ir garsus prancūzų modelis Benjaminas Dukhanas.

Aistė Misevičiūtė
DELFI / Domantas Pipas

DELFI / Domantas Pipas

Benjaminas Dunhamas
DELFI / Domantas Pipas

Finalinis – nuotakos – šou (modelis Edita Vilkevičiūtė)
DELFI / Domantas Pipas

DELFI / Domantas Pipas

Į bičiulio pristatymą iš Niujorko atskrido modelis Svetlana Graznova, šį kartą sėdėjusi pirmojoje eilėje kaip ypatinga viešnia. Šou atidžiai stebėjo ir dizainerio mama ponia Vanda Statkevičienė su draugu Domu Srėbaliumi, šį kartą pasipuošusi ryškiai raudona suknele.

J. Statkevičiaus mama Vanda (su raudona suknele)
DELFI / Karolina Pansevič

Ką norėjo visiems pasakyti ir parodyti J. Statkevičius, galite pamatyti nuotraukų galerijoje. Kokią išvadą padarėte? Ką išvydote pro rakto skylutę? Ar kažko panašaus ir tikėjotės? Ar atpažinote, kaip Juozas ir norėjo, slaptą savo gyvenimą?

Pristatymas, kaip ir buvo žadėta, beveik nevėlavo. Grandiozinę kolekciją J. Statkevičius perkėlė į slaptą naktinį klubą, kuriame tranki muzika, laisvai liejasi šampanas, pusnuogės striptizo šokėjos ir šokėjai (jų nepertraukiamas šou buvo ne mažiau įspūdingas nei pati kolekcija, vietomis tapdavo nebeaišku, stebi veiksmą naktiniame klube ar ant podiumo), uždraustas (?) dūmas. Sakytum, slaptas linksmybes regi visai ne pro rakto skylutę, o pats jose dalyvauji. Gal ne veltui ir kvietimas į kolekcijos pristatymą, ir fotografavimosi sienelė, ir podiumas priminė veidrodžius – akylai stebėdamas kitą, pamatai ir save.

Ar atkreipėte dėmesį į švieslentę?
DELFI / Karolina Pansevič

Kolekcija – gana vientisa, dominuoja juoda, balta, pilka spalvos, vakarinių drabužių dalyje buvo šiek tiek raudono aksomo. Joje netrūko fetišistinių ir BDSM žaidimų elementų, mados namų „Givenchy“ išpopuliarintų ir pastaruoju metu itin madingų žiedų nosyje. Oda derinama su perregimais audiniais, tiuliu, šilku. Drabužių komplektai nepriekaištingai papildyti detalėmis: grandinėmis, sagtimis, diržais, petnešomis, pirštinėmis, odinėmis, perregimomis ir tinklinėmis kojinėmis ir tamprėmis, plunksnomis, karoliukų kaskadomis, tinkliniais berankoviais marškinėliais, užtrauktukais, odiniais švarkais, perregimais plastikiniais krepšiais ir kuprinėmis (tokiose tikrai nepaslėpsi gyvenimo) ir pan. Beje, buvo ir apatinių kelnaičių! Baltos vyriškos Juozo vardo trumpikės kyšojo iš kai kurių modelių kišenių.

DELFI / Domantas Pipas
DELFI / Domantas Pipas

DELFI / Domantas Pipas
DELFI / Domantas Pipas

DELFI / Domantas Pipas

Populiarus kolekcijos akcentas – Juozo itin mėgstamos standžios kepuraitės su snapeliu (angl. full cap) (šios derinamos net prie juodų kokteilių suknučių ar kostiumėlių) ir policininkų kepurės.

DELFI / Domantas Pipas

Rodos, Juozas atskleidė beveik viską apie savo (slaptą) gyvenimą. Ką žiūrėsime kitąmet?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis