Dizainerio L.Salasevičiaus patarimai, kokia vyriška avalynė madinga

Dizaineris ir stilistas L.Salasevičius pataria, kokią avalynę vyrams rinktis per išpardavimus šįmet.

Išpardavimų metu prasideda tikra „laimikių medžioklė“. Ne tik moterys uoliai naudojasi šio sezono pradžia, bet ir vyrai vis dažniau dairosi gerų investicijų.

Anot stiliaus namų „Madam pareis vėliau“ stilisto ir dizainerio Liutauro Salasevičiaus, kiekvienas vyras turi turėti bent tris poras: darbui, laisvalaikiui gamtoje ir mieste. Išvaizda, kaina ir kokybė – tai pagrindiniai kriterijai, į kuriuos jis atkreipia dėmesį rinkdamasis savo „trejetuką“. L. Salasevičius rekomenduoja per išpardavimus šiemet dairytis suvarstomų modelių su kiek užapvalinta nosimi ir renkantis atsižvelgti į tendencijas.

Danguolė Stachura ir Mantas Petruškevičius
Danguolė Stachura ir Mantas Petruškevičius
DELFI / Šarūnas Mažeika

Vakarėliuose besilankantys garsūs Lietuvos vyrai pirmenybę teikia klasikinei juodos spalvos avalynei, tačiau nebijo pademinstruoti ir ryškesnės. Spalvota avalynė bus madinga kitą rudenį ir žiemą, vis dėlto stilistas L.Salasevičius pataria tokius pirkinius gerai apmąstyti: „Neverta pirkti tik šį sezoną madingos avalynės. Greičiausiai prabėgus metams ši pora jau nebus stilinga. Patarčiau rinktis zomšos, lakuotą ar odinę klasikinę avalynę.“

"Valentino"
Sipa/Scanpix

DSquared2
DSquared2
Sipa Press/Scanpix

Egidijus Sidaras
Egidijus Sidaras
DELFI / Tomas Vinickas

"Versace"
Sipa/Scanpix

DSquared2
DSquared2
Sipa Press/Scanpix

Verti dėmesio modeliai
Pasak „Deichmann“ stilistų, pastaruosius kelis sezonus madingi klasikiniai modeliai, kurie neišeis iš mados.

Oksfordo (išpopuliarėjo XVII a. tarp Oksfordo universiteto studentų) stiliaus avalynė ir jos variacijos. Jai būdingas vidinis raištelių varstymas bei apvali, truputį smailėjanti nosis.
Tvirta raštuotos odos avalynė (brogues – angl. k., airiškas akcentas, XVI a. buvo laikoma kaimo avalyne, kurios perforuota oda leisdavo vandeniui nutekėti) – tai šiek tiek patobulintas Oksfordo modelio variantas su perforaciniais raštais puošta nosimi, tinkamas avėti mažiau oficialiomis progomis. 

Dykumos avalynė (desert – angl. k., dykuma, britų kareiviai pradėjo avėti Antrojo pasaulinio karo metu Egipte) – modernus klasikinis modelis, kuris paprastai gaminamas iš zomšos ar veliūro, turi dvi–keturias poras skylučių batraiščiams. Šio stiliaus avalynės pora puikiai tiks ir darbe, ir laisvalaikiui mieste.

Vyriški auliniai – stipriai įsigalinti tendencija. „Deichmann“ stilistai pataria dairytis klasikinių Čelsio tipo su tampria juosta šone ar suvarstomų aulinių, kurie bus madingi ir kitą sezoną. Klasikinės avalynės spalvos, tinkamos visais gyvenimo atvejais: juoda, ruda ir pilka. Tačiau pastaruoju metu vis daugiau dėmesio skiriama mėlyniems atspalviams, kuriuos taip pat lengva derinti prie įvairių spalvų kostiumų ir laisvalaikiui skirtų drabužių. 

Per išpardavimus verta atkreipti dėmesį į natūralius audinius: odą ir zomšą. Jie įvaizdžiui suteiks elegancijos ir solidumo. Be to, tinkamai prižiūrimą minėtų audinių avalynę galima nešioti ne vienerius metus.

DSquared2
DSquared2
Sipa Press/Scanpix

Emporio Armani
Emporio Armani
Sipa Press/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis