Dizainerės A. Kuzmickaitės ir grožio ekspertės patarimai, kaip pasipuošti per Naujuosius. Foto

Artėja Naujųjų sutikimas, tad laikas pasirūpinti šventiniu įvaizdžiu. Grožio ekspertė pasakoja, koks šventinis makiažas madingas ir atskleidžia kelias gudrybes, padėsiančias per vakarėlį atrodyti nepakartojamai. Dizainerė Agnė Kuzmickaitė dalija patarimus, kaip pasipuošti Naujųjų šventei.

Komentuoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas LT“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė.

Kokios šventinio makiažo tendencijos vyrauja šią žiemą?

Natūralu, kad per Naujųjų metų vakarėlį norime išsiskirti iš minios, todėl viena iš pagrindinių šių metų makiažo tendencijų yra išraiškingos akys. Štai kodėl klasikinis padūmavusių akių makiažas artėjant didžiosioms metų šventėms tampa ypač madingas. Pagal naujausias makiažo ir grožio tendencijas galima rinktis klasikinį juodą ar ryškesnį metalo atspalvių padūmavusių akių variantą. Šventinį įspūdį sustiprins ir žėrintys vokų šešėliai ar specialūs akių makiažui skirti blizgučiai, kurie taip pat labai madingi šią žiemą. Tokio stiliaus makiažą galime išvysti ir 2014-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijose.

Ar reikia šventinį makiažą derinti su vakaro drabužiais?

Nors kuriant šventinį makiažą reikėtų pasistengti, kad šis derėtų su pasirinktais drabužiais, tai nereiškia, kad vokų šešėliai turi būti tokios pat spalvos kaip ir suknelė. Tiek dieninio, tiek vakarinio makiažo spalvos yra derinamos su natūralia odos, akių ir plaukų spalva, o makiažo stilius turėtų atitikti vakarėlio laikmetį ar vakaro įvaizdį. Ieškančios ypatingo akcento neapsirinks pasirinkusios ryškiaspalvį akių kontūro pieštuką ar lūpų dažus, tik svarbu nepamiršti vienos pagrindinių makiažo taisyklių – ryškios turi būti arba akys, arba lūpos. Kitaip makiažas atrodys iššaukiančiai.

Ar įmanoma šventinį makiažą susikurti pačiai?

Tikrai įmanoma, tik tam reikia truputėlio pasiruošimo. Pirma, jei laukia kostiumų vakarėlis, reikėtų iš anksto susipažinti su vakaro tema, pasidomėti, koks tai laikmetis, kokie drabužiai ir makiažas yra tinkami. Antra, ruošdamosis ypatingam vakarui, planuokite laiką. Jei įprastam dieniniam makiažui pakanka vos keliolikos minučių, vakariniam makiažui sukurti gali prireikti valandos ir daugiau. Be to, likus kelioms dienoms iki vakarėlio išbandykite kelis skirtingus vakarinio makiažo variantus ir nebijokite jų nufotografuoti. Taip turėsite pakankamai laiko išsirinkti labiausiai patinkantį įvaizdį ir žinosite, kaip jis atrodys nuotraukose. Jei apsispręsti sunku, nebijokite klausti profesionalo patarimo – šis ne tik padės išsirinkti tinkamas priemones, bet ir patars, kaip sukurti norimą efektą.

Ką daryti, kad makiažas išliktų visą Naujųjų naktį?

Kad makiažas kuo ilgiau išliktų nepriekaištingas, reikia rinktis kokybiškas kosmetikos priemones ir pasitelkti kelias gudrybes. Pavyzdžiui, prieš naudojant vokų šešėlius, akių vokus padenkite specialiu šešėlių pagrindu, kuris sutvirtina akių makiažą ir neleidžia šiam nutekėti, o blakstienas paryškinkite drėgmei atspariu tušu. Kad lūpos kuo ilgiau išliktų ryškios, naudokite ne tik lūpų dažus, bet ir kontūro pieštuką – juo padenkite visą lūpų paviršių, net ir nusitrynus lūpų dažams, jos ilgiau išliks ryškios. Be to, kurdamos vakarinį makiažą naudokite kokybišką makiažo pagrindą ir sutvirtinančią pudrą. Taip oda ilgiau išliks lygi ir matinė.

Kurdamos vakarinį makiažą norime, kad šis puikiai atrodytų nuotraukose. Kaip neapsirikti?

Kuriant vakarinį makiažą labai svarbu pasirinkti tinkamą makiažo pagrindo, pudros ir skaistalų atspalvį. Makiažo pagrindas turėtų kuo labiau atitikti natūralią veido ir kaklo odos spalvą, kitaip rizikuosite nuotraukose atrodyti itin išblyškusi ar pernelyg įdegusi. Naudodamos šviesą atspindinčią pudrą nepersistenkite, nes nuotraukose, ypač naudojant fotoaparato blykstę, oda gali atrodyti tarsi šlapia. Ši taisyklė galioja ir naudojant skaistalus – pernelyg ryškus raudonis veikiau primins nušalusius nei sveikai įraudusius skruostus.

Komentuoja dizainerė Agnė Kuzmickaitė.

Kokių spalvų apdarai madingi šįmet?

Pastarąjį sezoną yra madingi įvairūs pasteliniai atspalviai, ypač rožinė. Taip pat kaip ir kasmet dominuoja juoda spalva. Madingi yra kontrastuojantys deriniai, pavyzdžiui, kūno spalva ir tamsiai mėlyna, juoda ir balta, rožinę siūlyčiau derinti su pilka ar su sidabrine.

Šį sezoną vyrauja metalizuotų audinių mada, su kuo tokius drabužius derinti?

Metalizuotus drabužius geriausia vilkėti vienus arba derinti kontrasto principu su neutraliais, švelnių faktūrų audiniais: mohera, kašmyru ir panašiai.

Kokio silueto vakarinės suknelės tiktų skirtingų figūrų moterims?

Moteriai, kuri norėtų užmaskuoti plačius klubus svarbiausia nereikėtų jų aptempti, verčiau rinktis laisvai krintančio tiesaus silueto sukneles.

Norinčioms paslėpti pilvuką geriausia rinktis paaukštinto liemens linijos arba tiesaus kirpimo siluetus.

Turinčioms putlias rankas tiktų drabužiai su plačiomis, pavyzdžiui, kimono tipo rankovėmis. Patarčiau jokiu būdu rankų neapnuoginti.

Neturinčios liekno liemens gali rinktis vyriško kirpimo marškinius ar švarkus, gali akcentuoti pečių liniją. Toks variantas puikiai tiks prie aptemptų  odinių kelnių ar mini sijonėlio.

Kokios yra kokteilinės suknelės alternatyvos?

Alternatyva kokteilinei suknelei galėtų būti iš prabangios medžiagos, pavyzdžiui, aksomo ar odos pasiūti šortai, derinami su šilko palaidine, vyriško kirpimo marškiniais arba prigludusiu kokybišku kašmyro ar moheros golfu.

Kuo apsirengti, kad nesušaltume vilkėdamos puošnias berankoves sukneles?

Prie puošnios berankovės suknelės puikiai tiks lengvi kailinukai arba trumputė geros odos baikerių tipo striukė – taip atrodysite jaunatviškiau.

Stilius – Agnė Kuzmickaitė
Makiažas – „Douglas“ grožio meistrai
Nuotraukos – Agnė Palilionytė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis