Dizainerei A. Kuzmickaitei – netikėtas mados biblija vadinamo „Vogue“ pripažinimas

Nuo šiol lietuvės dizainerės vardas žurnalo „Vogue“ portale bus randamas šalia tokių mados namų kaip „Chanel“, „Dior“ ir „Valentino“.

Kaip jaučiasi iš mažytės šalies kilusi drabužių kūrėja, kurios darbus savo puslapyje publikuoja prestižiškiausias pasaulyje mados portalas? „Kai tavo kolekcija yra Vogue... jaučiuosi labai laiminga,“ – socialiniame tinke „Facebook“ pripažino drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė ir pasidalino nuoroda į žunalo „Vogue“ internetinį puslapį.

Prieš porą dienų jis įtraukė lietuvę į sąrašą mados kūrėjų, kurių kolekcijas galima rasti mados pristatymams skirtoje skiltyje. Šiame prestižiniame sąraše lietuvės pavardė – pirmoji ir vienintelė.

DELFI / Kiril Čachovskij

Abėcelės tvarka išdėstytus vardus bei pavadinimus nuolat naršo tūkstančiai mados aistruolių visame pasaulyje. Čia galima pasigėrėti ne tik populiarėjančių talentų kūryba, bet ir tokių garsių namų kaip: „Alexander McQueen“, „Dior“, „Versace“, „Gucci“, „Lanvin“, „Chanel“, „Valentino“ kolekcijomis.

Britiškasis „Vogue“ pristato dešimt modelių iš artėjančiam rudeniui ir žiemai skirtos A.Kuzmickaitės kolekcijos – tūriniais, trimačiais drugeliais dekoruotas striukes, sukneles, sijonus bei džemperius. Ją dizainerė parodė dar vasarį, Ukrainos sostinėje vykusioje tarptautinė Kijevo mados savaitėje „Mercedes-Benz Kiev Fashion Days“.

A. Kuzmickaitė Niujorke
A. Kuzmickaitė Niujorke
Organizatorių archyvas

„Sveikinu! Jei jau „Vogue“ publikavo tavo kolekciją, pristatytą ne vakar, o prieš keletą mėnesių, reiškia, kad jiems labai patiko. Atsitiktinumų ten nebūna,“ – iš Londono atskriejusi pažįstamos ryšių su visuomene agentūros vadovės žinutė maloniai nustebino A.Kuzmickaitę. Ji troško patraukti žurnalo „Vogue“ kūrėjų dėmesį, bet nesitikėjo, kad pavyks taip greit jo susilaukti.

„Buvau kažkada skulptoriaus Mindaugo Navako paskaitoje ir įstrigo jo mintis apie tikslus: mieliau būčiau ne garsiausiu Lietuvos skulptoriumi, o eiliniu pasaulinio lygio menininku.

Pamačiusi savo pavardę „Vogue“ dizainerių sąraše vėl prisiminiau tuos žodžius. „Vogue“ pripažinimas reiškia, kad „Agnė Kuzmickaitė“ kaip mados ženklas egzistuoja ne tik Lietuvoje,“ – džiaugėsi A. Kuzmickaitė, kelerius metus iš eilės pristatanti drabužių kolekcijas tarptautinėse madų savaitėse Kijeve, Milane, Paryžiuje.

Po pastarojo kolekcijos pristatymo Kijeve britai Martynas Robertsas ir Tony's Glenville'as, prespektyvius dizainerius palaikančios programos „Fashion Scout“ iniciatoriai, neslėpė, kad kitąsyk tikisi ją išvysti ir Londono mados savaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis