Daugiau nei 50 Lietuvos kūrėjų susibūrė po vienu stogu

Vilniuje duris atvėrė lietuviško dizaino namai LOCALS.LT, kurie jau dabar po savo stogu (prekybos centre GO9) subūrė per 50 Lietuvos drabužių, aksesuarų, interjero dizaino kūrėjų, o ateityje žada ženkliai didinti šį skaičių.

„Šioje erdvėje norime, kad būtų dalinamasi patirtimi ir žiniomis, mūsų siekis padėti augti jau žinomiems Lietuvos dizaineriams ir paskatinti kurti jaunus „naujos kartos“ dizainerius, atitinkančios šių dienų drabužių mažmeninės prekybos sėkmingas strategijas, kad ir Lietuvos kūrėjai galėtų konkuruoti su sėkmingais tarptautiniais prekiniais ženklais tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkose”, – sako LOCALS.LT komanda.

Organizatorių nuotr.

Kuo ši vieta skiriasi nuo kitų parduotuvių, prekiaujančių išskirtinai lietuvių kūrėjų darbais? Tai erdvė, kuri skirta ne tik pristatyti savo kūrybą pirkėjams, bet ir dalintis savo žiniomis, patirtimi su jaunaisiais kolegomis.

Organizatorių nuotr.

Ši iniciatyva buvo itin šiltai sutikta ne vienerius metus kuriančių kūrėjų ir lietuviškam dizainui neabejingų žmonių. Renginyje dalyvavo parfumeris Aistis Mickevičius, dizaineriai Eglė Žiemytė, Robertas Kalinkinas, Kristina Kruopienytė, Diana Paukštytė, stilistė Reda Mickevičiūtė ir kiti.

Organizatorių nuotr.

„Šiais metais pildosi visos mano svajonės: asmeninės ir kūrybinės”, – sakė prieš kelis mėnesius dukters susilaukusi dizainerė Kristina Kruopienytė. „Visada trūko tokios erdvės, kuri būtų plati, įdomi, konceptuali ir kur būtų galima pačiai prisistatyti. Labai palaikau šią idėją – jungtis ir dalintis patirtimi, pristatyti lietuvišką kūrybą”, – džiaugėsi dizainerė ne tik kurianti drabužius ir aksesuarus, bet ir dėstanti Vilniaus dailės ir Mados akademijose.

Organizatorių nuotr.

Edukacinę ir prekybos erdvę LOCALS.LT palaiko ir pirmosios kūrybinės erdvės „Daiktų viešbutis” viena iš įkūrėjų Dalia Mauricaitė-Kalinauskienė. „Atsiradus „Daiktų viešbučiui” daug kas tik klausė – „kas tas dizainas?”. Gera, kad dabar apie tai žinome ir kuriančių žmonių yra daug. Palaikome šią idėją – jungtis – kad viskas kas lietuviška sukurta – būtų pamatyta, pristatyta ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje”, – sakė D.Mauricaitė-Kalinauskienė.

Organizatorių nuotr.

LOCALS.LT yra namai, kur vyks visas gyvenimas susijęs su kūryba: nuo kūrimo proceso iki išpildymo. Čia sukurta erdvė yra ne tik ekspozicinė, bet ir edukacinė. Jos partneris – „Mados akademija”, kuris rengs mokymus ir paskaitas visiems kuriantiems ir norintiems kurti.
Po LOCALS.LT stogu jau susibūrė šie kūrėjai:

Drabužiai ir aksesuarai: Kristina Kruopienytė, Diana Paukštytė, Renata Mikailionytė, „Laura Daili”, „2ru2ra”, Vaidas Macas, „Unlable”, „Coocoomos”, „Undress”, „Naked bruce”, „Atsikeli ir varai”, „labàdienà”, „Baltai”, „Ajajai”.

Organizatorių nuotr.

Aksesuarai: „Formuniform”, „Distyled”, „Gėda Pelėda”, “Erikahoc”, „Things happen”, „Tagua”, „Pintu”, Asta Uskaitė,”, „Faust watches”, „Simona Samojauskaitė, „DD workshop”, „The basic”, Adelė Dagytė, „Munė design”, „Pykok”, „Kaba jewelry”, „Bobriq”.

Organizatorių nuotr.

Namų ir asmeninę erdvę jaukinantys: „March”, „FUMparFUM” ir Aistis Mickevičius, „a.go”, „Nuc”, „Pho ceramics”, „Ceramage Ceramics” ir Agnė Kondrataitė, „màtte home”, „Rutrut”, „Soiree”, „Indi”, „DekoBETONAS”, „LinenMe”, „WoolMe”, „Noema paper house”, „smartART, „Filzi Felti”, „Smells like spells”, „Mindaugo Žilionio baldai”.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis