Biuro aprangos taisyklės pagal K. Rimdžių

Pasak stilisto Kęstučio Rimdžiaus, ir biure galima atrodyti nenuobodžiai. Svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, bet nepamiršti ir savito stiliaus, papildyti įvaizdį aksesuarais. Neseniai sukūręs naują 2013 m. rudens kolekciją K. Rimdžius pasakoja, kaip stilingai atrodyti biure.

Kokius išskirtumėte pagrindinius drabužius, kurie tiktų daugumai biure dirbančių moterų?
Visų pirma, kiekviena moteris turi atsižvelgti į darbo pobūdį bei užimamas pareigas ir pagal tai rinktis drabužius. Dirbant biure privalu turėti pagrindinius korporatyvinio stiliaus drabužius, kurių derinius nesunku pagyvinti stilingais akcentais. Kiekviena moteris tiesiog privalo turėti juodą klasikinės pieštuko formos sijoną, kurio ilgis siektų kelius ar žemiau, taip pat klasikines kelnes su kantu. Prie jų derinamos skirtingos palaidinės ar marškiniai leis kasdien atrodyti kitaip, todėl jų savo spintoje reikėtų turėti daugiau. Vyriško silueto ir griežto kirpimo švarkas ar liemenė suteikia santūrumo, gali tapti ir išskirtinio įvaizdžio detale. Klasikinis švarkelis puikiai dera tiek su kelnėmis ar sijonu, tiek su dailia suknele, kuri darbe turėtų būti pakankamai lakoniško kirpimo, neiššaukianti. Toks derinys puikiai tiks ir vakarui, jei po darbo skubama į renginį ar susitikimą. 

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kai kuriose darbovietėse penktadienis vadinamas „džinsų diena“, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad tokią dieną negalioja stiliaus taisyklės. Tokią dieną puikiai tinka klasikiniai tiesūs džinsai, derinami su balta palaidine ar laisvais marškiniais bei švarkeliu. Šis derinys atrodys ne tik stilingai, bet ir profesionaliai.

Ko nederėtų vilkėti darbe?
Darbo apranga turi būti derinama prie darbo pobūdžio, tai ypač svarbu tiems, kurie dirba paslaugų ar aptarnavimo srityje, kur tenka bendrauti su klientais. Auksinė korporatyvinio stiliaus taisyklė – apranga turi būti neiššaukianti, todėl darbo valandomis išties netinka dėvėti pernelyg trumpą sijoną ar suknelę bei palaidinę gilia iškirpte. Moteriškumą galima pabrėžti kur kas subtilesniais būdais, pavyzdžiui,  tinkamo kirpimo drabužiais ir tinkamais aksesuarais. Darbe patariama vengti stambių ryškiaspalvių papuošalų ir aksesuarų. Prie elegantiškos aprangos kur kas labiau dera minimalistinės detalės (elegantiški auskarai ar sagė). 

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Vienas svarbiausių korporatyvinio stiliaus akcentų – pėdkelnės. Jas taip pat būtina derinti prie aprangos. Neretai moterys renkasi pernelyg tamsias ir per storas pėdkelnes, tačiau jas reikėtų  derinti ne tik prie drabužio, bet ir prie odos atspalvio.

Kokie aksesuarai ir papuošalai tinka darbo aplinkoje, o kokie ne?
Darbe tinka laikytis subtilaus minimalistinio stiliaus, tačiau tokie akcentai kaip rankinė ar laikrodis padeda sukurti išskirtinį įvaizdį. Šiemet itin madingos odinės detalės, todėl drabužių derinį puikiai papildys grubios odos delninė ar talpi it portfelis rankinė.

Laikrodis yra neatsiejama karjeros siekiančios moters įvaizdžio detalė. Elegantiškas laikrodis, ne tik atstoja apyrankę, bet ir sufleruoja, kad jo savininkė moka planuoti laiką. Kaip aksesuarą galima rinktis ir sąsagas ar šilko šalikėlį, kuris rišamas skirtingais mazgais kaskart atrodys vis kitaip. Šį sezoną taip pat madingi akiniai storu rėmeliu, jie tampa atskira stiliaus detale. Tinkamai parinkta akinių forma bei rėmeliai suteiks veidui išraiškingumo. 

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kaip susikurti stilingą darbinį garderobą?
Kiekviena moteris turi savitą figūros tipą, kuriam tinka vienokio ar kitokio kirpimo drabužiai. Norint susikurti stilingą garderobą svarbu atsižvelgti tiek į figūrą, tiek į tai, kam bus skirti drabužiai, pavyzdžiui, darbui ar laisvalaikiui. Atradusi tinkamo kirpimo drabužius ir pavarčiusi kelis mados žurnalus stilingą įvaizdį gali susikurti kiekviena moteris. Svarbu, kad dėvimi drabužiai būtų patogūs ir patiktų pačiai moteriai. 

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kokią avalynę patartumėte rinktis oficialioje aplinkoje dirbančioms moterims, norinčioms atrodyti elegantiškai, bet jaustis patogiai?
Idealus variantas – turėti bent dvi poras batelių: aukštakulnius oficialiems susitikimams ir žemakulnius, su kuriais patogiai jaustųsi prie darbo stalo. Porą batelių darbo kabinete labai patogu turėti žiemą, kai lauke spaudžia šaltis. Stori žieminiai batai ne tik nedera prie dailaus kostiumėlio, bet ir nėra patogūs šildomame biure. 

Priimta, kad biure dėvimų aukštakulnių pakulnė ne aukštesnė nei 6-8 cm, todėl masyvių platformų darbe vertėtų vengti. Šį sezoną vėl madingi smailėjantys bateliai, bei bateliai storesniu kulnu.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kokiais madingais ir darbo aplinkai tinkamais drabužiais patartumėte praturtinti garderobą brandesnio amžiaus moterims?
Korporatyvinis stilius neturi amžiaus cenzo. Jis tinka tiek jaunai karjeros siekiančiai moteriai, tiek vyresnei savo srities žinovei. Vis dėl to, vyresnio amžiaus moterims patariu nebijoti spalvų ir jų derinių. Juoda spalva yra tikra klasika, tačiau darbe tinka ir tamsiai mėlyna ar smaragdinė, taip pat burgundiško vyno ar rusvi atspalviai. 

Daugiau biuro stiliaus nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis