Batų dizaineris Ž. Maslauskas kuria patogumo ir praktiškumo ieškantiems žmonėms

Dizaineris Žanas Maslauskas pristatė trečiąją autorinę rankomis siūtų batų kolekciją „Komfortas“. 39 metų avalynės meistro kolekcijoje – 46 originalios moteriškų ir vyriškų batų poros, skirtos rudens-pavasario sezonui.

Šį kartą Ž. Maslausko darbai išsiskiria ne tik avalynės konstrukcija, užtikrinančia maksimalų komfortą, bet ir ypatingu kruopštumu – didelė dalis kolekcijos modelių siuvinėta rankomis. Moterims sukurtos avalynės išskirtinis bruožas – vidinės ir išorinės platformos, pailginti ir platūs avalynės liežuviai, iš kurių galima suformuoti itin puošnias detales.

Violeta Baublienė ir Edita Mildažytė ištraukė loterijos korteles
„Fotoimpresija“ nuotr.
„Nesiekiu diktuoti avalynės madų, todėl ir neturiu tikslo savo darbų pristatinėti kiekvieną sezoną. Kolekcijas kuriu tik tuomet, kai įgyvendinu visiškai naujus sprendimus kurdamas avalynės konstrukciją. Man nepakanka vien tik žaisti spalvų deriniais.

„Fotoimpresija“ nuotr.
Ši kolekcija skirta nuolat skubantiems ir laiko stokojantiems žmonėms, todėl visas dėmesys sutelktas į batų patogumą ir praktiškumą, kuris ir sukuria komfortą. Būtent todėl ši kolekcija taip ir pavadinta“, – sako Ž. Maslauskas.

„Fotoimpresija“ nuotr
Didžioji dalis „Komforto“ modelių padų yra itin minkšti, išlieti iš specialios gumos. Šį netikėtą sprendimą dizaineris pasirinko siekdamas universalumo – avalynę tokiais padais galima avėti nuo ankstyvo rudens iki vėlyvo pavasario, nes padas atsparus tiek šalčiui, tiek šilumai.

Kolekcijos „Komfortas“ eksponatai
„Fotoimpresija“ nuotr
Žinoma, kolekcijoje netrūksta ir klasikos, kuri neatsiejama nuo aukštos kokybės odinių rankomis pagamintų padų.

„Fotoimpresija“ nuotr
Dauguma Ž. Maslausko modelių pasiūti iš itin kokybiškos ir tvirtos įvairiaspalvės jaučio odos. Tokios avalynės priežiūra itin paprasta. Mėgstantiems prabangą siūlomi ne tik batai, bet ir šlepetės iš ruonio odos.

„Fotoimpresija“ nuotr
„Tai laiko subrandinta kolekcija, į kurią Žanas sudėjo aukščiausios kokybės medžiagas, patikrintas praktiškai beveik per 20 metų darbo patirtį. Kiekvieną batą jis kūrė pats savo rankomis nuo eskizo iki paskutinės siūlės. Net ir itin didelė siuvinėjimo gausa atlikta pasitelkus tik siūlus ir adatą, nenaudojant siuvimo mašinos. Rankų darbo avalynės gamyba – ilgas kūrybinis procesas. Prie vienos „Komforto“ batų poros Žanas sugaišo vidutiniškai po 30 valandų“, – pasakoja kartu su dizaineriu dirbanti jo žmona Jurgita Maslauskienė.
Kolekcijos „Komfortas“ eksponatai
„Fotoimpresija“ nuotr

Ž. Maslausko naujausia avalynės kolekcija:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis