Auksinės R. Piekautaitės stiliaus taisyklės

Dizainerė Ramunė Piekautaitė sako kurianti intelektualiai miestietei. Jai svarbi ir estetika, ir praktiškumas, viena svarbiausių stiliaus taisyklių – priimti tik tas mados tendencijas, kurios tinka. O kokios kitos?

R. Piekautaitės drabužinėje vyrauja jos pačios kūriniai: „Dėviu savo kurtus drabužius. Individualiai sau nekuriu, atsirenku iš kiekvienos kolekcijos labiausiai sezoną atspindinčius ir man tinkančius modelius, kurie dažniausiai išgyvena mano spintoje tris sezonus, kartais ir ilgiau“, – sako dizainerė. Ramunė taip pat priduria, kad jos kurti drabužiai neturi galiojimo laiko: naujos kolekcijos modeliai papildo praėjusios.

Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė
Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė
Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

Pasak dizainerės, šį sezoną bus itin madingi oversized (tarytum padidintų dydžių, laisvų siluetų) drabužiai, trijų ketvirčių ilgio sijonai ir rankovės. Iš spalvų R. Piekautaitė pataria rinktis žemės tonus, vario, pudros ir pilkos spalvos derinius. 

Kaip įprasta šaltąjį sezoną grįžta megztiniai, jų netrūko ir neseniai pristatytoje Ramunės rudens ir žiemos kolekcijoje. Paklausta, kokių mezginių ieškoti rudenį, dizainerė sakė: „Jaukių, didelių, megztų rankomis arba tankaus mezgimo megztinio-švarko. Taip pat plonyčių kašmyrinių, šilkinių ir lengvai prigludusių megztinių.“

Ramunės Piekautaitės modelis
Ramunės Piekautaitės modelis
Studija "Pix"

Vis dėlto, mada sekti aklai neverta, R. Piekautaitė rekomenduoja įsigyti madingų drabužių, įvertinus savo figūrą. Taigi, kokiais drabužiais papildyti spintą, kad jie ne tik džiugintų akis, bet ir padėtų užmaskuoti tai, dėl ko jaučiamės nejaukiai:

1. Jei norite paslėpti atsikišusį pivuką, derinkite siauras kelnes arba tampres ir tiesaus silueto tuniką.

Ramunės Piekautaitės modelis
Ramunės Piekautaitės modelis
Studija "Pix"

2. Apvalesnio sudėjimo moterims šį sezoną siūloma įsigyti lengvai prigludusią suknelę iki kelių. 

3. Kriaušės figūros moterims tiks lengvai prigludusi palaidinė platesniais pečiais bei rankovėmis. Prie jos segėkite platėjantį sijoną, pabrėžkite liemenį ir užsimeskite trumpą švarkelį ar megztuką.

4. Jei plačiausia kūno vieta pečiai, greičiauisiai galite didžiuotis gražiomis kojomis, jas ir demonstruokite. Šį sezoną madingi pieštuko silueto sijonai ir megztiniai-suknelės, kurie išryškina grakščias kojas.

Kad ir kiek kartų naujintume garderobą, vis dėlto išaušta diena, kai pagalvojame „neturiu kuo apsirengti". R. Piekautaitė pataria nepasiduoti tokiai situacijai: „Atsipalaiduokite ir iš naujo kūrybingai pažvelkite į savo spintą.“ Kad rečiau ištiktų tokios bėdos dizainerė siūlo įsigyti universalų aksesuarą, pavyzdžiui diržą. Tačiau nereikėtų ir persistengti, anot Ramunės, didžiausia stiliaus klaida – persipuošimas.

Ramunės Piekautaitės modelis
Ramunės Piekautaitės modelis
Studija "Pix"

Drabužių pasirinkimą supaprastintų ir tinkamai sukomplektuotas garderobas. Ramunė išskiria 4 svarbiausius apdarus, kurie praverstų kiekvienai dirbančiai moteriai: „Suknelė, kelnės, palaidinė ir megztinis-švarkas, o štai klasikinio kostiumo aš nesiūlyčiau“, – netikėtai pabaigia dizainerė.

Ramunės Piekautaitės modelis
Ramunės Piekautaitės modelis
Studija "Pix"

Jei kartais pritrūksta idėjų, kaip derinti drabužius ar kokių dairytis parduotuvėse, R. Piekautaitė pataria pasidomėti mados tinklaraštininkų pasiūlymais: „Peržvelkite žinomiausius mados blogus, šiandien mados blogeriai yra kūrybingiausi, jų idėjos lengviausiai pasiekiamos.“

Kad susikurtume savitą stilių ir drąsiai žaistume mada, turime šiuo tuo remtis, juk sakoma, kad galėtum laužyti taisykles, pirmiausia turi jas žinoti. Kokios yra 3 R. Piekautaitės auksinės stiliaus taisyklės? „Pirma – mažiau yra daugiau, svabiausia nepersistengti. Antra – svarbu pataikyti vietoje ir laiku. Trečia – priimti tik tas mados tendencijas, kurios tinka“, – įžvalgomis dalijasi dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis