Atostogų stilius: 5 tendencijos madingiausioms poilsiautojoms

Nors gegužės-birželio mėnesiais pristatytos atostogų, arba resort, kolekcijos yra skirtos 2018-iųjų vasaros sezonui, jomis pasinaudoti galite jau dabar. Išrinkome penkias tendencijas, kurios jus pavers pačia madingiausia poilsiautoja.

Resort kolekcijos yra skirtos atsipalaidavimui, kelionėms, atostogoms, taigi nenuostabu, kad jose visada galima rasti smagių aksesuarų, daug spalvų ir laisvai krentančių drabužių. Kurdami kolekcijas kitų metų atostogų sezonui, dizaineriai įkvėpimo ieškojo praeities tendencijose (štai sportiniai drabužiai, dar iki galo nepasitraukę, ir vėl grįžo į madą), senovės pasaulyje („Dior” kolekcija buvo smarkiai įtakota Laukinių Vakarų, „Chanel” – senovės Graikijos), meno kūriniuose. Ne vienoje kolekcijoje pastebima dabartinių tendencijų tąsa – buvo matyti daug ryškios rožinės, taip pat ir baltos spalvos, dryžių, džinso. Rezultatas – žavūs atostogų drabužiai stilingam ir lengvam poilsiui.

1. Plačios kelnės

Dizaineriai jau kelis sezonus bando visiškai atsisakyti prigludusių (angl. skinny) kelnių ir džinsų. Resort kolekcijos – ne išimtis. Dauguma pristatytų kelnių buvo plačios, platėjančios arba… ir tokios, ir tokios. Itin daug dėmesio skirta platies džinsams, juos dizaineriai kūrė neproporcingai plačius, taip pat platėjančius, trumpintus.

A post shared by ADEAM (@adeam) on Jun 13, 2017 at 6:10am PDT

2. Graikija

Dizainerio Karl’o Lagerfeld’o vadovaujami mados namai „Chanel” visą savo kolekcija paskyrė svajonėms apie senovės Graikiją. Vis dėlto jie buvo ne vieninteliai įkvėpimo ieškoję praeityje: „Gucci”, „J. Mendel” pristatė graikiško stiliaus sukneles, „Tanya Taylor” modeliai avėjo gladiatoriaus stiliaus basutes. Panašaus stiliaus basučių buvo matyti ir kitų dizainerių kolekcijose, taigi į šiuos batus verta investuoti jau dabar – kitą vasarą juos avėti norės visos madingos moterys.

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on May 3, 2017 at 2:32pm PDT

3. Langeliai

Šio sezono raštas – dryžiai, jie madingi bus ir kitą sezoną. Šis tas naujo – langeliai. Ne, ne smulkūs gingham langeliai, kurių apstu buvo šios vasaros kolekcijose, bet ryškūs, matomi iš toli. Dizaineriai pristatė įvairias langelių variacijas: „Louis Vuitton” langeliai – įstriži ir spalvingi, „Oscar de la Renta”, „ 3.1 Phillip Lim”, „Alberta Feretti” – aiškūs ir šiek tiek vintažiniai.


4. Puikusis lietpaltis

Lietpaltis reikalingas keičiantis sezonams, jis nepakeičiamas lietingą dieną ar vėsų vakarą. Būtent todėl dizaineriai į šį drabužį pažiūrėjo kaip į smagią detalę: na ir kas kad lyja, juk galite vilkėti savo mėgstamiausią lietpaltį! O jis jau kiekvienai pagal norą – subtiliai apnuoginantis pečius, kaip kad pristatė „Valentino” ar „Nina Ricci”, smagiai išpaišytas kaip „Moschino”, ar lakuotos odos kaip „Sonia Rykiel”.

A post shared by JIL SANDER (@jilsander) on Jul 6, 2017 at 8:31am PDT


5. Tropiniai raštai

Atostogoms tinkanti nesibaigiančios gėlių tendencijos atmaina – tropiniai raštai. Gėlės, žinoma, vis dar madingos, bet jos meniškos ir didelės, arba smulkios, bet esančios neono ryškumo fone. „Etro”, „Erdem”, „Preen” yra tik keli mados namai iš daugelio savo kolekcijose panaudojusių šį motyvą.

A post shared by ERDEM (@erdem) on Jun 17, 2017 at 11:00am PDT



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis